Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Monday, October 14, 2013

33 weeks :)

Hui mencabar betoi masuk 3rd trimester ni. Encik husband kena pergi offshore. Nasib laaa kerja service company, bukan dapat pergi kejap-kejap. Laaaaamaaaa okay! Apa lagi drama air mata la kitee ni kannnn. Tapi nasib baik laa memang dok rumah family lagi at least makan minum terjaga lagi. 


Sehari lepas encik husband pergi saya dapat syndrome insomnia. Masa tu ingat sebab cuaca panas. Lepas mandi malam pun rasa berhaba lagi. Memang terkebil-kebil laa tak boleh tidur. Hehe nasib saya sebelum kahwin memang jenis independent. Lepas kahwin jeee encik husband kiteee tuuu terover protective. Eh eh bukannn terlebih sayang nama nya. Haha. Pergi kedai dekat pun kena dengan dia. Tapi sebab dia xada ni "terpaksa" laaa saya pergi merayau Alamanda sesorang. Tu pun dah kena ceramah awat tak bawak ayah ke adik teman. Leceh laaa bawak orang. Kiteee nii nak rembat baju baby kecik lagi kang susah kalau ada orang ikut.

Haaaa tak pikir panjang saya pun beli aircond brand panasonic kat sengheng. Cis budak Sengheng beria kata type yang ada inverter ada promo tang installation. Bila swipe credit card (tak kan mak buyong ni nak pergi kuar cash banyak2, kang haru kena rompak) , baru budak tu detect promo dah habis. Lorrrrr gituuuu takmo laaa inverter bagai ni. Saya paksa gak dia cancel amount yang dia swipe tu. So saya opt aircond brand panasonic yang ada econavi tu. Hihi murah sikit. Lagipun ni bakal tinggal kat rumah mak. Takkan nak cabut bawak pindah rumah baru. Kang ada kata kedekut taik hidung masin!!! Hmmmm camna orang tau taik hidung masin, lu orang jangan tanya k. 

Yanggggggg musykil nya after pasang aircond terus rasa sejuk time malam. Tak payah on pun tak apaaa. Kipas pun cukup. Hanginnnnn takkkkk! haha tapi still insomnia tak habis sampai laaa ni. Pening kepala sebab malam tak cukup tidur.

Hurm rasa syndrome ni jadi sebab rindu en husband kot. Kerja saya check berapa haribulan je. Harap baby kecik tak keluar awal dan tunggu abi dia balik. Okay laaa rasa cam dah boleh tidur dah. Nak tempek pic baju baby dah siap basuh tapi xpandai lagi insert pic dari ipad. Lain kali laa cuba.

Okayyyyy mari tidur!!




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

2 WishingStar:

~lalala~ said...

wah. dah 33 weeks. good luck ye. ai bersalin 37 weeks. hehehehehe

kay-N said...

wahhhh harappp 37 wks above gak..heee..en aliff belum balik lagi.