Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, July 5, 2011

Puasa

Sekarang saya auto bangun awal, al maklum la nak sahur. Hish tau la tak masuk lagi bulan ramadhan tapi puasa bulan syaban pe salah nye. Ye tak?? =p

Haha bila puasa la jadi anak yang baik sikit. 

  1. Suka bila dapat kejut mak pepagi ajak sahur. Kadang-kadang mak dah bangun sendiri siap masak lagi pepagi.
  2. Boleh tanya mak nak minum apa. Ketang ketung kacau air untuk mak. Bukan selalu.
  3. Semangat balik awal nak tolong mak masak untuk buka. Sambal belacan menu wajib! Hehe.
  4. Suka bila satu family duduk makan sama-sama. Adik-adik yang tak puasa pun duduk semeja. Selagi tak azan baik je dorang mengadap makanan.Sikit pun tak curi-curi makan.
Hmmmm..sekarang saya paling besar ada kat rumah. Rasa sikit nya adik beradik tinggal kat rumah. Kalau tak puasa jarang dah dapat makan sama-sama satu meja kecuali hari minggu. =.= 

Oih korang yang suka makan sendiri cedok kat dapur tu. Gila tak best hidup korang!! Haha. Makan sama-sama dengan satu family la syok. Dulu masa intern, duduk dengan akak ngan abang pun makan sama - sama. Siap berhidang baru syok bukak puasa.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

1 WishingStar:

kHaiRuLdiN said...

LIKE.. tapi tang makan sama2 ngan family tuh.. DISLIKE.. dok jauh maa :(