Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, March 1, 2011

127 hours - Don't give up and do not give up!!!

127 hours = 5 days ++

Ha apa tu 127 hours? Tajuk filem la.Hmm sapa yang pernah tengok dan suka cerita Slumdog Millionaire, ini lagi satu filem arahan Danny Boyle. 

Source: imdb - 127 hours

Cerita ini adalah kisah benar Aron Ralston, seorang pendaki gunung dan dilakonkan semula oleh James Franco. Aron Ralston telah terperangkap sebab tangan dia dihempap batu besar. Nak angkat batu tu memang tak boleh ah.

Seriously cerita ni memang best sebab mood filem tu dinaikkan dengan shot yang cantik, lagu yang menarik memainkan emosi dan flashback yang memberi pengajaran yang amat berguna kepada penonton dan semestinya kepada Aron.

Hahahaha. Cewah! Ala korang memang best ah cerita ni. Sapa tak suka tak tau la.

Jom je la tengok trailer.


There is no force on earth more powerful than the will to live
Dia dapat survive ke tak?

Okay tak nak spoil kan cerita ni. Tengok sendiri la beb! =)

**psst..pengajaran dari cerita ni, nak pergi mana-mana tolong laaa bagitau orang lain..Kalau orang tak tau mana korang pergi, hilang ke ditimpa malapetaka ke tak ada sapa boleh tau. =p



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

5 WishingStar:

Aliff said...

hoho 127 tu 5 hari rpenye.. :)

Apih El Nino said...

Dah tengok citer ni! Best ;)

rina mohamed said...

nampak mcm best !kena tengok nih:)

Al said...

dah tgk
dan pengajaran tu tertempek kt muke sndiri..huhu

ni dr sanctum plak
'no matter what happens, never ever giveup'

yup,lbh krg je ngn 127 hours

kay-N said...

Apih: yeay..betoi kn best best..

rina: haaa..cepat2..tgk~

Al: =) xpe blaja dr kesilapan..hee