Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, January 21, 2011

Tips : Hilang kan rasa takut

Hishhhhh!

Kalau tengok kaki saya, eh bukan NOTA KAKI saya. Saya tengah nervous la. T_____T Minggu depan kena outstation pergi Kerteh untuk seminggu laa. Uwaaaaaaaaaaaaaaa. Saya tak takut pun nak present depan orang, tapi saya takut dok hotel sorang-sorang. 4 malam tau! Hish ni rasa nak nyanyi lagu 3 Malam Tanpa Bintang~~~  *errr ada kaitan ke lagu ni?pangggg!! tampa diri sendiri

Haih. Mengeluh lagi. Ni 1st time outstation lama camni dan duduk hotel yang sama selama 4 hari! Dahla boss baru cerita seram kat hotel tu. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkk!!!!Tak sanggup nak pergi. Haih! Dekat rumah pun tak pernah lagi dok sorang-sorang. *sigh!

Korang ada tips tak nak hilangkan rasa takut duduk hotel sorang-sorang tak? Haha. Meh saya share apa saya buat bila takut dekat hotel.

Bukak semua lampu 

Expected la kan ni? Haha. Dah takut takkan nak tutup lampu lagi. Itu carik maut derr. Haha. Dekat rumah pun terang benderang je bilik tidur. Tak ada makna nya nak tutup time tidur. Sekecil-kecil lampu pun saya akan bukak kalau tidur kat hotel.

Tutup TV

Haaaa. Korang kalau takut mesti bukak TV kan layan cerita? Huh. Saya tak akan bukak tau. Sebabnya tiba-tiba korang ngah sedap layan Doraemon dan ketawa HAHAHA, tiba-tiba NGEEEEEEE~~ iklan cerita hantu!!!!!Mak aih terkojuttt den. Camni jantung saya mesti dup dup dup. Pantas! Maka mengelakkan saya rasa lagi takut. Katakan TANAK kepada TV.

Haaaa. TV mungkin akan berkecai kalau muka hantu tiba-tiba muncul! 
*Baik elakkan sebelum kena bayar gantirugi

Add-on Internet service

Hishhh. Tak mesra customer la hotel sekarang. Kita dah bayar menginap tanak pulak kasik line internet dalam hotel. Maka setiap hotel yang saya pergi, saya mesti mintak line internet. So, nanti boleh layan Facebook, chatting dan boleh layan belog tapi saya kurangkan kadar belogwalking sebab takut tiba-tiba kat belog tu ada gamba hantu. Nayaaaa! Hmmm..tapi the bad thing, OMG!!! hotel yang saya akan duduk minggu depan kena sewa broadband dan kena bayar sekitar RM200++! Gila paaaa. Saya berharap line DIGI kat sana okayyyyy. Please orang kuning tolong temani saya. T_____T

Errrkk! Follow boleh tapi jangan muncul depan saya yee! Scary pe orang kuning ada depan mata!


Bergayut macam monyet

Errr. Haha. Tipu-tipu. Tanak tiru monyet. Hihi. Ni kena pasti kan battery handset di waktu malam full dan kredit wajib ada. Ada orang jadi mangsa la kena teman saya sampai saya tertido. Hehe. Nasib laaa labu..Tapi kalau orang tu tertido dulu?? Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Nangisss! 

Last but not least,

Angkut barang, pindah je bilik officemate lain laaa labu!!! =p

*Psstttt..Jahat gila officemate saya, dia cakap tah-tah bila saya pindah bilik orang lain, dalam tu nungkin hantu kak limah balik rumah bukan manusia. 

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...JAHAT!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

9 WishingStar:

Al said...

dpt bilik yg sorg2 ke
jht btul kompani kan

so option last je lah plg ssuai

kay-N said...

huiii..bagi org lain..untung kot dpt blik sorg..haha..aihh tp bg sy..malang2 =p

Rara Farah said...

takut hantu??jom tgok cite mak limah..hehehe

kay-N said...

Rara Farah: hehe..dh tengokkkkkk!!! hahaha..penakut pn tgk cte antu~~ isk3

Oreo said...

saya punya takut akan muncul lps tgk cerita hantu .

Mijie said...

laa..suka tidur bkk lampu ke?..ishkk..kan tiba2 tertutup kan..hehe..

em..nk gayut?..meh gayut ngan mijie tp smpai kul 12 je..hihi

Misz Sephia said...

saya pun buka lampu kalau tido sorg2 kat utel. tapi plg takut kalau tgh malam ade bunyi2..hua, scary maaaa

SheY PuLL said...

gahah cian dia...xpe lah bukan sealau un..:)

kay-N said...

Oreo: sy penakut..uwaaaaa..tp baru lepas tgk cte khurafat..mmg mcm toce diri sndri la kn~

Mijie: woooo..mijie bg gayut smpi kul 12 je ke??klo xtdo gk cmne..hishhh

Misz Sephia : gulppp..jgn sebut psl bunyik..mak aih~

SheY PuLL: T_____T