Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Saturday, July 24, 2010

Inception versus Despicable me

Hallo hallo semua~~ Sehat tak?? Hahaha. Bajet-bajet macam pengacara la kan. Hoh! Lama saya meninggalkan dunia belog saya ni. =pp Bila saya "isolate" kan diri, belog jadi teman berbicara..bila saya "de-isolate", saya bagai kacang lupakan kulit. Hehe. Hmmm. Bukan apa, tangan dari last week macam start sakit balik maka dunia belog terpaksa diberhentikan sekejap. 

**pssst..skang ni lagi ah sakit tapi gigih gak nak update. *sigh* rasa mcam menyucuk hati sekali..

Ehem! Saya nak update lagi pasal movie. Haha korang bosan tak??? Tengok movie salah satu cara hilangkan stress tau. So sapa nak tengok movie mari laa ajak saya. =pp

Okay, movie pertama untuk last week adalah INCEPTION.

Perghhh. Saya memang terjatuh hati masa tengok trailer cerita ni. Hihi. Dulu-dulu nuffnang kan baik hati bagi iklan Inception ni kat belog saya. Sebab tu laa saya tau. =)

Gilaaaaa best laaaaaa cerita ni saya bagitau korang. Suka sangat!!! Opsss tapi awas kepada orang-orang yang tak suka heavy dan ending yang agak sedikit twist! Macam seorang sahabat saya, dia bengang dengan cerita ni sebab macam tak siap kata nya. Opsss Mazriff jangan marah~~..

Bagi saya cerita ni buat saya memang tak sedar diri. Tengok penuh khusyuk! Haha. Cerita pasal mimpi dan dunia realiti. Mana satu yang real? Tepuk dada tanya selera. Tapi kalau dalam mimpi apa-apa menda kita nak confirm ley dapat kn? =pp

Inception : Rating ikut saya punya suka laaaaaa : 9/10 =)

Okay!! Lagi satu cerita. DESPICABLE ME!!!

Haaa. Cerita ni ada sorang makhluk tuhan ni, beria bagitau cerita ni best sampai bape kali bagi link trailer cerita ni. Haha dia siap tengok cerita ni 2x. Cehhhhhh. Betul ke best sangat cerita ni, Pian?? Haippp. Saya pun dengan semangat mau tengok la kan. Perghh memang menguji kadar kepenatan saya. Yela, dah tengok pas balik kerja. Sehari sebelum tengok Inception.

Hmm yang lawak nya, plan nak tengok cerita ni dengan Yana. Masa sembang tu memang tahap mengantok gila nak mati. Sekali saya macam mimpi yang Yana dan Mazriff cakap cerita ni ada kat wayang pukul 6 & pukul 8 malam. Hoho. Kompiden je ajak orang lain bagitau timing cerita tu. Padahal tu hanya ada dalam mimpi. Takda pun cerita tu pukul 6 & 8 kat KLCC. Wuuuu..saya ngigau rupa nya.

Takpa yang penting saya dapat gak tengok!!! Hiiii...Pergi Mid tau. Sesak-sesak saya naik komuter. Jom tengok trailer Despicable Me yang amat comei!! It's so fluffy!!!!!!!!!!!!!!!




Rating ikut saya punya suka : 8/10 sebab ada minion kuning tu dengan budak kcit tomeiiii ni! =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, July 18, 2010

SS501 - Love Ya

Oit oit..hehe. Saya nak tunjuk gambar buah hati saya lagi~~ Oppsss. Kepada encik itu jangan frust sebab bukan gambar kamu saya mahu tunjuk.

Haaa. Meh tengok! =pp


Wiwitttt. Kim Hyun Joong. Senyuman manis menawan kalbu. Hihi.

Alaaa dulu saya dah pernah tempek gambar dia jugak. Masa saya cerita pasal Boys Over Flower. Haaa. Sapa tak baca entry tu pergi laa gigih carik dekat post saya yang lama-lama tu. Kalau berminat la. Hehe.

Saya suka tengok dia dalam cerita Boys over Flower, We Got Married, Thanks for Waking Me up [Betul tah] dan mesti laa masa dia perform nyanyi dengan group dia, Ss501. Best la dorang ni. 

Jom layannnnnnn!!!! =)




Love Ya - Lyric

[Hyungjun] Yeah, huh
Here we go once again
Guess who's back, let's go
This one is all about you
I really hate you but I love you
So what can I do?
Now listen

[All] Neoreul bomyeon apa, sumi neomu gappa, ije nae sonjaba
[Hyungjun] Geu sarameun neoreul saranghaji eanhneunde wae?
[Hyunjoong] Why don't you get it?
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[All] Nae jeonbureul georeo, I jumuneun georeo, we can be so perfect
[Jungmin] Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
[Youngsaeng] Neo animyeon andwae
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[Kyujong] Oneureun yeotaekkeot gidaryeosseo
Mianhae ganjeolhi baraewasseo
Nal bitgyeogattdeon ni uraen sarangi janinhage kkeulnagireul
[Youngsaeng] Geusaram ijeo, ijen jiweobeoryeo
Eochapi neohaguneun eoolriji anhaneungeol
[Hyungjun] So baby wont you come to me
I'll make you make you happy

[All] Neoreul bomyeon apa, sumi neomu gapen, ijen naesun japa
[Hyungjun] Geu sarameun neoreul saranghajieanhneunde wae?
[Hyunjoong] Why don't you get it?
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[All] Nae jeonbureul georeo, I jumuneun georeo, we can be so perfect
[Jungmin] Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
[Youngsaeng] Neo animyeon andwae
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[Jungmin] Cheoeumen haengbokhagil baraesseo
Geude birok geusaram yeopeseorado
Mideosseoseo. Na eopsi haengbokhadamyeon, geugeolro chungbunhaesseo
[Hyunjoong] Hajiman, neoui nunmol ipuyeo. Neoui seulpeumi boryeo
Amuri chamabwado andwae ijen jichyeo michyeo
[Youngsaeng] I cannot let it go, I gotta take you
Ije uri unmyeongingeol yeah

[All] Neoreul bomyeon apa, sumi neomu gapen, ijen naesun japa
[Hyungjun] Geu sarameun neoreul saranghajieanhneunde wae?
[Hyunjoong] Why don't you get it?
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[All] Nae jeonbureul georeo, I jumuneun georeo, we can be so perfect
[Jungmin] Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
[Youngsaeng] Neo animyeon andwae
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[Hyunjoong] Eotteohke neon moreuneunde? Hapil geu saraminde?
Neoui apeun sarangddawin nan bolsueoptneunde
[Kyujong] Ijteo, ni kaseum myeondeulgehaneun geureon nappeunsarang
Ijen jipeochyeo please! Apeun neoreul guhagesseo
[Hyungjun] Geoule bichin neoui nunmuli sorieopsi, euimodoeopsi heureulddae
Naegaseumeun wanjeonhi jjiteojineungeol, I can cross over the sea
[Kyujong] Nareul mideojwi, haneule maengsehalge
Urin majimak sarangi dwiltenikka yeah

[Jungmin] Neoreul bomyeon apa
[Kyujong] Sumi neomu gapa
[All] I simjangi apa
[Hyungjun] Geu sarameun neoreul saranghajianhaneunde wae?
[Hyunjoong] Why don't you get it?
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya

[All] Nae jeonbureul georeo, I jumuneul georeo, we can be so perfect
[Jungmin] Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
[Youngsaeng] Neo animyeon andwae
[All] Baby let me
Love ya, love ya, love ya
[Youngsaeng] Let me love you baby!

[Hyungjun] Andwae,
Andwae,
Neoeopsin... yeah yeah
Yang awal-away nyanyi tu Hyung Jun bukan Hyun Joong. Nama dorang dekat-dekat. Hehe. Kim Hyun Joong nyanyi part yang ada kerusi tu. Rap sikit. =pp

Rugi wooo kalau sapa tak pernah tengok We Got Married. Dia partner dengan HwangBo. Best!!!!!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, July 14, 2010

Boleh percaya ke?

Tiba-tiba terasa nak jadi reporter. Hmm tadi kan saya nampak ada 3 bijik kereta polis berhenti dekat rumah jiran saya. Perghhh. Memang terasa nak jaga tepi kain orang la kan. Haha. Ala. Sapa tanak tau apa jadi. Hmmm. Tapi saya bukan orang yang begitu, cewaaaaaah! Dan dan la.

Tapi menurut kata ayah saya, mungkin pembantu rumah jiran saya buat report cakap dia didera sebab nampak dia mengadu kat polis tu sambil buat aksi-aksi kena dera. Boleh percaya ke? Huhu. Dunia dunia. Mana satu yang betul pun kita tak boleh tau. Haritu, mak saya tengah 'lepaking' kat luar rumah, pembantu tu datang tak semena-mena cerita dia didera. Kena tumbuk la, tampar la. Boleh percaya ke? Mak saya tengok sihat walafiat je.Cerita pun macam tak real je.

Teruk juga yer kalau kes dera ni, sampai 3 bijik kereta polis datang. Area Putrajaya ni, polis memang berdedikasi la. Ada je meronda-ronda tak kira waktu. Almaklum la, rumah-rumah sini takda pagar. Harap-harap, cerita ini tipu je. Tapi kalau betul, kesian juga la kena dera. Huii.

Biarlah dah jadi kes polis pun.Takut jugak nak amik pembantu rumah kalau-kalau buat cerita kena dera.

Sekarang saya rasa lapa padahal tadi dah makan sate bercucuk-cucuk. =pp Mahu makan nasi pulak. 

Pssstt..perut kecit tapi mahu sumbat banyak-banyak. Lalala~



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, July 11, 2010

Fynn Jamal - 150 Juta Lirik

Tocey2 kepada Apih . Dia yang bagitau saya kewujudan lagu ni. Hehe. First time dengar terus jatuh hati. Cewah. 

Kenapa?? Sebab lagu ni cam kena sikit saya ngan En BF. =pp Saya laa orang yang keras kepala. Baran xsemena-mena. Haha. Tapi dia salu cakap dia je tau saya macam mana. =) Nampak keras tapi suka nangis?? Hahahahaha. Tapi saya tak mengada-ngada.

Pernah saya tumbuk meja sebab sangat sakit hati walaupun tangan saya tengah sakit. [Bukan sebab marah En BF laa]

Dia cakap: 
"Please jangan buat camtu lagi, dia sedih~sebab saya sakitkan tangan sendiri" =pp

Shhh. Rahsia kita berdua. Hujung bulan ni anniversary ktorangyang ke - 6. Lama kan?? Pejam celik dah sampai 6 tahun. Tapi ktorang mungkin kenal dekat 8 tahun.

Harap-harap saya dan dia ada jodoh!!!

Bila nak kahwin?? 

..... 

Jom layan lagu.

 

Fynn Jamal - 150 Juta

untuk kali ke seratus lima puluh juta
mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“hei kenapa kau masih lagi mahu kan dia?
apa kau buta? apa kau pura-pura suka?”

di seratus lima puluh juta kali itu
di depan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu,
sambil ketawa engkau bilang satu persatu:

“dia mungkin bengis seperti singa
tapi dia nangis tonton cerita korea
dia mungkin keras bila bersuara
tapi dia jelas jujur apa adanya--

aku lagi kenal dia”

dah lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
"engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
kau sangat manis, aku ini pula dawai besi"

di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
"apa kau lihat pada aku, jujurkan saja"
terus kau cubit dagu aku sambil berkata:

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua--


saya kenal sayang saya”

buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tak dipercaya, peduli orang kata
baju ronyok tak apa asal pakai selesa
berkilau tak bermakna kalau hati tak ada

aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi senja

suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada

aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa


rahsia kita berdua



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, July 10, 2010

Putrajaya Floria 2010

Hmmm..Sebab rasa tanggungjawab jadi penduduk Putrajaya dengan ini maka saya berbesar hati tulis entry lagi untuk hari ini.

Haaaa. Korang pernah dengar tak event Floria tahun lepas? Tak pernah? Tak sempat pergi? Sebab tu laa saya nak announce awal-awal, event ni kembali!!!!!! Jangan ketinggalan ye rerakan. Memang puas hati laa tengok bunga-bunga lawa kat sana.

Date: 10th - 18th July 2010
Venue: Waterfront Presint 2
Visiting hours: Mon- Thurs: 09.00am - 10.00pm
Fri - Sun: 09.00 - 12.00pm

Info lanjut pasal event ni, korang boleh klik kat LINK ni.

Opsss. Saya pun tak pergi lagi laa. Hehe. Tapi saya ada gambar tahun lepas untuk tatapan korang. Mana tau laa kan yang kaki photo tu minat tangkap bunga-bunga yang cantek-cantek menawan ni.

Purple~~

Colourful~~

Sangat cantek!! =pp

Adik-adik yang macam bunga~ =pp


Sorry gamba kecik sangat. Saya amik dari Facebook saya. Gamba asal mana tah letak, malas carik! Kawan-kawan yang ada Facebook saya boleh view dari sana je la ek. =pp

Jom jom~~



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Penat Letih Exhausted

Fuh!

Nampak tak 3 kali cakap penat. Minggu ni memang letih gila ah. Malam ahad dan Isnin dok study untuk assessment. Haha.Dahla silap paham. Ingat ada 10 topic je, rupa nya 20!! Lantak laa labu. Saya baca betul-betul 3 topic je. =pp Oh assessment ni saya cerita nanti.

Haaaa. Lepas kerja semalam, adoii naik LRT nak pergi Masjed Jamek. Sudah plan mahu ke Sogo jumpa kawan di sana. T______T KLCC ke Masjed Jamek dalam 4 stesen je kot. Sekali, ekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..[sound effect LRT brek]. Saya yang macam kura-kura [sebab ada laptop kat bahu] pegang besi kuat-kuat, nyaris nak jatuh golek-golek dah. [inersia beb!]

Isk3. First time saya terperangkap dalam LRT. Takpa laa nak buat lagu mana, tunggu je la gerak. Dahla semak samun announcement pasal LRT rosak ni banyak kali. Nak je jerit cakap "HOIIII KTORANG TAK PEKAK AH, TAYAH ANNOUNCE BANYAK KALI"!!!![*sigh* tapi cakap dalam hati je, kang orang lain cuak lak pandang saya macam orang gila].

Nasib baik saya ni ada skill cakap dengan stranger. Haha skill tu, sembang dengan uncle dengan wife dia. Wooo. Kesian dorang, lagi belas-belas stesen baru sampai. Hampir 2 jam dok dalam LRT tu. Sekali behenti between Dang Wangi dan Masjid Jamek. Fuh fuh lagi sikit je sambil bermonolog dalaman [ guna word sastera beb]. T___T Makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Sekali LRT tu tiba-tiba gerak ke belakang pulak. Sia-sia 2 jam saya tunggu nak pergi Masjid Jamek. 

Ah. Saya tekad, pintu bukak kat mana-mana platform saya turun!! Haha. Nasib baik berhenti dekat Kg Baru, so before melangkah keluar call Azmil confirmkan situ ada teksi tak. Dia pun tolong bagi direction. Uwaaaaa. Syukur dapat teksi.  Ceh!! Dekat je Sogo tu naik teksi. Dahla murah RM4.50 je. Haih haih.

Hahahaha. Sampai SOGO terus carik kawan-kawan saya. Karaoke la pulak. =pp Situ  ada set dengan buffet dinner sekali. Saya yang penat dan lapa ni memang makan tak hengat dunia. Spageti LICIN, Nasi LICIN dan Hotdog LICIN. Sedap hingga menjilat jari.=pp Ahli karaoke tegar: Yana, Chunk dan Aswad.

Haaa ni laa muka saya bila sampai rumah. Haha. Tapi takda la terkeluar lidah macam tu. Saya sopan lagi. Hihi.

Psstt..bila saya penat nak cakap pun letih kot:

Tengah calling calling dengan En. BF, tiba-tiba mata terlelap, termimpi buah anggur kat office yang rangup dan sedap. So termerepek.

Saya: [tengah ngigau] Huuuu. Sampai hati, makan anggur sorang-sorang.

En. BF: [kompius anggur apa ni tapi jawab gak] Errr..buah anggur sedap. Sorry laa kalau makan sorang-sorang bukan salu jumpa sedap kot. [Jujur je reply]

Saya: [tersedar dari ngigau] Haaaaaaaaaaaa..apa ni???Bila masa kita makan anggur, saya [ni bukan kata ganti nama] ngigau kot. Sorry sorry cakap merepek. Hahahahaha. Tapi kenapa *teeettt* [bukan kata ganti nama yang betul] layan???Hahahahahahaha.

En. BF: Ceeeehhhh. Patut la pelik bila masa makan anggur sama-sama. *sigh*.

Pastu sambung cakap-cakap. Err. Tiba-tiba, saya hello hello, orang di sana sunyi sepi ting!! Tengok-tengok dia dah letak phone. Hahaha. Rupa-rupa nya, saya tertido lagi dan dia dok hello-hello, saya diam. Haha. Dia letak laa. Hahahahaha. Nak dengar saya merepek??? Meh meh call masa saya letih. =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, July 4, 2010

The Back Up Plan

Hye hye. Ehem. Entry kali ni pun pasal movie. Hoyeah!!! Memang kaki tengok movie ni. Siap marathon lagi hari ni.

Percaya tak? Saya tengok Toy Story 3 for second time. =pp Alaaa. Hari tu tengok dengan member saya. Kali ni bawa adeq-adeq lak. Nasib baik saya memang suka tengok cerita tu. Tengok dua kali pun still gelak beria gak.

Ciss tapi ada yang saya tak puas hati. Saya dah laa lambat sampai dekat cinema tu, Alamanda oke. Sekali tengok orang ramai beratur beli popcorn. Adeq saya dah merengek-rengek nak popcorn. Saya tanya la orang kaunter tu nak confirm kan bila dah masuk nanti kat luar hall tu ada tak jual popcorn lagi sebab sebelum ni saya tau ada. Orang tu kompiden je jawab, kedai dalam tu dah TUTUP!!! Sebab dah lewat masuk saya pujuk laa adeq saya, nanti lepas tengok cerita la beli. Hahahaha. Tup tup masuk. Ada je kedai kat dalam tu. *sigh*

Lepas tengok Toy Story 3, saya pergi beratur  beli tiket The Back Up Plan pulak. Hmm cerita classified under 18. Haha. 18 apa tu saya tatau. Tapi yang pasti bukan 18SG. Tak ganas kot cerita ni. =pp Adoi. Masa beli tu, orang tu remind cerita ni orang umur 18 tahun je boleh. Saya gelak-gelak je la. [Dah selalu kena macam ni] Sekali adeq-adeq saya yang underage tu tiba-tiba muncul masa beli tu. Hahahaha. Gelabah orang kaunter tu, sebab dah print tiket movie. Dia remind lagi,
Eh "kanak-kanak" tak boleh tengok cerita ni tau!!
Hahahaha. Yelaaaa abg oii. Eh ke adeq oiii. Saya gelak je laa. Pastu saya jawab la, budak-budak ni saya nak hantar balik rumah. Tak bawak tengok ah tengok cerita 18 tahun ke atas ni. *Isk3*. Tak kan saya nak cemar otak budak-budak tengok cerita tak senonoh sangat ni. Opsss. Cerita romantik!!

Saya tak expect pun cerita ni best sangat, sebab tengok rating kat imdb cam kureng je. Haha sekali tengok memang okay la. Memanjang je gelak tengok cerita ni. Terhibur saya dikala hari Ahad ni.

Saya tak nak cerita panjang. Jom tengok trailer.




Rating ikut suka saya la : 7.5/10.

Psstt..Ada berapa part dalam cerita ni macam saya.

Haha. 
  • Tak senang percaya kalau orang cakap suka saya. *sigh* tak ada orang cakap suka kat saya kot. =pp
  • Bajet bajet ready kalau orang tinggal kan saya.
  • Kadang-kadang, benda yang remeh-temeh orang tersayang cakap, saya amik serius!! Contoh : Banyak cakap = saya pikir menyampah ke saya banyak cakap = okay..saya takmo cakap dah.. Hahaha.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, July 1, 2010

Knight and Day

Hui hui.

Letih betul minggu ni. Otak jem! Asyik meeting je. *sigh* Nak buat camne memang meeting itu kerja. T_____T. Sampai sakit balik tangan saya ni, walaupun tak teruk macam dulu. Thanks kat Chunk sebab caring. Tetiba je sms tanya MC ke sebab sakit tangan. Heeeeee. Tak MC ah tapi kalau dah seharian meeting memang tak sempat online la.

Hmm orang kalau letih nak cepat-cepat balik kerja. Tapi saya ni lain pulak. Dah otak jem dengan meeting je, saya sempat pulak pergi shopping sorang-sorang. Pergi makan mcD sorang-sorang kat kL Sentral. Haha. Nak hilang kan stress la kunun! [Sedih kan semua buat sorang-sorang?] =pp

Oh tapi hari ni, lepas meeting officemate ajak saya pergi beli beg. Hihi. Ktorang dah usha masa lunch hour. So datang kedai tu terus beli la. Haih patut dia je beli tapi atas hasutan dia saya pun terpedaya sekali ah. Haha. Memang hilangkan stress betul!!! =)

Lepas shopping pergi tengok movie!! KNIGHT AND DAY.

Tom Cruise dengan Cameron Diaz berlakon. Adoi Cameron Diaz tu dah nampak tua. Kedut-kedut je muka dia. Cerita ni boleh tahan laa, lawak dengan ada action.Tak rugi wooo korang pergi tengok. Boleh gelak-gelak.

Rating ikut saya punya suka la : 6/10.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p