Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, June 22, 2010

Ada Apa dengan Nama

Yeay. Saya sudah berusia 24 tahun 10 jam 25 min. [Masa start tulis entry ni la]

Hmm. Saya dilahirkan sihat dan dinamakan dengan nama yang agak sweet dengan makna yang baik.

"Sebaik-baik" dan "Yang Pemurah"...Cewah.

Hmm tapi tak ramai orang paggil nama ni. Saya pun satu gedik -gedik eja nama panggilan "KN" jadi K'aNne, kay-N, kN dan macam-macam. Haha.

Macam glemer la tu orang panggil camtu. Hahahahahaha. Tapi korang tau nama panggilan saya kat rumah? Oh mak ayah je memang panggil nama sebenar saya. Adik-beradik panggil nama lain. Memalukan sungguh! Tayah la saya bagitau apa dorang panggil.

 Hari tu, saya bawak adik ke PETRONAS stesen. Isi minyak dan beli jajan untuk dia la. Adoiiii. Dah dia pendek pastu sesat lak dekat celah-celah rak tu. Tak nampak saya agaknya. Terjerit-jerit panggil nama panggilan saya. Haha. 

Confirm laa saya tak jawab kan!!!! Ampeh punya budak.

Setiap kali keluar dengan adik-adik, saya mesti remind dorang,

"Korang nak panggil name ****, slow-slow ah. Malu kot"

T_____T

Pssstt..bukan "adik" ek. Tayah la teka. Korang tak tau punya. =pp



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

13 WishingStar:

de_hydrates said...

saye tau! haha~ :p

nabilah abd rahman said...

parent mmg akan hargai nama anak dia sbb 2 dorg selalu panggil nma penuh n bila org panggil nama kita yg penuh 2 yg ada maksud adalah satu doa...^_^

Hapiz Rahman said...

sweet entri ko.. apa ye.. teringin nak tau. haha

kay-N said...

safwan: shhhhhhh..diam diam~ hahaha..

nabilah: *sigh* tuhlaa..camne nk suruh org pgl name kte ni..isk3..

hapiz: nk tau??ehemmm..*malu* kot!

SheY PuLL said...

abes 2 apew? gurl2 kew? hheehhee
ops....

kay-N said...

epul: haha..gurl2??ahaha..itu klaka oke..*teeeeeeeeeeett** salah!

kHaiRuLdiN said...

nama saya pun ada "sebaik-baik" jugak.. tp xde pon org panggil saya dgn panggilan kD @ kay-D

:P

limauais said...

adik bradik panggil kak kN "baby" ek?huhu.

kay-N said...

ding: =pp tuhlaa saye terlebey glemer ni..haha..

wani: baby??hahahaha..sme cam aalim lak..die pn teka cmtu..*teeeettt* salah!! =p

Aliff said...

ape sme slah ni.. meh sni nk teka.. haha

kay-N said...

en. alep : oiiihhh diam2..pok kang~~ hehe..=p

Mijie said...

kay -N gtaw lah pggil pe??..wat suspen je..ishk3

kay-N said...

Mijie: segan laa...=pp biarlaa rahsia~~ cewah!