Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, April 6, 2010

Tips : Change Your Windows 7 Starter Wallpaper

Huii. Menci2. Tu la kan main beli je PC. Haha. Nampak yang comei je beli. Banyak limitation bila pakai Windows 7 Starter. Paling saye bengang tak boleh tuka wallpaper! Oihh bosan pe pakai yang default je.

 Huiii. Biru tenang ni. Haha. Menyeksa jiwa raga kot!

Jeng-jeng! Tapi saye berjaya tukar wallpaper ni. Hehe. Camne?? camne??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Haha. Weeeeeee!!! Sapa nak gtau?

Err. Kidding! Mesti la saye yang baik hati ni boleh bagitau.

1. First thing first, download Stardock Mycolors .

2. Lepas tu, install la macam biasa. Nanti bila run akan keluar satu window. Korang kena tukar theme, sebab kalau guna default theme memang tak boleh ah tukar wallpaper.

Haaa..theme die xbanyak pun..tapi i like je this theme. =) 

3.  Lepas tukar theme, save korang punya gambar-gambar yang korang nak select jadi wallpaper dekat sample picture bawah drive c korang yer.

4. Pastu tengok balik dekat software stardorck tu, ada kan wallpaper tab dekat atas tu. Tekan la tu. Hehe. Nanti gambar yang korang nak buat wallpaper tu muncul situ. Apa lagi? Apply la jadi wallpaper. Mudah bukan??

 Comei tak??????Haha..clean and clear. Saye pindah kan semua shorcut jadi toolbars. =pp 

Okayh! Semoga berjaya!!! =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

3 WishingStar:

Aliff said...

haha compita baru oooo.. ciwi la skit kn.. hhaha btol2???

kay-N said...

ciwi??apeee tu??

Anonymous said...

guna window 7 starter changer pun bleh.. : )