Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, April 30, 2010

Surat cinta

Haih. Malang la hari ni. Tak kira! Walaupun saye dah tulis blog pagi tadi dan saye tatau ramai ke tak bace. Saye nak tulis lagi.

 Entry sebelum ni saye cerita pasal mesin ATM yang buat saye cuak sampai rasa jantung mahu berhenti berdenyut sebab takut keluar duit juta-juta pastu kena rompak. Wooo. Imaginasi tinggi tu.

Ni nak ngadu pulak. Tadi kan saye meneruskan misi saye mengeluarkan duit dekat bank. Mesti korang cakap saye nak tunjuk kaya duit banyak mentang-mentang kerja dengan company yang  bagi cuti hari ini walaupon esok baru HARI BURUH. Pergh. Panjang kan? Tak cukup nafas saye. Tak ada la duit-duit itu duit manusia lain. Saye pun pelik kenapa perlu simpan dekat akaun saye dan menyusahkan saye keluarkan duit dan transfer pergi akaun lain.

Haha. Eh eh korang jangan la ingat saye tak reti guna teknologi. Boleh je guna internet banking [cewah betul ke tu]. Tapi sebab duit beribu-ribu ni cuak ler saye nak transfer. Kalau hilang? Saye gak susah. Betul tak?

So dengan tangan yang sakit ni, 1st time la saye drive kereta. Sakit woo. Tahan je la. Saye singgah satu bank ni untuk keluarkan duit. Dah keluar simpan pulak untuk simpanan masa depan. Pastu saye kena singgah bank lain pulak untuk transfer duit dekat orang. Hekeleh pakcik bank ni. Saye tau la guna cash deposit. Tapi semalam kan ada orang cerita dekat saye, eh eh mak saye pun cerita gak masa guna cash deposit tu duit hilang. Hoho. So saye sanggup la beratur dekat kaunter. Bukan ramai pun beb! Saye datang-datang terus turn saye.

Pakcik : Kan boleh guna cash deposit kat luar tu.
Saye: Takmo la. Saye nak transfer banyak ni. Duit orang.

Pakcik: Alaaa. Kat luar tu, maximum boleh transfer 5k tau.
Saye: Tau tapi duit orang ni kang hilang sapa nak bayar.

Pakcik : [Bebel-bebel lagi]

Waaaaaaaaaaaaa. Kenapa pakcik ni, kalau semua orang pergi cash deposit tu. Dia nak duduk goyang kaki ke? Hish! Dahla saye tengok orang dekat mesin tu panjang je beratur. Terkial-kial nak masuk kan duit. Ni pergi kaunter kan laju je?

Saba je.

Tolak je pintu bank tu, *sigh*, nasib malang beb. Polis tengah tulis saman dekat kereta mak saye. Sobs!! Ni semua pasal pakcik kaunter, kalau die cepat tadi mesti polis tak sempat saman. Haha. Salahkan pakcik bank padahal diri sendiri yang parking dekat tempat tu. Hellooooo. Putrajaya ni punya laa tanah lapang, tapi parking-parking cam tak cukup je.

Hmmm. First time la saye dapat surat cinta dari pakcik polis. 

Balik rumah.

Saye: Oihhhhh, pasal korang la aku kena saman! Penat pergi bank untuk korang. Tak kira saman korang bayar.

Lalala. Tak apa paksa dorang bayar. -_____-"



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

0 WishingStar: