Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, April 4, 2010

Satu kotak kecik satu kotak besar

Yuhuuuuu. Hari ini en BF saye datang melawat. Err. Alamak! Dia sudah tegur jangan cerita banyak-banyak pasal dia kat blog ini. Nanti korang semua bosan tak nak baca dah blog saye. Sobs!! Jangan la begitu. Kadang-kadang je saye terlebih excited cerita pasal dia. Pang! Gatal ek. ^^

So hari ini ktorang jalan-jalan pergi Times Square. Asyik Midvalley dengan Alamanda je. Kena la tukar angin sikit. Angin monsun la katakan. Hui. Dah alang-alang dekat dengan lowyat saye dengan berbesar hati mahu la membuat sedikit survey. Refer to entry lepas-lepas, mobo saye dah sampai ajal. Saye ingat nak beli la mobo dan casing je disebabkan casing terlampau la buruk. Dah bukan rupa casing.

Waaaaaa. Tapi syaitooonn telah menghasut saye. Saye tergoda membeli satu set PC termasuk monitor sekali. Mula -mula saye nak CPU je. Tapi cam comei je monitor tu. So terpaksa la saye dengan senang hati beli sekali. Mak!!!! Uwaaaaaa. Bangkrup tau.

Tapi kan korang, saye pergi situ naik monorail, satu hal plak nak angkut. Hihi. Sebaik ada 2 kotak je. Satu kotak CPU satu kotak monitor. Perghhh. CPU tu kcit jee tapi berat tak hengat! Ehem. Nasib en BF tak kesah nak tolong angkat kan. Hihi siap angkat sampai stesen Putrajaya Sentral. Terima kasih! Err tapi ktorang tak naik monorail la. Gila apa orang cam tin sardin! Ktorang naik teksi je sampai KL Sentral pastu naik ERL sampai Putrajaya Sentral. Huiii. En BF terima kasih banyak-banyak la. Kalau orang lain tah2 takmo pun angkat kan. Hehe. [Sayang awek ni~]

Saye dah siap pasang pun PC baru saye. Haha. Ni tengah guna la ni. Happy sungguh. Tapi tak familiar lagi la dengan windows 7. Tak syiok!! Sian PC lama. Tersadai je. Nanti dia boleh ah tulis cerita pasal diri sendiri, "Aku Sebuah Komputer". Kehidupan yang tragis. Haha.

Bangkai CPU. Tak tau dah nak buat apa. Ada 2 ketul HDD dah ah xley nak connect kat CPU baru coz limited space.

Monitor yang masih elok untuk berkhidmat. Derma ah nanti.


Hihi. Kotak ni saye mampu angkat. Ringan je beb!


Yang ni en BF yang gagah perkasa tolong angkat kan. Hihi. TQ!

Hehe.

Yang best saye dapat free gift. Hoyeah!!


Nak pasang kat my future car. Haha. Bila tu?


Err. Tak tau nak buat apa dengan mende alah ni.

En Bf kawtim dengan orang jual ni suruh bagi webcam daripada bagi headfon. Headfon sudah ada maaa..

Hehe. Saye main beli aje okeh. Lantak ah spec PC ni cane. -____-" Saye nak PC ni ada function boleh download cerita , anime dan juga saye boleh main FB ataupun gtalk.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

4 WishingStar:

apek said...

monitor lama g jual kat mudah.com..kompom ade org beli..

WaDieQ said...

yang mana tak nak kasi aku ye kN.. aku student xmampu nak beli.. nak monitor tu please.. :D

kay-N said...

apek: huii..xnk jual ah..haha..nnt klo de pe2 prob..at least de bekap.

wsdieq: eley..bkn dh byk ke gadget2 cnggeh wadieq~

Nazli said...

sedekah je kat aku HDD ko tuh..hehe