Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, April 25, 2010

Peel Banana

Ouhs no picture!

Alamak takda gambar la untuk entry ni. Bawak je camera tapi sebab ada yang lebih professional maka kita serahkan pada yang pakar.

Hari ini bersama 25 April 2010, office mate saye iaitu section saye je buat picnic kat Taman Botani. Adoiiiii kenapa buat sini sebab kebanyakan duduk belah-belah sini. Disebabkan dekat dengan rumah saye maka saye jadi Tuan Rumah paksa rela! Ciss sungguh! Hehe. Takpa saye berbaik hati je pun jadi Tuan Rumah. [phew..lain kali vote buat belah-belah kL laaa =pp]

Syok gak picnic ni. Simple but fun! Hehe. Patut star pukul 8.30 pagi. Tapi kontijen dari rumah saye yang boleh saye katakan terover rajin telah hadir lambat selama sejam. Haha. Fuh!! Sebaik orang lain cool jer ktorang sampai lambat. Haha. Bos bos semua dah ada. Selamberrr jer. 

Mau tak lambat, cuba korang pikir. Masak bihun goreng untuk 40++ orang dekat rumah saye. Nak goreng telur lagi. Pastu, nak goreng sosej dan nugget. Pastu, nak potong buah tembikai. Pastu nak pack bihun goreng tu dalam bekas. Pack satu satu tau buh dalam bekas. *sigh*. Patut saye AJK aktiviti tiba-tiba jer jadi F&B. Haha. Tapi sonok!!! Sha, Sarinah, dan Fatrah cool je. Gelak memang tak hengat dunia. Dahla saye terlupa mengamalkan HSE dekat rumah saye. Sumbat sosej penuh-penuh dalam fryer tu. Pergh! Sebaik tak meletup. Terlebih penuh beb. Abis minyak meleleh. Haih. 

Aktiviti untuk picnic ni more to get together je. Berkenalan dengan family staff. Makan-makan. Haaaa aktiviti favourite saye dari sekolah dulu. KOTAK BERACUN!!!! Okay saye BENCI gila mainan ni. Haha. Tapi kalo saye jadi organizer saye sukaaaaaa. Suka!!! Hehe. Dulu masa sekolah jadi presiden club memang guna kuasa diktator ah main benda ni, opss budak kecik cam saye pun boleh jadi presiden. Poyo je, kroni ramai. =) Masa dekat U, gathering k5 forum saye buat gak kotak beracun ni. Hihi. Feveret!

Staff semua sporting main ni. Haih tapi alih - alih saye gak terkena. Kena nari wooo tapi buat sambil tergelak.

Peel banana, peel, peel banana (move to left)
Peel banana, peel, peel banana (move to the right) 

Haha. Kelakar! 

Balik dari rumah saye pengsan. Hui ingat nak tolong mak kemas dapur tapi memang letih gila. Hmmmm..Thanks mak susah payah masak untuk ktorang. Huhu. Nanti tangan dah elok, saye nak tolong mak banyak - banyak. =)

Huiiiii. Sebab terlampau letih semalam saye lupa makan ubat. Pagi tadi pun terkocoh-kocoh, terlupa nak tampal ubat kat bahu. Heeee. Tapi happy kan ubat terbaik. Saye betul-betul bergembira hari ni. 



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

8 WishingStar:

Aliff said...

haha comel..

kay-N said...

err..part mane yg comei ni..haha peel banana ke?? heee..

hmm..happy = comei kn?? haha..i got it~~

chunk (◕‿◕✿) said...

good good.moga2 kegembiraan itu dpt mengubati kesakitanmu :)

kay-N said...

=)

baek chunk~~

Anonymous said...

lucah ah kN

kay-N said...

err..sapekah anon ini??

pe kessss..hmmm..ni cam dak opis je ni..-_____-"

limauais said...

tgh membayangkan cmane kak kN yg kecik molek menari.hoho.

kay-N said...

opss..jgn bygkn..haha..saye behave! =pp