Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, April 16, 2010

Pause sebentar

Err. Tak de kena mengena dengan benda - benda teknikal. Saye bukan pandai pun. Haha. Hari ini letih sangat. Mungkin saye belum sihat sepenuh nya dari "migrain" [saye tak percaya lagi saye ada migrain]. Huhu. Pagi-pagi lagi sampai office kepala berdenyut-denyut macam nak pecah. Tapi malas nak layan sakit tu. Mintak officemate minyak cap kapak. Fuh! 

Lagipun hari ni saye ada kerja "best". Best la sangat. Oh abaikan apa kerja saye buat. Tapi memang sepanjang hari duduk dalam bilik meeting dengan semua budak-budak section saye, manager dan juga SM. Letih gila perah otak. Dekat pukul 5.30, otak saye ter"pause" dengan tidak sengaja. Saye mula terasa saye berada dekat dunia sendiri. Jeng-jeng. Suara-suara manusia di sekeliling sudah tidak kedengaran. Saye hanya menatap screen komputer dan tidak bergerak-gerak. Haha. Opsss. Tapi saye tak tidur ok! Cuma memang otak, telinga dan tangan dah tak boleh berfungsi. Diam seketika. Terdengar SM saye memanggil -manggil, "kN, kN, tukarkan jadi bla bla"..Saye tersedar dan menurut perintah. Sekali selang beberapa saat, saye "pause" kembali. Terdengar SM dan orang lain pulak memanggil -manggil "kN, kN"..Haha. Saye block otak saye dari mendengar input daripada mereka. Fuh!

Sebaik dorang tak marah. Meeting pun berhenti sebab dorang tengok saye memang kepenatan. Tak mampu lagi menerima arahan dengan betul. Hihi. 
Terkenang saye peristiwa lebih kurang 5 tahun yang lepas.Saye tak ingat saye pernah cerita di mana-mana entry atau tidak. Takpa saye suka je cerita banyak kali. Hahahaha.

Saye, roomate [Cik Waty], dan Azmil bersama seorang lagi rakan. Tak silap saye Syah or Shah. Entahlah. Budak batch saye di universiti tapi taklah berapa kenal. After satu program induction dekat Bangi, ktorang pergi berjalan-jalan di Midvalley. Hooo. Sudahlah penat induction 5 hari. Pergi jalan dekat shopping complex yang besar amat tu. Memang letih la!!

 Malam tu saye berhajat bermalam di rumah Waty. Sebelum ke rumah Waty, saye dan dia singgah kaunter bas ekspres mahu beli tiket pulang ke Perak. Yeay! Sebaik ada. Sekali selang beberapa minit tiba-tiba saye tengok, tiket tu hilang dari tangan saye. Saye pandang Waty.

"Waty, tiket aku hilang. Huuu."

Woh! Camne boleh hilang tak sampai beberapa minit lepas beli. Fuh! Sebaik Waty baik. Dia suruh saye duduk diam pegang barang dia, dan dia tolong cari. Waaaaaa. Sebaik jumpa. Kebetulan bas ke rumah dia pun sampai. Duduk la kami di tempat duduk penumpang. Sekali Waty check barang dia. Dia pandang saye.

"kN mana donut aku??"

Haaaaa. Alamak. Saye jatuhkan pulak donut dia. Waaaaa. Kenapa tangan saye tak boleh berfungsi ni. Cepat-cepat saye turun dari bas. Haha. Saye ternampak plastik donut tu tergolek tepi jalan. Sebaik elok sihat walafiat lagi. Hihi. Waty pun tak marah. (n_n)

So kekawan, kalau saye tiba-tiba blur semacam. Jangan la marah-marah. Saye tak berniat. Kadang - kadang otak saye memang tak boleh fungsi dah bila terlampau penat or tepu.

Macam minggu ni, otak saye sangat tepu. Pikir banyak benda. Huii. Tapi, teringat kata kawan saye.

"Kau pikir pasal orang pun, macam la orang tu pikir pasal kau jugak!"

Betul ke macam ni? Mungkin betul. Oh otak saye letih. Saye sudah start erase sikit demi sedikit memori dari otak saye. Saye terpaksa!

Okay. Saye merepek lagi!

Kosong atau tepu lebih bagus?



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

4 WishingStar:

Ahmad Aliff said...

hehe hui ksian tol dga ni.. hehe saba2.. serius sgt kje ni.. relek2 skit.. hehe alahai.. ubat tu mkn! bkn nk mkn sndri die.. hehe

kay-N said...

hahaha..ksian ke??time kseh laa ksian~~ hehe..erm erm ubat?ubat ape..huhu..mkn ubat xrock ah! huii..

aalim said...

kosong? kosong mana la sangat kalau kosong tu.

tepu? tepu mana la sangat kalau tepu tu.

:p

aineeA.S said...

dua2 nggak bgos la KN. sederhana okie?? (: