Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Thursday, April 22, 2010

Jangan benci sangat ...

Entry before ni saye ada cerita saye migrain kan? Erm..saye benci makan ubat. Saye benci jumpa doktor. Tapi sejak akhir-akhir ni melawat bilik doktor macam kemestian bagi saye.

18 April 2010
Sebelum tidur, kepala saye berdenyut-denyut sakit. En BF bekali-kali SMS dan call suruh saye telan ubat migrain tu. Saye bagi berjuta-juta alasan tanak makan malam tu dan janji makan esok hari. Tidur je dengan sakit kepala teramat sangat. BENCI gila ubat!!!

19 April 2010
Saye bangun dengan kepala masih sakit. Gagah jugak pergi kerja. Asyik MC je mau kena buang kerja kan?? Sampi office saye breakfast, hmmmm pandang ubat. Telan je la kang melarat tak boleh buat kerja. 5 minit lepas makan ubat. Tangan kiri saye kebas. Ingat kejap je, tunggu bagi elok. Hmmm tak gak, makin sakit. Sakit camne? Tuhan je tau. Sekali lagi saye jumpe doktor. BENCI gila jumpa doktor, plus BENCI klinik yang bau ubat. Doktor tak bagi saye makan ubat migrain, dia cakap saye sakit bukan sebab migrain. Entahla. Dia bagi ubat lain. BENCI gila ubat!!!

20 April 2010
Saye tak makan ubat pun sebab saye pandai-pandai gugel side effect ubat tu. Betul - betul scary. Saye pergi kerja macam biasa. Sakit nye tuhan je tau. Petang baru saye pergi klinik lagi nak tanya doktor pasal ubat tu. Dia patut explain sebelum saye makan. Kurang dah rase BENCI. Saye takut tangan saye makin sakit. Takde orang teman saye pergi klinik. Oke saye memang manja. Haha. Doktor explain cikit pasal ubat tu, dan dia suggest saye jumpa specialist. Saye setuju je. Malam tu saye makan ubat tu. Harapan sakit tu hilang. Kurang dah rasa BENCI.

21 April 2010
Hari ini birthday Iman. Tapi saye tak mampu buat apa-apa. Saye cuba bangun pukul 5.30 pagi nak kerja macam biasa. Saye cuba tapi tak berjaya, kepala berat. Tak apa la, saye pergi kerja lewat sikit kot. Pukul 6.30 pagi saye cuba lagi, bangun nak gosok baju pergi kerja. Terhuyung hayang. Mak cakap muka saye pucat. Mak cakap MC je takkan nak kerja sakit macam ni. Saye nak gak pergi kerja. Lelap mata kejap. Sedar-sedar pukul 8 pagi. Mak tanya lagi nak kerja ke tak. Saye serender. Tapi saye bagitau mak saye ada appointment dengan specialist.

Sebaik mak ayah cuti sebab nak amik Am dekat JB. Mak hantar saye pergi specialist, offer nak tunggu sekali. Saye cakap tak perlu sebab risau mak sampi JB lewat. Terhuyung hayang saye pergi specialist sorang-sorang. Dalam hati saye memang takut sangat pergi sorang. Saye tunggu turn masuk, nurse tanya saye okay ke tak. Muka pucat, mamai sebab ubat tu sangat kuat. Saye kena xray. Hmmm doktor suggest saye buat terapi 2 minggu. Tak elok jugak saye kena buat MRI. Errr..eja camtu kot.

22 April 2010
Saye tak benci ubat dan doktor pun sekarang. Saye kena sayang dorang. Hmmm. Tapi saye tak suka pergi sorang-sorang. Tapi saye tanak mak ayah susah or risau. Mungkin takde pe2 pun. Mungkin esok lusa elok. Saye rindu en BF saye. Hmm. Balik rumah, mak dah belikan lampu meja. Nak suruh saye tidur tutup lampu. Sedih. Harap-harap saye okay.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

14 WishingStar:

yatie said...

ouh jgn gune "gugel" leh? sy eja igt ape la td..haha

ey awak mane leh tdo tak tutup lampu..kanser nt..
so tutop2 la lampu yek

awak kene suke doctor tp jgn smp "suke" kat doc k..lucky doc2 sume dah kawen...slamat la en bf awak...

hehheeehehe

kenyang nye makan tomyam...

haha next tyme try menu len!

n kedai sbelah pulak ok!

gudnite!

Munir said...

eh awk awk. ye awk awk yg komen tuh. sy tapaham la apa awk cakap. cakap straight normal boleh tak. agak agak susah ke nak cakap bese?

Ahmad Aliff said...

u'll be ok.. don worry too much.. huhu.. jgn skip mkn ubat ye.. cpt2 la elok tu.. he ape la die.. luv u

yatie said...

hahhahaha..abeh tu kN ckp sy awak aku ckp la awak2 balik...munir jeles!hahha

Munir said...

mana ada die cakap belit-belit. Die cakap straight senang paham. ko nyer kena baca 2 kali baru leh paham

*sigh*

yatie said...

eh aku xyah bace pon leh phm....ok pe...hahahahahhahaha
peace munir peace! =P

chunk (◕‿◕✿) said...

err tuan blog sdg kesakitan.penin2 tuh..peace!!

bgus kN.blaja2 tdo tup lampu & letak nset jauh2 dari diri anda okeh.bak kata yatie leh mengundang kanser.hui!!

kay-N said...

haih chunk jugak memahami..ade org saket2 dorg gado lak kt cni..plik tol..hish..hmm...ye laa..

de_hydrates said...

moge cepat sembuh.. syafakillah.. =)

kay-N said...

huhu..thanx safwan~~=)

aineeA.S said...

wei KN. osmate aku pon cam hg. saket pale migrain smpai kne telan ubat br lega..

ade tensen psl pape ker?

take care KN, get well soon okie =)

kay-N said...

errr..ni bkn migrain dh aini..huhu..actually sakit lain..

hehe..oke tQ~~

limauais said...

be strong ye kak kN.mne tau pasni jadi sihat dan cergas macam superwoman.hahaha.

kay-N said...

hahaha..skng dh kurg sket saket..bdk2 opis kate hyper..hahaha =)