Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, April 13, 2010

Ikan di Laut Asam di Darat

Hello world!!!

Huii. Cam M*** World lak. Ah!! Bukan2. Heeee. Tak minat dia. Hmmm. Saye tengah mengidam ni. Uikss belum preggy lagi pun dah ngidam? Err. Kahwin pun belum jugak. Sobs! Tak ada orang ajak kahwin nak buat camne. Err. Kidding!!

Hui. [Huii lagi? Word feveret sekarang ni] Apa yang saya idam kan? Mesti la kereta mewah, rumah banglo, emas banyak3. Haha. Percaya ke? Isk! Saye mengidam asam pedas la. Ni semua sebab Eena. Dia cerita dia makan, terus teringin gila-gila. Huhu.

Plan nak makan petang ni after balik kerja. Tapi, pagi-pagi tadi saya datang office mata cam panda! Haha. Bukan sebab tak cukup tidur. Saye ada migrain. Ini second time la kena. Dari last week lagi kepala saye denyut-denyut. Masa kerja semalam, bawah mata saye memang dah membengkak. Before tidur semalam, tengok kelopak mata atas pun dah bengkak gila. Memang saket kepala la kan. Apa lagi pagi tadi jumpa la doctor, takut-takut gak jadi apa-apa dekat mata. T_____T Sekarang rajin betoi saye pergi klinik tanpa dipaksa. Tapi sedih kena pergi sorang-sorang. Kalau masa belajar dulu, en. BF mesti amik saye dekat hostel [jalan kaki je la], pastu teman pergi klinik. Euwwww. Gedik kan? Hmm. Doktor suruh saye balik rest dekat rumah. Apa lagi balik je la.

Sayu betul hati saye. Saye betul-betul teringin makan asam pedas tu. Berair-air mate saye, dari pagi tadi bila tak jadi pergi makan. Oh. Sekarang pun, sedih. Patut kawan saya, Yatie nak ikut saye pergi gak. Huhu. Sekali dia pergi dulu sebab die pun teringin lepas saye cakap. Isk3. Sedih! T_____T

 Tak apa la tak ada rezeki kot.

**pssssttt..sapa tau tempat makan ada asam pedas sedap, roger-roger la saye. 

Ikan di Laut Asam di Darat

Kalau menyanyi perlahan-lahan
Di bawa angin terdengar jauh
Kalau menyanyi perlahan-lahan
Di bawa angin terdengar jauh

Kalau hati tidak tertahan
Di dalam air badan berpeluh
Kalau hati tidak tertahan
Di dalam air badan berpeluh

Bunga melati di dalam taman
Daun yang hijau banyak yang gugur
Bunga melati di dalam taman
Daun yang hijau banyak yang gugur

Kalau turut makrifat iman
Tidakkan air mungkin bercantum
Kalau turut makrifat iman
Tidakkan air mungkin bercantum

Kalau takut dilambung ombak
Jangan berumah di tepi pantai
Ikan di laut asam di darat
Dalam periuk bikin mufakat
Dalam periuk bikin mufakat
Mufakat…



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

2 WishingStar:

yatie said...

hahahha ko yg suh pegi dulu td kan? so aku pegi la..hahaha lawak2..
xpe kte mkn asam pedas dayabumi k? lg syiok...tdo2....saket2 tdo2..

kay-N said...

huiii..xpe2..hehe..nnt de rezki kte ley mkn kn~ =)