Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, April 2, 2010

Gerimis mengundang

 Slam - Gerimis mengundang lirik

Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis..rupanya gerimis mengundang
Dalam tak sedar kukebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Nyata kau serius dalam senyuman

[Chorus]
Bukan sekejap denganmu
Bukan mainan hasratku
Engkau pun tahu niatku
Tulus dan suci
Senang benar kau ucapkan
Kau anggap itu suratan
Sikit pun riak wajahmu tiada terkilan

Hanya aku separuh nyawa
Menahan sebak didada
Sedangkan kau bersahaja
Berlalu tanpa kata
Terasa diri amat terhina kau lakukan
Terasa diri amat terhina kau lakukan 

Hmm..sobs!! Separuh jiwa ku pergi menahan sebak di dada. Haha. Oke!! Enough. Jangan pikir bukan-bukan yer. Huhu. Dedicate lagu ni dekat CPU saye je. Baru happy je dapat ON sekali, uhuk! Klik klik bunyi CPU. Taaaadaaaaa..Gelap gulita. Tamat la riwayat CPU kesayangan. Hui nak buat cane, dah tiba ajal.

Tak dapat saye mengupdate blog selalu. Nak donlod2 pun susah. Hui. pssst..nampak gaya kena beli yang baru la kan??kan?? *sigh*..miskin lagi!

Semalam saye cuti. Mak outstation pergi Tasik Kenyir. Berkali-kali mak tanye saye boleh ke mak pergi. Haha. Boleh la mak. Saye terpaksa la amik cuti. Haih haih. Kalo saye tak cuti, adeq-adeq lepas balik sekolah sape nak amik?Sape nak sedia kan makanan? Harap budak-budak tu. Kebulur laa.

Happy jugak cuti. Boleh tengok anime!! Haha. Seharian saye mengadap anime. Eh eh tapi saye cuti sebab nak uruskan adeq-adeq kan? Sebelum mak pergi, mak pesan masak ayam pedas untuk Adi [adeq bongsu]. *sigh*. Budak tu memang banyak songeh. Makan nak pedas-pedas aje. Sup tak main la beb!Umur baru 7 tahun. Grrr.

Sebab kesian saye masak la jugak kan. Ikut hati nak goreng telur suruh budak2 tu makan cicah sos je. Haha. Kejam punye kakak. Ehem! Tapi almaklum la saye kakak yang baik. Opss. Puji diri sendiri. Aci la kan. Saye masak la jugak. Meh saye tayang. Haha. Eh pedulik apa orang cakap masak sikit pun nak tayang. Blog saye, saye punya suka la. =)

Jeng jeng..ni la hasil nya.

Adi makan bertambah-tambah. Favourite dia la katakan. Hehe. Happy gak saye sebab tak sia-sia saye masak. Mulut die becok je cakap "Adi nak makan 3x tau!!"..Tiba-tiba terdetik dekat hati saye. Jadi surirumah pun best gak. Huii. Tapi xmampu la jadi surirumah  nanti ada krisis kewangan pulak. Saye tak biasa takde duit sendiri. 

Kebetulan hari ini, saye dapat hadiah the best workstation. Eh betoi ke name hadiah tu. Haha tapi objektif pertandingan untuk menggalakan kebersihan tempat kerja. Haha. Yeye. Yippiiiiiiii!!!!!! Tak sia-sia kemas meja hari-hari. The best thing, dorang evaluate masa saye cuti semalam. Hahahaha. Thank you judges. 

Nak tengok apa saye dapat?JOM!!!

Hihi..cute kan?

Tak sempat bukak pun tadi since meeting pun abis lewat. Lepas abis meeting saye kena setel kan kerja-kerja sebab hari Isnin sampai Rabu saye tak masuk office.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

2 WishingStar:

Aliff said...

yes! coklat ke tu?? haha congrats2.. cane angkut balik?

kay-N said...

err..xangkut balik..haha simpan kt opis dh laa..=) pe hal yes lak ni??jgn arap!!