Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, April 30, 2010

Surat cinta

Haih. Malang la hari ni. Tak kira! Walaupun saye dah tulis blog pagi tadi dan saye tatau ramai ke tak bace. Saye nak tulis lagi.

 Entry sebelum ni saye cerita pasal mesin ATM yang buat saye cuak sampai rasa jantung mahu berhenti berdenyut sebab takut keluar duit juta-juta pastu kena rompak. Wooo. Imaginasi tinggi tu.

Ni nak ngadu pulak. Tadi kan saye meneruskan misi saye mengeluarkan duit dekat bank. Mesti korang cakap saye nak tunjuk kaya duit banyak mentang-mentang kerja dengan company yang  bagi cuti hari ini walaupon esok baru HARI BURUH. Pergh. Panjang kan? Tak cukup nafas saye. Tak ada la duit-duit itu duit manusia lain. Saye pun pelik kenapa perlu simpan dekat akaun saye dan menyusahkan saye keluarkan duit dan transfer pergi akaun lain.

Haha. Eh eh korang jangan la ingat saye tak reti guna teknologi. Boleh je guna internet banking [cewah betul ke tu]. Tapi sebab duit beribu-ribu ni cuak ler saye nak transfer. Kalau hilang? Saye gak susah. Betul tak?

So dengan tangan yang sakit ni, 1st time la saye drive kereta. Sakit woo. Tahan je la. Saye singgah satu bank ni untuk keluarkan duit. Dah keluar simpan pulak untuk simpanan masa depan. Pastu saye kena singgah bank lain pulak untuk transfer duit dekat orang. Hekeleh pakcik bank ni. Saye tau la guna cash deposit. Tapi semalam kan ada orang cerita dekat saye, eh eh mak saye pun cerita gak masa guna cash deposit tu duit hilang. Hoho. So saye sanggup la beratur dekat kaunter. Bukan ramai pun beb! Saye datang-datang terus turn saye.

Pakcik : Kan boleh guna cash deposit kat luar tu.
Saye: Takmo la. Saye nak transfer banyak ni. Duit orang.

Pakcik: Alaaa. Kat luar tu, maximum boleh transfer 5k tau.
Saye: Tau tapi duit orang ni kang hilang sapa nak bayar.

Pakcik : [Bebel-bebel lagi]

Waaaaaaaaaaaaa. Kenapa pakcik ni, kalau semua orang pergi cash deposit tu. Dia nak duduk goyang kaki ke? Hish! Dahla saye tengok orang dekat mesin tu panjang je beratur. Terkial-kial nak masuk kan duit. Ni pergi kaunter kan laju je?

Saba je.

Tolak je pintu bank tu, *sigh*, nasib malang beb. Polis tengah tulis saman dekat kereta mak saye. Sobs!! Ni semua pasal pakcik kaunter, kalau die cepat tadi mesti polis tak sempat saman. Haha. Salahkan pakcik bank padahal diri sendiri yang parking dekat tempat tu. Hellooooo. Putrajaya ni punya laa tanah lapang, tapi parking-parking cam tak cukup je.

Hmmm. First time la saye dapat surat cinta dari pakcik polis. 

Balik rumah.

Saye: Oihhhhh, pasal korang la aku kena saman! Penat pergi bank untuk korang. Tak kira saman korang bayar.

Lalala. Tak apa paksa dorang bayar. -_____-"



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Preferred Menu

Yeay yeay! Hari ini cuti. Kenapa? Memang camtu ah. Cuti buruh jatuh hari sabtu maka kampeni akan bercuti hari ini. Ini menunjukkan kami BURUH! =) Tak kesah la labu, janji saye cuti. Happy!!!!

Ha. Ni kome nak cite satu kejadian ni.Alkisah nye la kan, [eh nak tulis bahasa PERAK, tapi xreti, MURTAD!]. Haha. Abaikan saye cam hyper sikit sekarang, budak-budak opis kate nerve saye xbetul. WEK! Ada saya kisah??

Story nye, saye jakun sikit. Saye terjumpa kat ATM bank A ada "Preferred Menu". Saye tekan la. Saye tengok after tu ade pilihan "Pengeluaran". Saye tekan la. [Inkuiri tinggi ni]. Pastu tiba-tiba mesin tu proses permintaan saye. Wooooo. Cuak ler saye. Saye tak masuk kan amount berapa pun lagi. Pergh. Bunyik mesin tu cam tengah proses duit berjuta-juta. Dalam hati saye, mampos ah die kuarkan semua duit saye. Mane nak campak lak duit tu nanti. Dah keluar tu, cepat-cepat saye kira berapa keping. Kalau kena rompak tu memang naya ah. Fuh! Sebaik. Keluar dalam 30 keping duit RM50 jer. Kira dia proses permintaan tu sama cam amount yang saye keluarkan before ni. Cuak!! Terus pergi cash deposit, transfer duit tu balik. =)

Moral of the story : Jangan pandai-pandai tekan butang dekat mesin ATM tu. Bahaya!!!

SELAMAT HARI BURUH!!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, April 25, 2010

Peel Banana

Ouhs no picture!

Alamak takda gambar la untuk entry ni. Bawak je camera tapi sebab ada yang lebih professional maka kita serahkan pada yang pakar.

Hari ini bersama 25 April 2010, office mate saye iaitu section saye je buat picnic kat Taman Botani. Adoiiiii kenapa buat sini sebab kebanyakan duduk belah-belah sini. Disebabkan dekat dengan rumah saye maka saye jadi Tuan Rumah paksa rela! Ciss sungguh! Hehe. Takpa saye berbaik hati je pun jadi Tuan Rumah. [phew..lain kali vote buat belah-belah kL laaa =pp]

Syok gak picnic ni. Simple but fun! Hehe. Patut star pukul 8.30 pagi. Tapi kontijen dari rumah saye yang boleh saye katakan terover rajin telah hadir lambat selama sejam. Haha. Fuh!! Sebaik orang lain cool jer ktorang sampai lambat. Haha. Bos bos semua dah ada. Selamberrr jer. 

Mau tak lambat, cuba korang pikir. Masak bihun goreng untuk 40++ orang dekat rumah saye. Nak goreng telur lagi. Pastu, nak goreng sosej dan nugget. Pastu, nak potong buah tembikai. Pastu nak pack bihun goreng tu dalam bekas. Pack satu satu tau buh dalam bekas. *sigh*. Patut saye AJK aktiviti tiba-tiba jer jadi F&B. Haha. Tapi sonok!!! Sha, Sarinah, dan Fatrah cool je. Gelak memang tak hengat dunia. Dahla saye terlupa mengamalkan HSE dekat rumah saye. Sumbat sosej penuh-penuh dalam fryer tu. Pergh! Sebaik tak meletup. Terlebih penuh beb. Abis minyak meleleh. Haih. 

Aktiviti untuk picnic ni more to get together je. Berkenalan dengan family staff. Makan-makan. Haaaa aktiviti favourite saye dari sekolah dulu. KOTAK BERACUN!!!! Okay saye BENCI gila mainan ni. Haha. Tapi kalo saye jadi organizer saye sukaaaaaa. Suka!!! Hehe. Dulu masa sekolah jadi presiden club memang guna kuasa diktator ah main benda ni, opss budak kecik cam saye pun boleh jadi presiden. Poyo je, kroni ramai. =) Masa dekat U, gathering k5 forum saye buat gak kotak beracun ni. Hihi. Feveret!

Staff semua sporting main ni. Haih tapi alih - alih saye gak terkena. Kena nari wooo tapi buat sambil tergelak.

Peel banana, peel, peel banana (move to left)
Peel banana, peel, peel banana (move to the right) 

Haha. Kelakar! 

Balik dari rumah saye pengsan. Hui ingat nak tolong mak kemas dapur tapi memang letih gila. Hmmmm..Thanks mak susah payah masak untuk ktorang. Huhu. Nanti tangan dah elok, saye nak tolong mak banyak - banyak. =)

Huiiiii. Sebab terlampau letih semalam saye lupa makan ubat. Pagi tadi pun terkocoh-kocoh, terlupa nak tampal ubat kat bahu. Heeee. Tapi happy kan ubat terbaik. Saye betul-betul bergembira hari ni. 



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, April 24, 2010

Smile all the time

Senyum - senyum selalu..

Hmmm..sakit tak semesti nya tak boleh bergembira kan?

Bila saye duduk sorang-sorang duduk diam-diam, rasa sakit tu makin terasa. So, bangun pagi ni saye try jugak la buat kerja sikit-sikit.

1. Basuh pinggan 
Slow cam kura-kura. Haha angkat pinggan sebijik pun dah timbul urat-urat. Mak cakap xpayah biar mak buat. Tapi takpa laa exercise tangan sikit.

2. Cuci toilet
Saye kan ada hobi cuci toilet. Haha. Hish dahla budak-budak office nak datang tidur rumah malam ni. Kena la bagi toilet berkilat. Cuma nak pegang berus kuat-kuat guna tangan kiri tak dapat la. Hmmm.

3.  Kemas bilik
Wuuuuu..baju campak lam perut robot je. Haha. Cuma nak jemur kain. Cam sakit sikit la. Takpa-takpa tu kira exercise gak kan. Lagipun doktor tak cakap pun tak boleh gerak banyak-banyak. Hmmm tapi ada bangkai-bangkai komputer ni semak. Nak angkat berat woooooo!

Tapi...saye tak berani lagi menaip guna tangan kiri. Terasa sakit sangat! Hehe. Sekarang guna tangan kanan je. Saye kan generasi Y. Memang la terer guna tangan kanan je. =)

Happy gak kekawan ada kat rumah masa sakit ni. Haha kalau gelak memang xhengat dunia. Haaa. Lagi satu, saye ada doktor peribadi. FOC cuma takda tauliah. Hehe. Thank you Chettie. Opps name dia Nor 'Izzati. Hehe tanya dia psal ubat-ubat dan sakit ni dia boleh nasihat.

Saye : Sakit tau Chett.
Chett : Aku tau kN. 



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, April 22, 2010

Jangan benci sangat ...

Entry before ni saye ada cerita saye migrain kan? Erm..saye benci makan ubat. Saye benci jumpa doktor. Tapi sejak akhir-akhir ni melawat bilik doktor macam kemestian bagi saye.

18 April 2010
Sebelum tidur, kepala saye berdenyut-denyut sakit. En BF bekali-kali SMS dan call suruh saye telan ubat migrain tu. Saye bagi berjuta-juta alasan tanak makan malam tu dan janji makan esok hari. Tidur je dengan sakit kepala teramat sangat. BENCI gila ubat!!!

19 April 2010
Saye bangun dengan kepala masih sakit. Gagah jugak pergi kerja. Asyik MC je mau kena buang kerja kan?? Sampi office saye breakfast, hmmmm pandang ubat. Telan je la kang melarat tak boleh buat kerja. 5 minit lepas makan ubat. Tangan kiri saye kebas. Ingat kejap je, tunggu bagi elok. Hmmm tak gak, makin sakit. Sakit camne? Tuhan je tau. Sekali lagi saye jumpe doktor. BENCI gila jumpa doktor, plus BENCI klinik yang bau ubat. Doktor tak bagi saye makan ubat migrain, dia cakap saye sakit bukan sebab migrain. Entahla. Dia bagi ubat lain. BENCI gila ubat!!!

20 April 2010
Saye tak makan ubat pun sebab saye pandai-pandai gugel side effect ubat tu. Betul - betul scary. Saye pergi kerja macam biasa. Sakit nye tuhan je tau. Petang baru saye pergi klinik lagi nak tanya doktor pasal ubat tu. Dia patut explain sebelum saye makan. Kurang dah rase BENCI. Saye takut tangan saye makin sakit. Takde orang teman saye pergi klinik. Oke saye memang manja. Haha. Doktor explain cikit pasal ubat tu, dan dia suggest saye jumpa specialist. Saye setuju je. Malam tu saye makan ubat tu. Harapan sakit tu hilang. Kurang dah rasa BENCI.

21 April 2010
Hari ini birthday Iman. Tapi saye tak mampu buat apa-apa. Saye cuba bangun pukul 5.30 pagi nak kerja macam biasa. Saye cuba tapi tak berjaya, kepala berat. Tak apa la, saye pergi kerja lewat sikit kot. Pukul 6.30 pagi saye cuba lagi, bangun nak gosok baju pergi kerja. Terhuyung hayang. Mak cakap muka saye pucat. Mak cakap MC je takkan nak kerja sakit macam ni. Saye nak gak pergi kerja. Lelap mata kejap. Sedar-sedar pukul 8 pagi. Mak tanya lagi nak kerja ke tak. Saye serender. Tapi saye bagitau mak saye ada appointment dengan specialist.

Sebaik mak ayah cuti sebab nak amik Am dekat JB. Mak hantar saye pergi specialist, offer nak tunggu sekali. Saye cakap tak perlu sebab risau mak sampi JB lewat. Terhuyung hayang saye pergi specialist sorang-sorang. Dalam hati saye memang takut sangat pergi sorang. Saye tunggu turn masuk, nurse tanya saye okay ke tak. Muka pucat, mamai sebab ubat tu sangat kuat. Saye kena xray. Hmmm doktor suggest saye buat terapi 2 minggu. Tak elok jugak saye kena buat MRI. Errr..eja camtu kot.

22 April 2010
Saye tak benci ubat dan doktor pun sekarang. Saye kena sayang dorang. Hmmm. Tapi saye tak suka pergi sorang-sorang. Tapi saye tanak mak ayah susah or risau. Mungkin takde pe2 pun. Mungkin esok lusa elok. Saye rindu en BF saye. Hmm. Balik rumah, mak dah belikan lampu meja. Nak suruh saye tidur tutup lampu. Sedih. Harap-harap saye okay.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, April 16, 2010

Pause sebentar

Err. Tak de kena mengena dengan benda - benda teknikal. Saye bukan pandai pun. Haha. Hari ini letih sangat. Mungkin saye belum sihat sepenuh nya dari "migrain" [saye tak percaya lagi saye ada migrain]. Huhu. Pagi-pagi lagi sampai office kepala berdenyut-denyut macam nak pecah. Tapi malas nak layan sakit tu. Mintak officemate minyak cap kapak. Fuh! 

Lagipun hari ni saye ada kerja "best". Best la sangat. Oh abaikan apa kerja saye buat. Tapi memang sepanjang hari duduk dalam bilik meeting dengan semua budak-budak section saye, manager dan juga SM. Letih gila perah otak. Dekat pukul 5.30, otak saye ter"pause" dengan tidak sengaja. Saye mula terasa saye berada dekat dunia sendiri. Jeng-jeng. Suara-suara manusia di sekeliling sudah tidak kedengaran. Saye hanya menatap screen komputer dan tidak bergerak-gerak. Haha. Opsss. Tapi saye tak tidur ok! Cuma memang otak, telinga dan tangan dah tak boleh berfungsi. Diam seketika. Terdengar SM saye memanggil -manggil, "kN, kN, tukarkan jadi bla bla"..Saye tersedar dan menurut perintah. Sekali selang beberapa saat, saye "pause" kembali. Terdengar SM dan orang lain pulak memanggil -manggil "kN, kN"..Haha. Saye block otak saye dari mendengar input daripada mereka. Fuh!

Sebaik dorang tak marah. Meeting pun berhenti sebab dorang tengok saye memang kepenatan. Tak mampu lagi menerima arahan dengan betul. Hihi. 
Terkenang saye peristiwa lebih kurang 5 tahun yang lepas.Saye tak ingat saye pernah cerita di mana-mana entry atau tidak. Takpa saye suka je cerita banyak kali. Hahahaha.

Saye, roomate [Cik Waty], dan Azmil bersama seorang lagi rakan. Tak silap saye Syah or Shah. Entahlah. Budak batch saye di universiti tapi taklah berapa kenal. After satu program induction dekat Bangi, ktorang pergi berjalan-jalan di Midvalley. Hooo. Sudahlah penat induction 5 hari. Pergi jalan dekat shopping complex yang besar amat tu. Memang letih la!!

 Malam tu saye berhajat bermalam di rumah Waty. Sebelum ke rumah Waty, saye dan dia singgah kaunter bas ekspres mahu beli tiket pulang ke Perak. Yeay! Sebaik ada. Sekali selang beberapa minit tiba-tiba saye tengok, tiket tu hilang dari tangan saye. Saye pandang Waty.

"Waty, tiket aku hilang. Huuu."

Woh! Camne boleh hilang tak sampai beberapa minit lepas beli. Fuh! Sebaik Waty baik. Dia suruh saye duduk diam pegang barang dia, dan dia tolong cari. Waaaaaa. Sebaik jumpa. Kebetulan bas ke rumah dia pun sampai. Duduk la kami di tempat duduk penumpang. Sekali Waty check barang dia. Dia pandang saye.

"kN mana donut aku??"

Haaaaa. Alamak. Saye jatuhkan pulak donut dia. Waaaaa. Kenapa tangan saye tak boleh berfungsi ni. Cepat-cepat saye turun dari bas. Haha. Saye ternampak plastik donut tu tergolek tepi jalan. Sebaik elok sihat walafiat lagi. Hihi. Waty pun tak marah. (n_n)

So kekawan, kalau saye tiba-tiba blur semacam. Jangan la marah-marah. Saye tak berniat. Kadang - kadang otak saye memang tak boleh fungsi dah bila terlampau penat or tepu.

Macam minggu ni, otak saye sangat tepu. Pikir banyak benda. Huii. Tapi, teringat kata kawan saye.

"Kau pikir pasal orang pun, macam la orang tu pikir pasal kau jugak!"

Betul ke macam ni? Mungkin betul. Oh otak saye letih. Saye sudah start erase sikit demi sedikit memori dari otak saye. Saye terpaksa!

Okay. Saye merepek lagi!

Kosong atau tepu lebih bagus?



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, April 15, 2010

Kadang - kadang ..

Kadang - kadang,

Mungkin kita patut berhenti berlari. Mungkin?

Bila selangkah kita berlari, yang dikejar 10 kali ganda langkah dari kita. Mungkin?

Mungkin kita sedapkan hati kita, yang dikejar itu bukan hak kita. Mungkin?

Dan kini, mungkin saye dah hilang skill untuk berlari, saye patut berjalan dengan tenang. Dengan melihat keindahan sekeliling yang tak pernah saye perasan sebelum ni dek sibuk berlari. Mungkin?

Saye tak mampu. Maafkan saye.

Kadang - kadang saye hanya mahu merepek.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, April 13, 2010

Ikan di Laut Asam di Darat

Hello world!!!

Huii. Cam M*** World lak. Ah!! Bukan2. Heeee. Tak minat dia. Hmmm. Saye tengah mengidam ni. Uikss belum preggy lagi pun dah ngidam? Err. Kahwin pun belum jugak. Sobs! Tak ada orang ajak kahwin nak buat camne. Err. Kidding!!

Hui. [Huii lagi? Word feveret sekarang ni] Apa yang saya idam kan? Mesti la kereta mewah, rumah banglo, emas banyak3. Haha. Percaya ke? Isk! Saye mengidam asam pedas la. Ni semua sebab Eena. Dia cerita dia makan, terus teringin gila-gila. Huhu.

Plan nak makan petang ni after balik kerja. Tapi, pagi-pagi tadi saya datang office mata cam panda! Haha. Bukan sebab tak cukup tidur. Saye ada migrain. Ini second time la kena. Dari last week lagi kepala saye denyut-denyut. Masa kerja semalam, bawah mata saye memang dah membengkak. Before tidur semalam, tengok kelopak mata atas pun dah bengkak gila. Memang saket kepala la kan. Apa lagi pagi tadi jumpa la doctor, takut-takut gak jadi apa-apa dekat mata. T_____T Sekarang rajin betoi saye pergi klinik tanpa dipaksa. Tapi sedih kena pergi sorang-sorang. Kalau masa belajar dulu, en. BF mesti amik saye dekat hostel [jalan kaki je la], pastu teman pergi klinik. Euwwww. Gedik kan? Hmm. Doktor suruh saye balik rest dekat rumah. Apa lagi balik je la.

Sayu betul hati saye. Saye betul-betul teringin makan asam pedas tu. Berair-air mate saye, dari pagi tadi bila tak jadi pergi makan. Oh. Sekarang pun, sedih. Patut kawan saya, Yatie nak ikut saye pergi gak. Huhu. Sekali dia pergi dulu sebab die pun teringin lepas saye cakap. Isk3. Sedih! T_____T

 Tak apa la tak ada rezeki kot.

**pssssttt..sapa tau tempat makan ada asam pedas sedap, roger-roger la saye. 

Ikan di Laut Asam di Darat

Kalau menyanyi perlahan-lahan
Di bawa angin terdengar jauh
Kalau menyanyi perlahan-lahan
Di bawa angin terdengar jauh

Kalau hati tidak tertahan
Di dalam air badan berpeluh
Kalau hati tidak tertahan
Di dalam air badan berpeluh

Bunga melati di dalam taman
Daun yang hijau banyak yang gugur
Bunga melati di dalam taman
Daun yang hijau banyak yang gugur

Kalau turut makrifat iman
Tidakkan air mungkin bercantum
Kalau turut makrifat iman
Tidakkan air mungkin bercantum

Kalau takut dilambung ombak
Jangan berumah di tepi pantai
Ikan di laut asam di darat
Dalam periuk bikin mufakat
Dalam periuk bikin mufakat
Mufakat…



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, April 6, 2010

Tips : Change Your Windows 7 Starter Wallpaper

Huii. Menci2. Tu la kan main beli je PC. Haha. Nampak yang comei je beli. Banyak limitation bila pakai Windows 7 Starter. Paling saye bengang tak boleh tuka wallpaper! Oihh bosan pe pakai yang default je.

 Huiii. Biru tenang ni. Haha. Menyeksa jiwa raga kot!

Jeng-jeng! Tapi saye berjaya tukar wallpaper ni. Hehe. Camne?? camne??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Haha. Weeeeeee!!! Sapa nak gtau?

Err. Kidding! Mesti la saye yang baik hati ni boleh bagitau.

1. First thing first, download Stardock Mycolors .

2. Lepas tu, install la macam biasa. Nanti bila run akan keluar satu window. Korang kena tukar theme, sebab kalau guna default theme memang tak boleh ah tukar wallpaper.

Haaa..theme die xbanyak pun..tapi i like je this theme. =) 

3.  Lepas tukar theme, save korang punya gambar-gambar yang korang nak select jadi wallpaper dekat sample picture bawah drive c korang yer.

4. Pastu tengok balik dekat software stardorck tu, ada kan wallpaper tab dekat atas tu. Tekan la tu. Hehe. Nanti gambar yang korang nak buat wallpaper tu muncul situ. Apa lagi? Apply la jadi wallpaper. Mudah bukan??

 Comei tak??????Haha..clean and clear. Saye pindah kan semua shorcut jadi toolbars. =pp 

Okayh! Semoga berjaya!!! =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, April 4, 2010

Satu kotak kecik satu kotak besar

Yuhuuuuu. Hari ini en BF saye datang melawat. Err. Alamak! Dia sudah tegur jangan cerita banyak-banyak pasal dia kat blog ini. Nanti korang semua bosan tak nak baca dah blog saye. Sobs!! Jangan la begitu. Kadang-kadang je saye terlebih excited cerita pasal dia. Pang! Gatal ek. ^^

So hari ini ktorang jalan-jalan pergi Times Square. Asyik Midvalley dengan Alamanda je. Kena la tukar angin sikit. Angin monsun la katakan. Hui. Dah alang-alang dekat dengan lowyat saye dengan berbesar hati mahu la membuat sedikit survey. Refer to entry lepas-lepas, mobo saye dah sampai ajal. Saye ingat nak beli la mobo dan casing je disebabkan casing terlampau la buruk. Dah bukan rupa casing.

Waaaaaa. Tapi syaitooonn telah menghasut saye. Saye tergoda membeli satu set PC termasuk monitor sekali. Mula -mula saye nak CPU je. Tapi cam comei je monitor tu. So terpaksa la saye dengan senang hati beli sekali. Mak!!!! Uwaaaaaa. Bangkrup tau.

Tapi kan korang, saye pergi situ naik monorail, satu hal plak nak angkut. Hihi. Sebaik ada 2 kotak je. Satu kotak CPU satu kotak monitor. Perghhh. CPU tu kcit jee tapi berat tak hengat! Ehem. Nasib en BF tak kesah nak tolong angkat kan. Hihi siap angkat sampai stesen Putrajaya Sentral. Terima kasih! Err tapi ktorang tak naik monorail la. Gila apa orang cam tin sardin! Ktorang naik teksi je sampai KL Sentral pastu naik ERL sampai Putrajaya Sentral. Huiii. En BF terima kasih banyak-banyak la. Kalau orang lain tah2 takmo pun angkat kan. Hehe. [Sayang awek ni~]

Saye dah siap pasang pun PC baru saye. Haha. Ni tengah guna la ni. Happy sungguh. Tapi tak familiar lagi la dengan windows 7. Tak syiok!! Sian PC lama. Tersadai je. Nanti dia boleh ah tulis cerita pasal diri sendiri, "Aku Sebuah Komputer". Kehidupan yang tragis. Haha.

Bangkai CPU. Tak tau dah nak buat apa. Ada 2 ketul HDD dah ah xley nak connect kat CPU baru coz limited space.

Monitor yang masih elok untuk berkhidmat. Derma ah nanti.


Hihi. Kotak ni saye mampu angkat. Ringan je beb!


Yang ni en BF yang gagah perkasa tolong angkat kan. Hihi. TQ!

Hehe.

Yang best saye dapat free gift. Hoyeah!!


Nak pasang kat my future car. Haha. Bila tu?


Err. Tak tau nak buat apa dengan mende alah ni.

En Bf kawtim dengan orang jual ni suruh bagi webcam daripada bagi headfon. Headfon sudah ada maaa..

Hehe. Saye main beli aje okeh. Lantak ah spec PC ni cane. -____-" Saye nak PC ni ada function boleh download cerita , anime dan juga saye boleh main FB ataupun gtalk.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Moe Moe Kyun!

Merujuk kepada entry saye before ni, ada kan saye kate dok tengok anime je sepanjang hari. Saye tengok K-ON! Wah. Buang huruf O jadi la nama panggilan saye : K-N!  Cerita ini di recommend oleh Pian. Dah lama wooo saye tak tengok anime. Sekali tertengok masa office hours satu episode. Uhhhhh! Terus rasa nak guling-guling xsaba nak tengok dekat rumah. Hehe. Ehem. Dah khatam pun. Best!!

Hihi comeiii kan dorang ni?

Masa first episode saye terasa watak Yui macam saye. Haha. Jalan dekat tempat sunyi terpikir menda - menda menakutkan depan mata. Sekali Pian cakap saye macam Mio. Mula -mula saye cam xdapat relate kan kenapa saye cam Mio. Mio matured! Hoho. Saye matured ke? Rasa cam matured gak. Haha alaaaaa aci laa cakap saye matured. Hihi. Ceh!! Rupa nya patut laa kata saye macam Mio. Mio tu amat laaaaa penakut. Wuuuu.. T______T Sebijik macam saye, pantang orang takut-takut kan mesti dah rase cam nak nangis. Haha. Hmmm. Kalau tak ada orang takut kan pun. Saye boley rasa takut dengan tiba - tiba. Orang cakap perasaan saye je. Tapi dah memang perasaan tu muncul camne saye nak avoid?

Haha..Mio takut kalau dengar cerita seram or mende yang menggelikan.

Pssttt..tapi saye suka jugak tengok cerita seram. Memang suka carik pasal kan kan? (n_n)

Huiii. Suggest la lagi anime apa saye patut tengok.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, April 3, 2010

Blur di kala weekend

Saye jumpa link blog exschoolmate saye. Eh selalu saye eja exskulmet maka nampak urban sikit. Apa itu urban? Confirm la saye tak tau. Mungkin saye patut cakap nampak canggih sikit kot. Hmm mungkin saye sedang merepek.
Belog orang itu.


Itu blog dia. Haha. Apa kena saye tayang sini? Bukan best sangat pun blog dia. Saye pun bukan baik sangat dengan dia. Opsss. Kidding2. Tapi sebenar saye terlupa camne nak add dia bawah rerakancikbintang. Saye klik edit. Tapi xda pun tempat nak letak link dia.


Oh. Mungkin saya mamai.

Hmmm. Tak pe la. Saye sudah terdengar suara ayah di bawah, memanggil suruh vacuum karpet. Oh ayah tau la nama saye sedap sampai xde orang lain dah layak dipanggil. So baik saye vacuum dulu pastu baru pikir camne nak add belog budak ini.

Eh. Petang ni saye mahu menonton movie lagi. Yeye. CLASH OF TITANS. Fuh sejak Yana duduk dekat dengan rumah saye ada je aktiviti dengan die di kala weekend. Minah ni tak reti duduk diam dekat rumah agak nye ni.

Ah sudah lah panggil saye, BIBIK!! Grrr.

 Dia punya la banyak plan :

- Mahu ke Genting.
- Mahu ke Pulau Redang
- Mahu ke ......

*sigh*..

pssstt..Kau memang suka aku bankrupt ye yana??



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saya sayang awak, awak sayang saya?

Baru dengar lagu yang di dedicate untuk saye. (n_n)

Donna Lewis - I Love You Forever. [Okayh ini memang jiwang]



Haha. En BF saye memang jiwang. Hahaha. Jangan sangka air yang tenang tiada buaya. Opsss. Lain meaning nye tu. Saye pun tak sure patut ke saye cerita banyak-banyak pasal en BF? Karang orang kate menayang. Hehe. =pp

Just teringat saye yang dulu, saye sekarang sudah berubah. Dulu, bila orang kate "I Love U" . Susah betol saye nak reply. Hmmm. Sebelum saye dengan en BF sekarang, susah saye nak membalas sebab mungkin masih kanak-kanak.

Ada orang cakap, "I Love U" tak boleh cakap selalu sangat sebab nanti kalau cakap selalu boleh jadi boring. Tapi "I Love U" ke yang buat kita boring or sememang nya relationship tu yang boring? Eh apa saye merepek? Hehe. Kalau korang rasa saye jiwang sampai memualkan korang sila-sila la ke toilet cepat. Muntah merata-rata saya tak tanggung. Lalala~


Haha. Sure en BF blushim2. Saba je la ye?



Dia harap saye... =____+ mampu ke saye? Hihi.


psssttt..doa kan kami ada jodoh.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, April 2, 2010

Gerimis mengundang

 Slam - Gerimis mengundang lirik

Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis..rupanya gerimis mengundang
Dalam tak sedar kukebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Nyata kau serius dalam senyuman

[Chorus]
Bukan sekejap denganmu
Bukan mainan hasratku
Engkau pun tahu niatku
Tulus dan suci
Senang benar kau ucapkan
Kau anggap itu suratan
Sikit pun riak wajahmu tiada terkilan

Hanya aku separuh nyawa
Menahan sebak didada
Sedangkan kau bersahaja
Berlalu tanpa kata
Terasa diri amat terhina kau lakukan
Terasa diri amat terhina kau lakukan 

Hmm..sobs!! Separuh jiwa ku pergi menahan sebak di dada. Haha. Oke!! Enough. Jangan pikir bukan-bukan yer. Huhu. Dedicate lagu ni dekat CPU saye je. Baru happy je dapat ON sekali, uhuk! Klik klik bunyi CPU. Taaaadaaaaa..Gelap gulita. Tamat la riwayat CPU kesayangan. Hui nak buat cane, dah tiba ajal.

Tak dapat saye mengupdate blog selalu. Nak donlod2 pun susah. Hui. pssst..nampak gaya kena beli yang baru la kan??kan?? *sigh*..miskin lagi!

Semalam saye cuti. Mak outstation pergi Tasik Kenyir. Berkali-kali mak tanye saye boleh ke mak pergi. Haha. Boleh la mak. Saye terpaksa la amik cuti. Haih haih. Kalo saye tak cuti, adeq-adeq lepas balik sekolah sape nak amik?Sape nak sedia kan makanan? Harap budak-budak tu. Kebulur laa.

Happy jugak cuti. Boleh tengok anime!! Haha. Seharian saye mengadap anime. Eh eh tapi saye cuti sebab nak uruskan adeq-adeq kan? Sebelum mak pergi, mak pesan masak ayam pedas untuk Adi [adeq bongsu]. *sigh*. Budak tu memang banyak songeh. Makan nak pedas-pedas aje. Sup tak main la beb!Umur baru 7 tahun. Grrr.

Sebab kesian saye masak la jugak kan. Ikut hati nak goreng telur suruh budak2 tu makan cicah sos je. Haha. Kejam punye kakak. Ehem! Tapi almaklum la saye kakak yang baik. Opss. Puji diri sendiri. Aci la kan. Saye masak la jugak. Meh saye tayang. Haha. Eh pedulik apa orang cakap masak sikit pun nak tayang. Blog saye, saye punya suka la. =)

Jeng jeng..ni la hasil nya.

Adi makan bertambah-tambah. Favourite dia la katakan. Hehe. Happy gak saye sebab tak sia-sia saye masak. Mulut die becok je cakap "Adi nak makan 3x tau!!"..Tiba-tiba terdetik dekat hati saye. Jadi surirumah pun best gak. Huii. Tapi xmampu la jadi surirumah  nanti ada krisis kewangan pulak. Saye tak biasa takde duit sendiri. 

Kebetulan hari ini, saye dapat hadiah the best workstation. Eh betoi ke name hadiah tu. Haha tapi objektif pertandingan untuk menggalakan kebersihan tempat kerja. Haha. Yeye. Yippiiiiiiii!!!!!! Tak sia-sia kemas meja hari-hari. The best thing, dorang evaluate masa saye cuti semalam. Hahahaha. Thank you judges. 

Nak tengok apa saye dapat?JOM!!!

Hihi..cute kan?

Tak sempat bukak pun tadi since meeting pun abis lewat. Lepas abis meeting saye kena setel kan kerja-kerja sebab hari Isnin sampai Rabu saye tak masuk office.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p