Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Saturday, March 13, 2010

Tip melayan tetamu

Hari ini saye dengan baik hati nye. Nak share kat korang tip - tip melayan tetamu yang datang rumah. Bukan ape, kalo layan tetamu betoi2 kite dapat pahala. Cewah baik betoi!
Tips ni memang applicable kat tetamu yang datang secara tibe-tibe atau memang dah tau la kan.

Tetamu yang inform awal dorang nak datang:

1. Cool relax. Haha. Sapu sampah leks - leks je.
2. Sediakan ape yang patut. Buat air awal-awal. Cari makanan yang boley dimasak atau pesan je kat sape2 pergi kedai beli barang.
3. Pastikan dalam toilet xde mende - mende yang memudaratkan.Ini penting!
4. Call mak ayah suruh balik cepat -cepat if tetamu tu "orang tua". Confirm la xreti sembang kan.

Tetamu yang datang tibe-tibe.

1. Bukak pintu lambat-lambat sebab nak campak barang sepah-sepah kat stor.
2. Tengok kat peti ais ade ais ke x. If xde cepat-cepat suruh sesape pergi kedai. CEPAT!!!!
3. Tutup semua pintu blik yang sepah-sepah. Haha. [Psst: Bilik saye confirm ah xyah tutup sebab kemas]

 Hehe. Kemas kan?? =pp
4. Kalo kekawan suruh je dorang duduk kat bilik main tenet. Kalo x bukak TV suh je tengok tv.

Okay. Seimbang la tu. 4-4. Haha.

Tapi yang paling penting, sediakan kamera. Hehe. Sweet pe tetamu datang rumah. So jangan lupe capture muka dorang! =)

Tengok selesa je kan duduk atas katil saye yang kemas ni! Haha.

Wiwit!!! Yana dengan swift nye.

Yatie wif MyVi!!

Kalau rumah dekat Perak dulu jarang la kekawan nak datang rumah. Hehe. Sekarang duduk kat Putrajaya syok sikit. Mai singgah kekawan!! 

Pssst: Tapi call la dulu! Hehe. 



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

2 WishingStar:

de_hydrates said...

wahwah~ hehe..

kay-N said...

wah wah pe?? haha terpegun tgk blik kmas ke??hihi..