Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, March 14, 2010

Hilang ingatan atau pekak?

Umur saye baru 24 tahun.

Tapi orang dah bising -bising kata saya ada 2 syndrome penuaan yang ketara. Hish! Mesti la saye xngaku kan? Haha.

1. Hilang ingatan
2. Pekak

Situasi 1:

Saye sedang bersembang dengan rakan ofis saye.

Sha : Weh! Sarinah ko dah dapat sambung contract ke tak? Ni dah bulan 3 [sambil melihat jam di tangan].
Saye : Haaaa. Pukul 3!!!!! Ni dah pukul berapa dah ni. [Tibe- tibe menyampuk cakap pukul 3 padahal member cakap bulan 3]

.......

Semua tergelak! Korang nampak tak? Otak saye di "manipulate". Dia cakap bulan 3 sambil tengok jam. Ini dengan jelas saye xpekak.

Situasi 2:

Tepat pukul 5. Bergegas la saye nak balik rumah. Tak tahan beb duduk ofis lame-lame. Oh baru saye sedar payung saye rakan opis saye pinjam semalam. Sekali die still dalam bilik meeting. Huiii. Cane nak mintak die ni.

Saye pun SMS die.

"Nik nak payung aku, nak balik dah ni"

Hmmm. Tunggu dekat 5 min xde pun reply dari die. Haih. Terpaksa la saye terjah masuk blik meeting yang betoi-betoi sebelah cubicle saye.

Err. Sekali bukak je pintu blik meeting tu. Suara die bagaikan halilintar.

" Kan aku dah bagi pagi tadi!!!!!" pastu pokpek pek pek pek lagi.

Adoi pakcik ni tak reti bagi volume tu rendah lagi ke? *sigh*. Kembali je saye ke cubicle jejiran tetangga kat tepi dah gelak sebab suara pakcik tu  tak reti slow.

Bila die kuar je dari blik meeting. Terus saye pokpek kat die balik. Kot ye pun perlahan kan la suara tu sikit. Tak pun reply la SMS saye tu. See korang nampak tak bukan salah saye pelupa kan. Pakcik tu patut cakap la slow - slow sikit. [Pakcik? Bukan laa. Tapi nak panggil "abang" geli wooo]

pssstt: Tapi saye tetap comei cam budak umo 14 tahun. Oh Saye sangat SWEET!!! Hahahha. Abaikan bila saye merepek!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

2 WishingStar:

pian said...

-ignore-

kay-N said...

ceh pe ko ignore2 ni pian??aaaa..dh ah g loyat xgtau!