Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Saturday, March 27, 2010

How to Train Your Dragon

Hihi..Dragon yang comei!

Semalam on the way nak balik Putrajaya dapat SMS dari my best friend, Cik Hanim Morad! Yeay!!! Dia datang KLCC hari ini. Siap ajak tengok movie lagi. Fuh. Ape lagi saye memang mengidam nak tengok cerita How to Train your Dragon ni. Lagi-lagi kalo tengok dekat KLCC ade 3D. Alamanda tak ada la. Hari tu beria gak nak tengok Alice in wonderland 3d. Sebaek tak beria, just tengok yang biasa dekat Alamanda dengan Yana. Tak best ah Alice tu.

Seriussss best cerita ni. Memang worth abes la tengok 3D. Hehe. Ala almaklum la kan saye ni first time tengok 3D, hish awal2 tu memang asyik cam rase terkejut je. Rasa besar sangat gamba kat depan muka. Hehe. Cerita ni kelakar laa dengan muke dragon yang comei. Buat saye terase nak dragon jadi "pet" saye. 

Eh. Saye memang tak nak cerita detail. Rugii wooo kalo xpergi tengok. =) Nak ajak saye lagi pun boley. Tapi banje  ah!!! Haha. [Banyak cantek kan muke saye??Takde sape nak belanje pun]

Oke saye bagi full bintang untuk cerita ni. Happy happy happppy!!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, March 24, 2010

Blue screen

Yeye. Gembira betul ini. Komputer saye sudah boleh ON kembali. Eh saye ade laptop juga yang ini dekstop. Fuh. Abang ah ni. Buat ape tah sampai komputer saye jadi gila. Keluar skrin berwarna biru atau "blue screen". Hmmm. Dah rosak tu buat tak tau je. Haha. Geram!!

 Nampak ni. Dah ON die hang sampai sini je!

Dah dekat seminggu jugak la tersadai je komputer ni. Saye ingat sebab habuk banyak sangat tu die jadi gila. Hehe. Selalu camtu je. Maaf saye ni memang noob bab komputer. Saye suka buka-buka wire dekat komputer je. Cabut-cabut pasang balik la. Tapi kena ingat la. Haha. Kalo tak ingat sendiri mau ingat la. Hancusssss! =pp

See. Buruk gila casing ni. Habuk2. Haha. Ni casing masa saye zaman foundation dekat U dulu.
Haha. Actually casing ni tinggal depan dengan belakang je. Tengah-tengah sudah tiada.

Ni PSU kot. Haha. Tah belasah la labu. Saye buka ni sebab nak buang habuk-habuk degil!

Eh eh. Jangan silap paham ye korang. Buang habuk-habuk ni tak membantu pun. Still screen tu berwarna biru. Sobs sedey. Try bace en BF google kan untuk saye. Hmm. Tapi problem tu macam tak sama. Sekali sembang ngan Dz a.k.a member en BF. Mengadu la sikit dekat dia. Ala die terer juge komputer ni. Jeng jeng dia bagi idea bernas. Cabut je Hdd dari mobo tu. 

Semangat saye buat after balik dari kerja hari ni. *sigh*. Sedikit hampa. Mula-mula nampak cam nak tunjuk hasil sekali gelap terus skrin. Hmmm. Pikir punya pikir. Yess. Dapat idea. Saye tukar je connection master and slave Hdd saye. 

Jeng jeng.....

Hasil nya. Saye dapat online dan berblog sekarang. Hui. Tapi satu Hdd je dapat detect. Lagi satu mendiamkan diri. Uhuk2. Takpe la. Esok-esok lak saye pikir. Hehe. 

psssst..terer jugak ye saye??? Hahaha. Sape-sape yang perlukan khidmat membaiki komputer boleh la contact saye ye? =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, March 23, 2010

Kesengalan LRT dan susu lemak manis

Hish! Kabel kamera saye hilang. Ah. Ni mesti adeq-adeq punye kerja ni. Kalo tak sepah kan barang saye memang tak sah! Marah-marah. Hui. Takleh nak tayang-tayang aktiviti saye dikala weekend. Memang syiok abes tau. =)

Tak pe la. Mujur ade lagi camera phone yang canggih lagi hebat ni. Hehe. Canggih la sangat. SE W660i je. Orang lain dah pakai iPhone, Blackberry dan yada-yada. Saye masih sayang dekat phone comel saye ni.

Hari ini .. Hari Selasa!! Yeay. Pandai pun adeq-adeq. Haha. Lawak ke? Mesti korang rase tak lawak pun kan?kan? Hmm. Hari saye bergegas balik pukul 5pm. Malas dah nak O.T. pssst..bukan dapat claim O.T pun. Asal kerja yang urgent-urgent beres pe salah saye balik awal kan? Haih tapi nasib malang. LRT pulak buat hal. Dari pukul 5.15 - 5.30pm tak muncul-muncul pun LRT. Sampai je LRT dekat KLCC tu, saye dengan kuasa menyelit bersama Cik Ain, berjaya membolos ke ruang LRT. BOLOS SAJA DINDING ITU!!! 

Dua tiga hari ini memang rasa kurang sihat sikit. Penin-penin. Perut pun tak berapa nak elok la. So bergayut la saye dekat pemegang LRT tu. Saye yang macam berkhayal sedikit dengar announcement,


"Stesen berikutnya Dang Wangi"

Saye pun memandang ke luar tingkap LRT. Terdetik di hati saye. Eh kenapa macam nampak terlepas satu stesen.

Saye : Ain, Dang Wangi dah lepas ke? Nape cam lame nye nak sampai Dang Wangi?

Ain : Eh belum la.[Abis je die cakap terus sampai ke Dang Wangi]

Oh, saye berkhayal kot. So saye pun mendiamkan diri. Tiba-tiba after stesen Masjed Jamek. Sekali lagi announcement.


"Stesen berikutnya KL Sentral"

Haaaaaaaaaaaaaaaa. Central Market mane? Saye nak turun naik bus dekat situ. Ciss sungguh. Memang tak stop pun. Masa tu saye memang berharap kalo LRT ada loceng macam dalam bus. Haha. Grrr. Turun la saye dekat KL Sentral. Sebaik saye boleh naik ERL ke Putrajaya. Selamat2! So sebenarnya saye xberkhayal tadi. Saye memang nampak 1 stesen terlepas tadi. Tak stop dekat Kg. Baru la. Haih2.

Haha. Sengal sungguh LRT, Kesian dekat orang-orang yang terlepas stesen Kg, Baru dan Central Market. Isk2.

Nota Kaki: Semalam saye dah janji dengan en BF start hari ini saye akan minum susu. Haha. OMG! Susu dan ubat adalah mende yang saye tak suke. Tapi demi kebaikan saye kena la dengar cakap dia. Kaki saye sekarang bila duduk diam-diam xbergerak sangat amatlah sakit. Masa jalan laju-laju tak plak sakit. Eh explain detail kat sini macam la korang nak tau. Haha. Tapi nak bagitau gak. Saye excited sebab saye berjaya abiskan minum susu Dutch Lady. Meh tengok pic air kotak susu yang dah kosong. Pastu saye beli jugak susu kotak perisa strawberi. Pagi-pagi before pergi kerja boleh minum! YUMMY!!! Hahahahaha.

 Sedap gak la susu cokelat.

Ehem. Besar sungguh susu ni. Larat ke minum? Hahah.

Tak ada apa yang mustahil dalam hidup seperti saye sedang minum SUSU. =)

Eh eh. Jangan beredar dulu. Cuba tengok bawah ni,

Terbukti saye amat comei kan kan??Hahaha.. =pp



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, March 15, 2010

Tips : Amalkan anjakan paradigma untuk berhenti merokok

Entry sebelum ni, saye ada cakap saye pergi trainning 7 Habits of Highly Effective People. So meh la saye turunkan ilmu sikit. Saye bukan la nak jadi kaunselor. Cuma nak share sikit la hasil 3 hari saye dekat kursus tu.

Orang selalu tersilap anggap. Kalau kite nak dapat "good result" kita mesti berubah sikap.

Contoh : Dari malas ke rajin, dari bercakap kasar ke bercakap lemah lembut.

Tapi sebenarnya,

Amat -amat penting adalah mengubah ape yang kita nampak [See = Paradigm]. Perkara yang kita nampak or paradigm tu mesti la selari dengan prinsip-prinsip kehidupan kita.

Contoh : Saye nak berhenti merokok! 

Why???

Soalan "kenapa" itu penting. Tanpa sebab yang kukuh kita tak kan boleh berubah. So kat sini paradigma sangat penting.

Contoh Sebab: Saye xnak paru-paru saye hitam macam gambar kat atas kotak rokok. Saye xnak kaki saye hitam macam gamba kat atas kotak rokok. Saye xnak baby saye jadi cam gambar atas kotak rokok. Saye nak kehidupan yang sihat. Saye xnak mati sebab-sebab yang saye buat sendiri.

Bila dah yakin dengan sebab-sebab tersebut. Baru fokus kepada perbuatan. [Do = Behaviour]. Daripada perbuatan ini la akan menghasilkan keputusan yang efektif [Get = Result] ! U get what U give!

Tips:


When you want to change:


Change your paradigm, will change your result!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, March 14, 2010

Hilang ingatan atau pekak?

Umur saye baru 24 tahun.

Tapi orang dah bising -bising kata saya ada 2 syndrome penuaan yang ketara. Hish! Mesti la saye xngaku kan? Haha.

1. Hilang ingatan
2. Pekak

Situasi 1:

Saye sedang bersembang dengan rakan ofis saye.

Sha : Weh! Sarinah ko dah dapat sambung contract ke tak? Ni dah bulan 3 [sambil melihat jam di tangan].
Saye : Haaaa. Pukul 3!!!!! Ni dah pukul berapa dah ni. [Tibe- tibe menyampuk cakap pukul 3 padahal member cakap bulan 3]

.......

Semua tergelak! Korang nampak tak? Otak saye di "manipulate". Dia cakap bulan 3 sambil tengok jam. Ini dengan jelas saye xpekak.

Situasi 2:

Tepat pukul 5. Bergegas la saye nak balik rumah. Tak tahan beb duduk ofis lame-lame. Oh baru saye sedar payung saye rakan opis saye pinjam semalam. Sekali die still dalam bilik meeting. Huiii. Cane nak mintak die ni.

Saye pun SMS die.

"Nik nak payung aku, nak balik dah ni"

Hmmm. Tunggu dekat 5 min xde pun reply dari die. Haih. Terpaksa la saye terjah masuk blik meeting yang betoi-betoi sebelah cubicle saye.

Err. Sekali bukak je pintu blik meeting tu. Suara die bagaikan halilintar.

" Kan aku dah bagi pagi tadi!!!!!" pastu pokpek pek pek pek lagi.

Adoi pakcik ni tak reti bagi volume tu rendah lagi ke? *sigh*. Kembali je saye ke cubicle jejiran tetangga kat tepi dah gelak sebab suara pakcik tu  tak reti slow.

Bila die kuar je dari blik meeting. Terus saye pokpek kat die balik. Kot ye pun perlahan kan la suara tu sikit. Tak pun reply la SMS saye tu. See korang nampak tak bukan salah saye pelupa kan. Pakcik tu patut cakap la slow - slow sikit. [Pakcik? Bukan laa. Tapi nak panggil "abang" geli wooo]

pssstt: Tapi saye tetap comei cam budak umo 14 tahun. Oh Saye sangat SWEET!!! Hahahha. Abaikan bila saye merepek!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Keracunan makanan

Hari Jumaat - 12 March 2010.

Hari first day masuk office after 3 hari pergi trainning [7 Habits of Highly Effective People]. Haha. So sekarang saye memang seorang yang effective la. =)

So hari ini saye balik lambat sikit. Sikit je. Haha. Tapi antara orang yang terakhir balik la. Unit saye semua dah balik. Hmmmm. Perut pun dok kruk-kruk. Lapa la. Ingat nak singgah makan kat kL Sentral, makan mcd ke KFC ke. Tak kesah pun makan sorang-sorang janji kenyang! Tapi teringat lak hari ni hari Jumaat dekat Putrajaya ade pasar malam. So tahan je perut mane tau mak dah belikan lauk or dah masak ke.

Hoyeahh! Sampai-sampai rumah je tanye mak xpergi pasar ke. Mak cakap tak sebab dah masak. Hmm mak masak sup ayam. Tapi kenape tah saye pergi makan mee goreng mak masak time breakfast. Tak pikir pun elok ke tak. Padahal mak masak bubur gandum feveret saye gak. Langsung xsentuh pun bubur tu. Makan mee goreng tu sampai abis licin. Ade la lam semangkuk penuh. Pastu sambung makan sepinggan nasik penuh dengan sup ayam tu. Haha. Kire melantak jugak la kan. [Saye kecik dan kurus tapi kuat makan mende mak saye masak].

Saye rase badan saye memang letey teramat sangat. Terus blackout after rest sekejap. Baru pukul 10.30 mase tu.

Jeng - jeng.

Pukul 2.50 pagi.

Saye terbangun. Rase tekak lain macam. Loya-loya. Kepala pun penin. Eh. Baru saye sedar. Rupa nye saye tertido dengan contact lens. Patut la kot penin. Saye pun pergi toilet dengan niat nak cuci tangan pastu baru la ley tanggal contact lens tu. Sekali. Phewwwww!! Sebaik right timing. Buweeeeeeeeeeeeekkk!! Masuk tepat lam mangkuk tandas. Mau 2-3 kali. Hmm. Saye pikir saye makan terlampau banyak kot. Tu muntah. Terhuyung-hayang saye pergi ke luar bilik, tengok ayah ngan mak tengah tido. Fuh! Sebaik ade air minum kat blik mak. Minum-minum.

Saye pun tido kembali. Selang sejam saye terbangun. Muntah lagi. Badan memang lesu abis la. Dah dekat-dekat subuh. Perut pulak memulas. [Cirit -birit pulak] Selang-selang dengan muntah. T____T abis simpanan makanan dalam perut.

Memang xlarat buat ape-ape. Patut saye balik kampung dengan mak ayah. Jadi camni terpaksa la saye dok rumah. Oh. Adeq saye sorang pun camni gak. Demam, muntah dan cirit birit. Pe lagi mak memang risau gile la nak tinggalkan ktorang. Sebaik abang dan wife die datang.

Petang tu pukul 6++ camtu baru rase boley gerak sikit. Bawak la adeq a.k.a Iman pergi klinik.

Doktor : Saket pe?
Saye : Saye muntah-muntah, cirit-birit dan saket kepala ni.


Doktor : Mengandung ke?? [Ceh kawen pun belum xkan dah mengandung]
Saye : Belum. Saye keracunan makanan kot ni.


Doktor : OOOOO. Demam tak?
Saye : Tatau la. 

Doktor : OOOO. Demam ni. Awak rase teruk tak? Nak inject tak? Nak air garam tak?Camne?
Saye : [err..saye bukan doktor camne saye nak tau pe saye perlu] Errr..ikut doktor la nak bagi pe. Camne nak tau teruk ke tak.

=_____+ Kalo saye tau, baik saye jadi doktor!!

Dan hasilnya, banyak gila ubat saye kena makan!! Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Huiii. Banyak kan?? Rase nak pitam kena makan banyak ni.

Hasil sembang-sembang dengan pakcik Google, tanda-tanda keracunan makanan:

  • Kekejangan otot.
  • Demam.
  • Kerap membuang air besar. Tinja cair dan mungkin disertai darah, nanah atau mukus.
  • Muntah.
  • Otot-otot lemah dan badan berasa seram sejuk.
  • Hilang selera makan.
Sampai sekarang saye tak dapat detect makanan ape saye makan sampai saket perut. Sebab nak kate mee goreng tu. Iman makan mase tengah hari. Adeq-adeq saye yang lain pun makan jugak. Mak ayah pun same. Tapi dorang xsaket pun!! Isk3.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, March 13, 2010

Tip melayan tetamu

Hari ini saye dengan baik hati nye. Nak share kat korang tip - tip melayan tetamu yang datang rumah. Bukan ape, kalo layan tetamu betoi2 kite dapat pahala. Cewah baik betoi!
Tips ni memang applicable kat tetamu yang datang secara tibe-tibe atau memang dah tau la kan.

Tetamu yang inform awal dorang nak datang:

1. Cool relax. Haha. Sapu sampah leks - leks je.
2. Sediakan ape yang patut. Buat air awal-awal. Cari makanan yang boley dimasak atau pesan je kat sape2 pergi kedai beli barang.
3. Pastikan dalam toilet xde mende - mende yang memudaratkan.Ini penting!
4. Call mak ayah suruh balik cepat -cepat if tetamu tu "orang tua". Confirm la xreti sembang kan.

Tetamu yang datang tibe-tibe.

1. Bukak pintu lambat-lambat sebab nak campak barang sepah-sepah kat stor.
2. Tengok kat peti ais ade ais ke x. If xde cepat-cepat suruh sesape pergi kedai. CEPAT!!!!
3. Tutup semua pintu blik yang sepah-sepah. Haha. [Psst: Bilik saye confirm ah xyah tutup sebab kemas]

 Hehe. Kemas kan?? =pp
4. Kalo kekawan suruh je dorang duduk kat bilik main tenet. Kalo x bukak TV suh je tengok tv.

Okay. Seimbang la tu. 4-4. Haha.

Tapi yang paling penting, sediakan kamera. Hehe. Sweet pe tetamu datang rumah. So jangan lupe capture muka dorang! =)

Tengok selesa je kan duduk atas katil saye yang kemas ni! Haha.

Wiwit!!! Yana dengan swift nye.

Yatie wif MyVi!!

Kalau rumah dekat Perak dulu jarang la kekawan nak datang rumah. Hehe. Sekarang duduk kat Putrajaya syok sikit. Mai singgah kekawan!! 

Pssst: Tapi call la dulu! Hehe. 



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, March 11, 2010

Memori Sekuntum Rindu

Cik Bintang in da house!!!!! =)

LOL!

Hari ini last day saye pergi trainning. Fuh. 3 hari saye di motivate untuk menjadi seorang yang efektif. Takpe2, nanti saye bagi tips okay cane nak jadi efektif cam saye.

Saye nak tunaikan janji ni. Kan ritu saye kate nak sambung cite after picnic saye pergi mane. Hmm. Chunk dan A [bukan name sebenar], dah tunggu saye dekat Terminal Putra. Hish. Kalo ikut tahap penat mandi sungai memang malas gile-gile nak keluar dengan dorang. Korang pernah tak lepas mandi sungai je rase nak tido je. Haha. Itu la perasaan saye mase tu.

Takpe ah. Dah dorang tunggu situ, ikut je la dorang. Singgah amik Mazriff dekat umah die. Plan nak pergi amik Pian plak tapi die tibe - tibe de family matters plak. So ktorang pergi makan kat kedai mane tah. Lepak- lepak situ je la. Saye ingat nak balik awal dah dorang xmo "hantar" saye balik rumah. Kehkeh. Alih2 dorang anta gak la saye balik sampi Putrajaya.

So before sampai rumah, pergi la Alamanda. Sampai kat Alamanda saye ni cam tourist guide dorang ah. Haha. Cehh!! Karoke gak tempat dituju. Layan kan aje. Haha. A, Chunk dan Mazriff memang layan abis ah nyanyi. =_____= [Penin saye.Haha]

Memori Sekuntum Rindu

Lirik

Artist: Spoon
 
Di kala sepi ini
Hatiku terluka lagi
Engkau telah mendustai
Sebuah janji
(Sebuah janji 3X)

oh...sayang

Oh tak pernah ku menduga
Engkau curang dalam cinta
Budimu yang seindah dulu
Hiasan cuma

Mengapa aku
Dipersalahkan
Mengapa tidak oh dirimu
Kekasihku... oh... oh...

Dulu bercinta berjanji sumpah setia
Mengapa kini kau dustai

Dulu rindu serindu-rindunya
Kini benci sebencinya
Mahu semahu-mahunya
Malu aku tak malu
 
Haha. Lagu faveret Mazriff ni. [Jiwang la Kaped. =pp]     
 
Letey2 pun layan kan je. =b



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, March 8, 2010

Cuti - cuti Malaysia : Sungai Sendat

Hello hello..HELLO WORLD!!!

Wow. Mood happy ni. Hehe yela esok xyah pergi KLCC, yes!! Muak ah nak pergi KLCC tu. Yeyeye esok pergi trainning kat area Bangi je. Hoyeah! [Gilaaa happy cam ape je ni. Isk3]

Eh eh nak cite ni. Weekend ritu best tau. Dah lame xpergi jejalan dengan rerakan. Xkire la rakan sekolah ke, rakan UTP ke or rakan MOSUME! Eh rakan masjid? Ah. Saye mepek! Actually saye dengan budak opis saye pergi picnic dekat Sungai Sendat. Pelik kan name sungai ni. Korang nak tau tak nape name sungai ni camni. Sebab memang sendat la [sempit]. Lebar sungai ni xbesar mane. Bila ktorang masuk memang sempit la. Muat2 je semua orang berendam. Haha. Info: Sungai Sendat ni kat area2 Ulu Yam. Korang boleh google or set je GPS kat kereta korang. Confirm sampai la sungai ni.

Haih! Saye cuak gile tau sebab umah saye jauh gila dari check point ktorang berkumpul - Terminal Putra. Sape lambat kena denda. Haha. Yeay! Sebaik saye sampai awal sket dari orang-orang yang lambat. (n_n) Maka saye tak kena la denda. Saye tumpang kereta Azmil aka my exskulmet sekolah menengah, ex-UTP mate, dan currently ktorang adalah office mate. Fuh! Sebaik bukan soulmate je. Haha. Kidding2!! Jangan marah yer. So merasa la saye naik kereta baru die.

 Haha. Sian Azmil. Kereta baru basuh lalu jalan tanah merah.

Saye : Azmil patut la dorang bawak kete cmtu. Sebab nak lalu jalan adventure ni.
Azmil : Abis tu. Ko nak aku sewa kete camtu semata2 sebab nak p sini ke?

Hahah. Sengal bukan?
 Muka happy!!! (n_n) 


Aktiviti - aktiviti kat sana :

1. Makan itu wajib! Pergh. Pandai betoi dorang2 ni masak. Banyak woo makanan.
2. Dah name pergi picnic kat sungai, confirm la mandi manda kan?
3. BBQ. Haha. Kredit tu kaum-kaum laki. Korang memang terbaik ah! =pp [Firza, Azmil, Faidzal dan etc.]

 Nyum222..sedap kan. Hihi.

4. Kuiz - kuiz , acara makan kopok laju-laju <--Organizer dapat komplen yang banyak. Haha. Xpe Ain dan Ainna. Korang dah lakukan dengan terbaik. Group ktorang ade "ustazah" rock! Haha. Soalan agama je sapu bersih.
5. Sape menyelam paling lama. Adoihh. Yang ni saye serender awal-awal. Haha. Asyik terapung sendiri je.
6. Main sebut-sebut number jangan bagi same. Mainan yang aneh. Haha. =pp

Memang syiok la. Saye yang segan-segan dengan office mate pun boley la seswai kan diri sikit. Terima kasih Geng Senget!!! Ade aktiviti jemput saye lagi yer. =)

Ehem pas dari picnic saye pergi ronggeng bersama Mazriff, Chunk dan .....[Name terpakse dirahsiakan]. Next entry plak okayhh!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, March 7, 2010

Mari Belajar

Adoi laa lame sungguh xberblog. Oke oke..aii tauu laa ade peminat2 blog ai ni dah bising kan ai xupdate. Euwww. Geli3. Haha.

Saye balik lambat la beberape minggu ni. So sampai umah je dah penat. Mane nak "detim" ag. Opss. Bukan detim tapi berkasih sayang bersama orang tersayang. Cewah! [Balik2 je capai nset pokpek2 ngadu sampi orang bingit tinge!] Haha.Saba je laa kan. Weekend ni memang syiok ah. Macam2 aktiviti ade. Oh tapi saye xcite lam entry kali ni la.

Hmmm saye nak cte ni. Hihi. Adeq saye darjah 1 ni adoii lambat sikit ah belajar. Tapi bukak internet main game pandai. Macam mane tah die buat. Dah ah xreti membace langsung. Hari ni die bangun pagi2 tengok ayah dah hilang dengan abang die, Iman [darjah 3]. Pe lagi muncung ah sedepa. Haha. Anak bongsu katakan. Mane bley ayah sayang abang lebey2. Terus die mandi siap2 tunggu ayah depan pagar rumah. Hahahaha. Memang kesian la tengok. Saye suruh la die call ayah. Terus ngan sedey nye die cakap, "Adi xtau cane gune tepon..no ayah pun tatau" Keke. Korang kesian x dengar camtu?

Jeng jeng. Tak kan saye senang2 nak tekan kan tuk die. Jangan harap!! Dekat telepon tu dah lekat dah list no. family ktorang. Lengkap! Mak, ayah, non, akak dan bla..blaa..bla. So saye eja je kat Adi tu.

Saye : Adi carik name ayah tau. Camni eja ayah ..A..Y..A..H!
Adi: [Khusyuk dengar] 

Terus die jumpe. Hehe. Die knal huruf ngan nombor je. Sadis2. Saye dulu before masuk tadika dah reti bace buku. Haha. Berlagak plak ek?? =pp

Hmmm..Tapi bile dah reti tu. Saye bengang lak. Haha keje nak call orang jerk. Petang tadi die suh eja "MAK" plak. Pastu eje "AKAK" lak. Woooo. Banyak la bil saye kena bayar pasni!! Isk2.

Menyesal2. T_____T



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p