Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, February 5, 2010

A series of unfortunate events

Alooooo kekawan. [bukan kawan pun pure2 je ah be my fren keh?]. Hoyeah..rite now saye di Kota Kinabalu. A few hours ago saye di Labuan. Huhu. Yerp sangat letey. Saye bukan suke travel2 ni.

Buat ape di Sabah?Ape lagi business trip la. Nak arap saye g jejalan. Kem salam je la. Hoh!! Trip kali ni memang mencabar. Saye kena g Labuan satu hari dan KK pun sehari gak. Tapi saye pepandai extend my flight sampai laa wiken. Bajet nak bercuti kat sini la. =)

Memang letey ah sebab banyak bende bernasib malang before sampai dekat KK. Tatau laa kan kalo esok2 sambung lagi series of unfortunate events saye ni.

Malang2:

1. Flight ke Labuan from KLIA pukul 6.45. So saye kena check in kat sana 1 hr before. Plan nak naik erl pukul 5 since amik mase 28mins nak sampai from kl sentral. Sekali sweater opismate tertinggal kat opis. Pastu bila amik sweater tu, ktorang sampai lambat dkat KL sentral. 1 min before erl pukul 5 berlepas. Sadis2. So kena tunggu 15mins lagi. Dalam kiraan ktoang akan sampai lam 5.45!!!!hahahaha..abedaaaa..nak g kaunter check in bukan dekat from stesen ERL.

2. Sampai je KLIA, pe lagi berlari ah ke kaunter [tipu! sumpah xlari pun, tapi jalan punye laju laa]. Dah sampai kaunter tu, tengok2 ramai gile orang beratur. Tengok jam dah lewat 5-10 min. Haha. Masih cool lagi sebab boarding pass dah ade cume nak campak beg besor dabak ni je. Nak hand carry cam xmuat je. Sekali sampai my turn, orang tu cakap dah closed. Rsau sket lam ati tapi wat2 cool. Haha sekali orang tu accept gak la.

3. Hoho. Tengok jam. Lagi 15 min before depart. Alamak2222. Berjalan dengan laju nye g gate. Waaaa..letey kot gate jauh gle. Sampai2 je orang tu xbagi masuk. Cess. Tuka gate upe nye. Saye dapat naik flight on tyme, tapi sebab ujan. Flight tu xmo gerak2. Huu..more than 15 mins gak laa tunggu.

4. Sekali dah nak sampai Labuan, kapten kapal ckap ah cuaca Labuan oke..temperature oke..bla2222. Die target landing lam 9.30. Patutnye 9.10 sampai. Xpe la delay 20 min je. Mase tu memang ngantok amat, so bukak mate ckit je ah. Nampak memang dah nak touchdown. Errrr..sekali..laju die terbang balik. Woooo. Dup222 dalam ati. Pehal ah xtouchdown ni. Haha. Kapten announce airport signal rosak so xley landing dengan selamat. Haha. Pe lagi pusing2 ah atas udara.

5. Haihssss. Touchdown around 10pm. Sebaik selamat jugak mendarat. Haha. Okeh. So proceed ke hotel yang di reserve oleh our staff. Wooooo~ sampai je sane. Orang tu kate full house!!!!Waaaa..reservation ktorang dorang kensel kan. Orang hotel cakap dah call staff ktorang. Cehh! Xde kottt dapat call. Susah ati dah. Yela dah dekat kul 11 kena carik hotel lain. Saye call Munir. Mintak die search kan hotel lain & no fon sekali. Haih dekat 5 hotel, sme full house!!Hahahaha. Letey beb! Sebaik manager yang ade tu ramai kawan kat Labuan. So die & member die jalan2 carik hotel kecik2. Yeay!! Sebaik dapat.

Pstt.. actually ade satu hotel ni ade je room available. Tapi my manager kate hotel tu agak ".....". Haha. Saye yang tanye hotel tu available ke x.

Saye : Hello..ni ***** hotel ke?

Die : Yerr.

Saye : Saye Nadiah. Nak tanye blaa3333.

Die: Oooo adeq Nadiah. Ni umo bape? Bilik ade je.

Saye: OOO..

Die : Umo bape ni?Name sore cam kanak2.

Saye: Sudah tua. OO ade blik saye nak tanye je. Nanti saye call balik.

Die: Kampung kat mane ni??Asal mane deq nadiah.

Saye: ..... [ape ramah sgt orang ni]. Eh xpe2. Battery nset abes. Bye. 

See. Receptionist die pun saiko. Mesti la xnak dok ctu!!Haha. Oke. Saye nak tido ni. Malang gile ah kena tido sorang2. Patut saye duduk blik ade connecting room dengan opismate saye. Tapi tibe2 dorang xreserve! Isk3..MALANG!!!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

7 WishingStar:

aalim said...

hehe..
biasa la tu..

limauais said...

agak bernasib malang ye..
takpe,ad hikmah disebaliknya..
cheer up kak kN >.<

kHaiRuLdiN said...

ouh deq nadiah jgn lupa bawak balik ole2 dari sabah yer..

pian said...

oo.. kn da tua..

kay-N said...

aalim : ape yg bese??grr tdo sorg3???

wani: huii..tu laa saba jee laaa..

ding: nk bwk pe ek??hehe..

pian: cisss..tu plak yg ko hilite~

JameL said...

camne korg buat reservation ...
nyaris tertinggal flight tu membuatkan aku terigt kat satu kejadian malang sebelum aku join dept...
ha ha ha...

btw, travelling by car kalo kat penisular mmg agak penat tp fun kalao ko pandai 'main' ...

tak caye ??? tanye dak dak SKG ... ha ha ha ... rasenye la...

kay-N said...

cmne wat reservation??huhu miscomm dr hotel tu..internally problem!

haha..aku ngn liza xnyaris ditinggal flight..tp nyaris xley drop beg jer..hehe..

hmm..aku xpnh travel jauh2 memerlukan nek kete ag..haha sme kne nek flight sbb "oversea"