Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, February 14, 2010

Kisah si Spin dan si Wash

Tersebut la kisah di zaman batu keras, asap2 rokok dan kenderaan bertebangan dan manusia2 semakin lemah kerana tidak mampu membasuh dan membilas baju sendiri. Maka wujud la kehadiran makhluk cacat bernama si Spin dan si Wash. Kenapa mereka cacat? Kerana merekakurang organ2 yang penting untuk menjadi makhluk yang berguna.

 
Ini adalah si Spin
Tugas : Hanya mengering pakaian manusia.

Ini adalah si Wash.
Tugas: Membasuh pakaian manusia.

Mereka mendapat kecacatan yang kekal pada masa yang sama. Maka prihatin la manusia menjaga mereka dengan adil dan saksama tanpa sebarang diskriminasi. Bekerja la mereka secara manual. Sekejap pakaian dilempar ke dalam perut si Wash, sekejap pula dilempar ke perut si Spin. Kenyang! Mereka amat gembira mendapat kasih sayang yang adil. Hidup seperti bermadu! Bersungguh - sungguh benar mereka bekerja. 

Namun, jangan disangka panas kan berpanjangan. Gerimis tiba di tengah hari. Manusia tidak lagi mampu memberi kasih sayang yang adil. Atas kesibukan manusia menjalani kehidupan harian di kota yang xpernah memberi ketenangan abadi maka manusia memilih calon yang baru. Maka diceraikan la si Spin dan si Wash dengan talak 3!

Ini keutamaan manusia sekarang!

 
Ini adalah Washing Mashine.
Tugas : Membasuh, membilas, memutar dan macam2 lagi.

Sepenuh hati kasih sayang dicurahkan ke atas Washing Machine. Namun terdapat sedikit kegusaran di hati manusia. 

Saye : Am!!!! [Menjerit memanggil adeq yang berada di dalam rumah]

Am: Yeee. Kenape?

Saye: Camne nak guna washing machine ni. Pe banyak button xpaham ni. [Manusia yang dangkal ilmu]

Am : Cehhh. Gune pun xreti. [ Maka di operate kan lah mesin itu]

Saye : Hahahahahahahahah!!![Jakun]

Door lock laa..unbalance laa..child lock laa..mane nak picit button nye!

Takpe - takpe. Sayang Washing Machine. Jangan buat hal cam si Spin & si Wash okay. Habis duet den!! Maka tersadai la si Spin dan si Wash selama nya.

pssst: Sape nak beli si Wash ngan si Spin. Boley ah deal ngan saye. SEMAK okay! Heeeee..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

5 WishingStar:

kHaiRuLdiN said...

si spin ngn si wash tu xleh wat 2 kje skaligus ke.. wash ngn spin trus?

kay-N said...

xbley~~tu pasal dorang cacat..haha klo bley wat kje skaligus tentu laa xbeli yang lain..=pp

kHaiRuLdiN said...

oo kalo ada org nk beli pon mesti kene beli 2-2 la nih.. ermm.. kira pakej la

kay-N said...

ding nak beli ke??kte bg diskaun..hehehehe~~ =p tp cost delivery kne tanggung sndri laa..kte xtanggung..

xpe2..dkt je kn~~

limauais said...

kak kN,jual je kt kedai barangan terpakai..boley gak duit sringgit due..haha..