Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, February 14, 2010

Kisah si Spin dan si Wash

Tersebut la kisah di zaman batu keras, asap2 rokok dan kenderaan bertebangan dan manusia2 semakin lemah kerana tidak mampu membasuh dan membilas baju sendiri. Maka wujud la kehadiran makhluk cacat bernama si Spin dan si Wash. Kenapa mereka cacat? Kerana merekakurang organ2 yang penting untuk menjadi makhluk yang berguna.

 
Ini adalah si Spin
Tugas : Hanya mengering pakaian manusia.

Ini adalah si Wash.
Tugas: Membasuh pakaian manusia.

Mereka mendapat kecacatan yang kekal pada masa yang sama. Maka prihatin la manusia menjaga mereka dengan adil dan saksama tanpa sebarang diskriminasi. Bekerja la mereka secara manual. Sekejap pakaian dilempar ke dalam perut si Wash, sekejap pula dilempar ke perut si Spin. Kenyang! Mereka amat gembira mendapat kasih sayang yang adil. Hidup seperti bermadu! Bersungguh - sungguh benar mereka bekerja. 

Namun, jangan disangka panas kan berpanjangan. Gerimis tiba di tengah hari. Manusia tidak lagi mampu memberi kasih sayang yang adil. Atas kesibukan manusia menjalani kehidupan harian di kota yang xpernah memberi ketenangan abadi maka manusia memilih calon yang baru. Maka diceraikan la si Spin dan si Wash dengan talak 3!

Ini keutamaan manusia sekarang!

 
Ini adalah Washing Mashine.
Tugas : Membasuh, membilas, memutar dan macam2 lagi.

Sepenuh hati kasih sayang dicurahkan ke atas Washing Machine. Namun terdapat sedikit kegusaran di hati manusia. 

Saye : Am!!!! [Menjerit memanggil adeq yang berada di dalam rumah]

Am: Yeee. Kenape?

Saye: Camne nak guna washing machine ni. Pe banyak button xpaham ni. [Manusia yang dangkal ilmu]

Am : Cehhh. Gune pun xreti. [ Maka di operate kan lah mesin itu]

Saye : Hahahahahahahahah!!![Jakun]

Door lock laa..unbalance laa..child lock laa..mane nak picit button nye!

Takpe - takpe. Sayang Washing Machine. Jangan buat hal cam si Spin & si Wash okay. Habis duet den!! Maka tersadai la si Spin dan si Wash selama nya.

pssst: Sape nak beli si Wash ngan si Spin. Boley ah deal ngan saye. SEMAK okay! Heeeee..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Oh Juwita

Err, tadi kereta viva mak tibe2 xley start. Ehem. Saye sebagai seorang ..seorang..seorang apa? Haha. Seorang yang boleh dipercayai la. Saye tolon ayah pasang jumper connect from kereta kelisa ke kereta viva. Fuyooo, jadik woo. Hahaha. [Mende kecik pun nak bangga ka?] Errkss. Pastu pe kaitan dengan lagu Oh Juwita ni? Haha. Camni2. Saye salu je dengar lagu ni tapi xpernah tau lak Nubhan yang nyanyi. Terdengar laa tadi mase on d way balik dari tolon ayah ngan mak start kan kereta. Ape lagi layan~~. (n_n)



Nubhan - Oh Juwita Lirik
Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Duhai Juwita
Masihkah hancur hatimu
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu

Chorus
Akulah lelaki yang bisa mencintamu
Hingga nanti aku akan mati
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
Hingga nanti akhir nafasku ini
Duhai Juwita sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini
Tak akan ada lagi
Lelaki yang bisa
Mencintamu seperti ku

Ulang Chorus 2x

pssst : Baik sungguh lelaki ni kan?? 



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tab Menu di Blog

Kalo korang pasan dekat atas blog saye ni dah ade tab. Hihi. Nampak sangat banyak mase pergi godek2 coding kat dalam blog ni


Oke..ni 1st time saye buh tab. Gune default je. Contoh orang bagi.

Pastu saye dengan muka xmalu nye mintak encik BF wat kan saye tab yang lebih canggih dan cantik. Dan hasil nye. Jeng2. Mari kita lihat.

 


Oke..mari kite try tab2 ni. Heeeee. Thanx dear.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, February 13, 2010

Cuti - cuti Malaysia : Desa Water Park

Oh, tadi saye paste video from youtube je kat blog. So tak kira cam saye tulih blog lagi kan?

Sila lihat tajuk. Ni tahun lepas punya percutian laa. Haha. Tapi tak fair la plak kalo saye xtayang cerita sal pergi situ. At least korang tau la kan kewujudan tempat ni kan? [Saye pun baru tau wujud tempat ni.Isk33]

 Desa Waterpark [korang boleh klik la text tepi ni untuk more info]

Ahli yang pergi bercuti : Me!, Abang, Kak ipaq, Kakcik, Iman & Adi.

Oke2. Bagi yang malas nak klik meh saye paste cikit info sal tempat ni.

OPENING HOUR
Monday - Friday
12pm - 6pm
WEDNESDAY OFF
Weekends & Public Holiday
10am - 6pm
ENTRANCE FEES
Adult - RM 20
Children - RM 14
* Free for children below 2.5ft.
* Group package can be obtained.
Haaa nampak tak? Free for children below 2.5ft. Hmm kalo orang dewasa yang rendah takat tu pun rase2 nye free. Untung gak ye jadi orang rendah? Haha. Ayat sedapkan hati ni.

Pic abang naik gelongsor..ceh..pic die je dapat capture camni sebab saye hebat! Ehem!

Huuuuhhh!! Mane xhebat nye saye tangkap pic tu. Die buat bunyik cam orang gile lam gelongsor tu. Confirm la saye boleh ready tangkap pic die. Haha. 

Aksi abang yang agak sengal..haha kak ipaq pun penin pale tgk!

Seronok la jugak pergi ni. Tapi mase ktorang pergi ramai gila orang sampai penuh kolam ade ombak tu. 

Jom pergi ramai2??? =pp



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Knock knock



 LENKA
"Knock Knock" - lyric

A second
A minute
An hour
A day goes by
I'm hopin'
Just to be by your side
I'm turnin'
The handle
It won't open
Don't make me wait
Cause right now
I need your smile
Knock knock

When life had locked me out
I turned to you
So open the door
'Cause you're all I need right now it's true
Nothin' works like you

Little louder
Little louder
Little louder knockin'
Little louder
Little louder

A warm bath
A good laugh
An old song
That you know by heart
I've tried it
But they all leave me cold
So now I'm
Here waiting
To see you,
My remedy
For all that's
Been hurting me.

When life had locked me out
I turned to you
So open the door
'Cause you're all I need right now it's true
Nothin' works like you

You seem to know the way
To turn my frown
Upside down
You always know what to say
To make me feel like everything's okay

Little louder
Little louder
Little louder knockin' (oh oh)
Little louder
Little louder
Little louder knockin'
Little louder
Little louder

When life had locked me out
I turned to you
And you open the door
'Cause you're all I need right now it's true
Nothin' works like you

When life had knocked me down
Well I turned to you
And you open the door
'Cause you're all I need right now it's true
Nothin' works like you

Little louder
Little louder
Little louder knockin'
Little louder
Little louder
Nothin' works like you, oh oh
Little louder knockin'
Little louder
Little louder
Little louder knockin'
Little louder
Little louder
Little louder knockin'

When life had locked me out
Well I turned to you
And you open the door
You're all I need right now it's true
Nothin' works like you 

TQ dedicate lagu ni kat saye! (n_n) 

xLOVEx



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, February 12, 2010

Princess & the Frog

Sweet =
▶THOUGHTS/EMOTIONS◀
making you feel pleased, happy, and satisfied

Cewah! Sila tengok meaning sweet ni k. Haha. Pastu terpulang la kat korang nak nilai adakah cerita saye ini sweet or x. (n_n)

Alkisah nye semalam. Saye balik kerja letey2. Tibe2 ade mende jadi. Huhu. Sedih! Tetibe encik BF pm cakap die balik umah dengan perempuan. [Oh saye jeles!] Haha. Ala tengah bad mood memang ah jeles. [Yeke camni?] Takde la xjeles pun. 

Saye pun buat ah perang dingin cikit ngan encik BF. Terus tengok cite Princess & the Frog. Ala xde sape ajak tengok cite ni kat wayang. Terpaksa ah donlod tengok sorang2 kat umah. Sobs2! 

Pastu kan encik BF pergi keluar makan lame gile woooo! Dah awek ngah sedey die p makan lame2. Ade ke patut? Mesti la xpatut kan? kan?Lagi wat saye sedey. T____T Tibe2 dah lame die kuar tu, die SMS.

Nape sedey2 ni??Nanti balik ***** [terpakse di hide kan..MALU!] nyanyi lagu tuk die yer?

Hahaha. Korang nampak x die offer nyanyi?????Selalu die buat salah saye mintak die nyanyi. Tu pun payah sangat. Sekarang die offer woooo. Haha. Pe lagi confirm laa saye sukeeeeeee! Bukan senang nak suh die nyanyi. Sweet peee. Dan paling xsangka die nyanyi lagu jiwang2. Haha. Die bukan tau sangat lagu2 camni. 
Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami, tetap bersama
Di dalam suka dan duka

Opss. Jangan malu yer! Hahahaha. 

psst : Sebab die nyanyi terus saye xabes tengok cte katak tu. Isk2. Malam kang laa sambung plak.

Saye yang itam merenung ke bintang.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, February 9, 2010

First time

Esh. Baru balik dari hospital. Err! Bukan saye saket. Huu. Adeq masuk wad ler. Saket ape??Ade laaaaa..Bagi tau korang pun bukan korang paham kan kan?Hmm. Tak kritikal pun, so xpe la. Jangan risau..Cewah!

Merujuk title di atas, [mukadimah cam essay BM tak?]

Tahun 2010 menyaksikan banyak mende saye lakukan untuk pertama kali nye.1st time dalam seumur hidup selama 24 tahun! Jeng2. Korang mesti kagum.

1. Saye tidur sorang2 kat bilik hotel selama 3 malam.
2. Saye drive kereta sorang2 di waktu malam. [melebihi jam 9 malam].

3. Saye berjalan ke parking kereta sorang2 di waktu malam.
4. Saye naik lif hospital sorang2 di waktu malam. [sumpah scary xtipu punye. HORROR]
5. Saye menunggu di wad hospital sorang2 di waktu malam. [Pesakit xley kire beb]
6. Saye basuh kain sorang2 di luar umah di waktu malam. [washing machine kat luar umah ler]

Hmm. Itu je kot buat mase sekarang. Hehe. Korang pernah buat x pe yang saye buat ni?Ahh..confirm la xpernah kan kan? Saye HEBAT!

Oh ade banyak lagi mende saye xpernah buat.

1. Tidur tutup lampu.
2. Tidur tutup pintu. [ngeh2..saye tidur dalam bilik tapi xtutup pintu]
3. Menonton tv ketika berseorangan. [saye xkan tengok tv or dengar radio.Nanti muncul iklan pelik2 =____=]
4. Siang ikan. [Hahahaha. Tatau nape saye geli kat ikan tapi masak saye pandai k..keke]

Eh cukup2. Xley gitau rahsia banyak2 nanti banyak la kelemahan saye di reveal! Saye xpernah ada cita2 pun untu kbuat semua bende tu. Tayah buat lagi bagus kan?Hehe.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, February 5, 2010

A series of unfortunate events

Alooooo kekawan. [bukan kawan pun pure2 je ah be my fren keh?]. Hoyeah..rite now saye di Kota Kinabalu. A few hours ago saye di Labuan. Huhu. Yerp sangat letey. Saye bukan suke travel2 ni.

Buat ape di Sabah?Ape lagi business trip la. Nak arap saye g jejalan. Kem salam je la. Hoh!! Trip kali ni memang mencabar. Saye kena g Labuan satu hari dan KK pun sehari gak. Tapi saye pepandai extend my flight sampai laa wiken. Bajet nak bercuti kat sini la. =)

Memang letey ah sebab banyak bende bernasib malang before sampai dekat KK. Tatau laa kan kalo esok2 sambung lagi series of unfortunate events saye ni.

Malang2:

1. Flight ke Labuan from KLIA pukul 6.45. So saye kena check in kat sana 1 hr before. Plan nak naik erl pukul 5 since amik mase 28mins nak sampai from kl sentral. Sekali sweater opismate tertinggal kat opis. Pastu bila amik sweater tu, ktorang sampai lambat dkat KL sentral. 1 min before erl pukul 5 berlepas. Sadis2. So kena tunggu 15mins lagi. Dalam kiraan ktoang akan sampai lam 5.45!!!!hahahaha..abedaaaa..nak g kaunter check in bukan dekat from stesen ERL.

2. Sampai je KLIA, pe lagi berlari ah ke kaunter [tipu! sumpah xlari pun, tapi jalan punye laju laa]. Dah sampai kaunter tu, tengok2 ramai gile orang beratur. Tengok jam dah lewat 5-10 min. Haha. Masih cool lagi sebab boarding pass dah ade cume nak campak beg besor dabak ni je. Nak hand carry cam xmuat je. Sekali sampai my turn, orang tu cakap dah closed. Rsau sket lam ati tapi wat2 cool. Haha sekali orang tu accept gak la.

3. Hoho. Tengok jam. Lagi 15 min before depart. Alamak2222. Berjalan dengan laju nye g gate. Waaaa..letey kot gate jauh gle. Sampai2 je orang tu xbagi masuk. Cess. Tuka gate upe nye. Saye dapat naik flight on tyme, tapi sebab ujan. Flight tu xmo gerak2. Huu..more than 15 mins gak laa tunggu.

4. Sekali dah nak sampai Labuan, kapten kapal ckap ah cuaca Labuan oke..temperature oke..bla2222. Die target landing lam 9.30. Patutnye 9.10 sampai. Xpe la delay 20 min je. Mase tu memang ngantok amat, so bukak mate ckit je ah. Nampak memang dah nak touchdown. Errrr..sekali..laju die terbang balik. Woooo. Dup222 dalam ati. Pehal ah xtouchdown ni. Haha. Kapten announce airport signal rosak so xley landing dengan selamat. Haha. Pe lagi pusing2 ah atas udara.

5. Haihssss. Touchdown around 10pm. Sebaik selamat jugak mendarat. Haha. Okeh. So proceed ke hotel yang di reserve oleh our staff. Wooooo~ sampai je sane. Orang tu kate full house!!!!Waaaa..reservation ktorang dorang kensel kan. Orang hotel cakap dah call staff ktorang. Cehh! Xde kottt dapat call. Susah ati dah. Yela dah dekat kul 11 kena carik hotel lain. Saye call Munir. Mintak die search kan hotel lain & no fon sekali. Haih dekat 5 hotel, sme full house!!Hahahaha. Letey beb! Sebaik manager yang ade tu ramai kawan kat Labuan. So die & member die jalan2 carik hotel kecik2. Yeay!! Sebaik dapat.

Pstt.. actually ade satu hotel ni ade je room available. Tapi my manager kate hotel tu agak ".....". Haha. Saye yang tanye hotel tu available ke x.

Saye : Hello..ni ***** hotel ke?

Die : Yerr.

Saye : Saye Nadiah. Nak tanye blaa3333.

Die: Oooo adeq Nadiah. Ni umo bape? Bilik ade je.

Saye: OOO..

Die : Umo bape ni?Name sore cam kanak2.

Saye: Sudah tua. OO ade blik saye nak tanye je. Nanti saye call balik.

Die: Kampung kat mane ni??Asal mane deq nadiah.

Saye: ..... [ape ramah sgt orang ni]. Eh xpe2. Battery nset abes. Bye. 

See. Receptionist die pun saiko. Mesti la xnak dok ctu!!Haha. Oke. Saye nak tido ni. Malang gile ah kena tido sorang2. Patut saye duduk blik ade connecting room dengan opismate saye. Tapi tibe2 dorang xreserve! Isk3..MALANG!!!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, February 2, 2010

Reunion #01 9903

Saye dapat komplen dari opismate, sudah lame x meng"update" blog. Haha. Dulu2 cam segan2 je bile opismate jumpe blog ni. HAHAH!! Skang xkesah ler. =pp

22/01/2010..

Saye menjejak kembali  kaki ke sekolah. Kenape?? Hehe. Sebab ade reunion batch saye la! 1st tyme kot reunion kat sekola lepas 7 tahun xpergi skola. Mula2 mak memang bising ah xbagi pergi. Jauh kan kate nya. Tapi pas saye cakap, mak kan cegu mesti mak suke anak2 murid mak melawat mak. Terus dapat green litee! Hoyeah222!

Awal2 niat xde laa nak ber"union" pun. Haha..saye datang dengan harapan nak jumpe kekasih2 lame jerk. Opsss!! Nak jumpe ex-dormate tersayang la. Tapi xsemua dapat datang. Xpe laa ckit2 pun rase dah sonok sangat if semua ade lagi best! Pergi naik kete Nana bersama Chettie. Hanim lak dari Kelantan sanggup naik bus semata2 nak join g skola gak. Dah xberduet sebab skoler die xmasuk lagi. Thanx dear!!! =)

Ketibaan kat di sekolah di sambut oleh encik Majmin aka Bawang. Haha. Cessss!! Ingat ramai sangat pompuan nak datang. Upe2 nye baru kami berempat. Haha. Grrr. Saye dah laa pemalu. Wiwittt! Betoi seyes xtipu. Saye kat skola dulu jarang bercakap dengan budak laki. Walaupun Encik Bawang dengan ramah nye calling2 saye tanye kat mane ktorang still rase xcomfortable. Haha. So sampai je kat skola bagi cik Nana ngan Chettie je laa borak2 ngan dorang. Saye berdiam diri lebey bagus.

Dah abis letak2 barang. Hanim call cakap dah sampai kt stesen SP. Pe lagi amik die laa. Haha lepas amik die sempat ag ktorang bershopping. Haih pompuan dengan sopim xboleh dipisahkan. Nasib baik bebudak laki tu kuar lambat, xde laa dorang menunggu lame. Dah janji nak makan same2. Before pergi kedai tu, Chettie ngan Nana dah brainwash. Haha. Dorang suh saye bebaik2 dengan budak laki. Baik!!! Sayee cube dan berjaya. Dah name kaunselor & bakal doc mesti laa pandai amik ati orang kan. Hehe. =)

Malam tu, xley tido. Hehe. Pe lagi. Pillow talk la. Sonok sangat dapat sembang ngan dorang. Nana as kaunselor, Chettie bakal doc dan Hanim bakal teacher. Windu sangat kat korang. Walaupun lame xjumpe or jarang2 contact tapi korang still cam dulu. Caring! Siap bley teka lagi problem ape. Hehe sebab tu encik BF xkesah saye g Kedah xjumpe die pun. Die tau camne happy nye saye bile jumpe kekawan. [Opss..cam sedey plak].

BE STRONG kate mereka. Dan korang pun .. BE STRONG!!

Mukadimah reunion ni. =pp



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p