Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Monday, January 18, 2010

Orang yang kaku tapi bernilai =pp

Hoyeah..rini saye malas cte panjang. Saye cume nak tayang2 pic hasil tangkapan saye dan aktiviti2 yang menarik bagi tahun 2009.

Wedding abang belah kami [saye xtayang lagi kan?]




 


Hahahaha..Jangan menyampah..Kami pun "bakal" gak! 5 tahun lagi laa. Eh ke 4 tahun??




 [Wedding Sepupu : Awin]
Woooo..tetibe pengantin request saye jadi cameraman dorang. Hahaha. Gile peee.


 
[Wedding ex-UTP : Maria]
Wiwitt..wedding kat PWTC. Kelasss gitu~!!

Isk33..Sorry laaa pic buruk dan saye resize semua nye. Sian ah nak upload pic size bsor22 ni. Cam xlepas je.

Camera : LUMIX - DMC-T27 jeeee...wuuuu..

**edit : pssssttt..korang nak upah saye jd photographer x??hahahaha..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, January 15, 2010

Simulate vs selulit

Lawak hari jumaat.

Di pagi jumaat yang indah, saye ngan opismate a.k.a Sha dok sebok2 cite sal simulation *dot*..Sha dok ajak prektis wat simulation tu in case nanti mase roadshow kne tunjuk kat orang ke. Eh, saye kena p roadshow ke Labuan & KK. Sha kne p Bintulu. Roadshow ape???Alaaa..cam artis2 tu wat roadshow. Kami ni kira artis gak laa.

Dok sembang2 skali nyampuk la plak sorang staff ni bername A bukan name sebenar.

A : Weh pe korang cakap2 ni. Simulate tu bukan *tunjuk bahagian peha dan kaki nye*

Saye : HAhahahahah.. weh *bodo* [jangan tiru aksi ni]. Hahahaha..tu SELULIT okeeeee!!

A : Ekkk..bukan lam bI jadi simulate keeee..

Memang xtahan gelak weh.

Datang plak Kak B.

B : Betoii ah simulate tu selulit.

Saye: Hahahahahaha..adoii betoi ke ni [dalam ati dah start kompius gak ni!!!]


Dorang terus check kamus!..Haha.. So korang? Betoi ke simulate tu selulit. -____-"

Opsss kepada cik A & B jangan marah ek. Ko kan salu cakap nak cite kat jiran2 kat umah. Sekarang meh aku cte kat semua orang. Hihi~~..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, January 13, 2010

ke - TIGA !!!

haihh!!...

Ini yang ke - 3 kot..eh eh..jangan salah paham. Huiii. Bukan kawen 3.

Diari arini.

Mood keje sangat laa kureng. Pepagi dah mengantok. Tapi xpe tabahkan hati tunggu laa sampai pukul 5. Yahhhooooo!!!! Pukul 5 beb! Bergegas saye ke LRT, dalam hati berdoa LRT 4 coach sampai. Haha. Baru naik 2x ah. Jakun lagi. Hmm tengok2 LRT 2 coach gak yang muncul.

Xpe2 kate hati saye. Orang pun xramai. Hehe. Selalu kalo de tempat kosong saye xduduk since 5 stesen je pun. Oh tapi kali ni saye duduk. Penat sangat rase nyeee.

Sampai je CM [ Central market @ pasar seni], dari kejauhan nampak orang dah banyak naik BUs no. E1. Express kL - Putrajaya la. Pe lagi, berlari saye menuju ke bus tu haish risau gak xde tempat duduk. Yeay!!! Selamat ade. Mase nak naik tu saye tengok de sorang laki ni dengan vid cam [cam cameraman tuk drama2 murahan tu] tengah rakam2 orang naik bus. Lam hati saye die ni wat dokumentari RapidkL kah? Jeng2222..tibeeeeee2222...

Lelaki : [Berdiri di tepi seat saye walhal byk ag seat kosong di belakang] Esok tengok laa tv1, masuk tv1 ni.

Saye : [OO..kawan cameraman kot ni] OooOO yekeeee? Cite pe?

Lelaki : Tu die rakam2..masuk tv1 laa tu. [saye mule xsedap ati]

Saye : .... ?? ...

Lelaki : Keje mane ni??? [*sigh* laki ni xmo blah ag ke]

Saye : kL [hahahaha..xtau nak jwab dah]

Lelaki : Saye keje kat bukit aman..bla333..KDN..bla22..

Saye : ...???..

Lelaki : Ni tag saye..[Tunjuk tag ade tuleh "KDN"]

Saye : Keje pe?? [rase selamat ingat polis]

Lelaki : hantar surat~

Saye : .. ???..

Lelaki : [Sanggup duduk kat tangga since seat saye kat tepi tangga] Mak saye pegawai kat KDN tu..Bley carikkan kje. Saye dulu dapat keje mak yang carik kan.

Saye : ..??..

Lelaki : Bagi laa no fon awak, nanti saye ley tolon offer keje kat KDN.

Saye : [Waaaaaaaaaaaa....ni orang gile ke pe!!!] Eh..seat belakang kosong duduk g ah sane. [Terus main nset sms ngn en. BF]

Lelaki tu kebosanan terus tuka tempat.


Putrajaya Sentral.

Saye pun cepat2 turun. Saye nampak lelaki tu bertegur sapa ngan 2 orang lelaki yang nampak cam xketahuan gak. Haih!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...malang2. Die tunggu bus same ngan saye nak balik umah plak. T____T

Saye pun carik ah tempat duduk jauh sket dari bus sebab bus tu cam lambat ag nak gerak. Wuuuu..sekali lelaki tu datang dekat. Ye dekat sangat. Xtipu!! Dahlaa busuk!!! Diee mula ag..interbiu saye macam2. T____T Dahla die kate 2 orang laki tu bangla. Saye tengok cam orang melayu je. Memang sah xbetoi ni. Siap nyampuk2 orang lain cakap lagi.

Saye terus sms en. BF suh call saye! Yeay!! Saye berjaye melarikan diri. Uh uh terpaksa tunggu bus lain. Maka lambat gak laa saye sampai umah.

Moral of story : JANGAN HARAP NAK SAMPAI UMAH CEPAT2.! Sobs!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, January 1, 2010

Happy new year 2010..

Harini melangkah lagi ke tahun baru [calendar ape ni?]..Calendar islam dah lepas dahla kan. 2009 tinggal kenangan~..

2009
  • Permulaan hidup bergelar penganggur terhormat selepas bertahun2 belajar
  • Permulaan mengenal ape itu susah dan payah mencari "kerja"
  • Hoyeah22..saye dapat kerja!! = dapat GAJI!!!!
  • Hmmm..saye bergelar "Cik **"..kepada anak sedare saye yg pertama!
    [Sebek ko comei macam makcik ko ni =pp]
  • Start bercampur gaul dengan orang2 lebey tua..maaf!saye susah ckit nk bermesra dengan lg tua.
  • T___T dapat kak ipaq~~ pastu susahlaaa abang balik raye same2.
  • 1st time naik flight!!Hehe..jakun2.
  • Oh lupe plak..CONVO saye di tahun ini jugeeeee.
  • 1st time tayang2 en BF kat mak n ayah. AHAHAHA.
  • Oh..oh oh..banyak sangat problem di tahun ni dengan kawan2 yang agak kurang memahami. [Aci x saye tuleh camni??]. Tapi bukan sumeeeee...orang akan cakap "cam dieee je sorg de prob!"..Ye saye tau..Mulut kamu suke ati ah kamu nak cakap ape.
  • Hehe..saye sukeeee sebab bilangan baju kurung saye dah bertambah..HAHAHA!

  • Dannnn...2009 ni diakhiri dengan kemuflisan saye. HAha..aiyokkk...salesgirl tu pandai bodek sayeeee. MACEY!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p