Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Saturday, November 28, 2009

Saye seorang yang degil

Degil macam kotoran degil. Err..tapi xsedegil kotoran di jamban2 ye rakan2. Xperlu gunakan harpic. Eh..oke saye merepek. Mesti korang rase macam nak tekan "X".

Jeng2. Kenapa saye degil?

Sebab..

Situasi 1.

Cerita ketika menjadi pelajar di Universiti. oh oh.

Saye : Mak2. Osmet ajak pegi Penang. Boley saye pergi. [Cewah mesti laa xbahasa kan diri "saye" dengan mak =pp]

Mak: Eh..nak pergi naik ape?

Saye: Dorang bawak kete laa mak. Semua orang pergi. [Buat2 ayat sedih]

Mak: Ha. Naik kete ke??Bahye2. Jangan pergi.

Saye: Huuuu. Mak ni, dorang semua pandai jerk bawak kete. Xkan xboleh. Bla..bla..bla...

Mak: Mak kate xboley kamu nak jugak pergi. Baik jangan tanye mak. Ha..pergi2.

Saye: Baiklah mak. Saye xpergi. Weekend ni suh ayah amik nanti tinggal sorang2 kat ostel takut. [nampak x??degil kan saye??Mak cakap pergi xnak pergi pulak!!!Isk3]

Kehkeh. Mase ni Waty aka umet pergi beli ape mende tah kat Cafe. Kuar jerk die terus cakap:

"Oh. ni mesti xboley pergi tengok muke pun tau." hahaha..grrrr!!!

Situasi 2.

2 minggu lepas kot. Ketika ini umur saye 23 tahun okey!

Saye: Mak2. Nak pergi tengok mubi ngan kakcik.

Mak: Eh xyah laa rini duduk umah jer.

Saye: Tapi dah beli tiket mak. Kuar ngan kakcik jer bukan ngan orang lain.

Mak: Eh..xyah2. Rini kakcik kena buat bla2..bla bla..

Saye: Bla2..blaa..blaa [xingat dah pe saye cakap..dah tua2 ni kan..haha]

Mak: Ha..suke ati kamu laa nak pergi pun.

Saye: [Terdiam..berlalu masuk lam bilik lalu tidur. Sobs2. T___T Saye degil!!Mak kate pergi saye xmo pergi]

Situasi 3.

Semalam. Umur saye 23 dan pemegang lesen P. Haha.

Ayah: Eh..rini drive g umah Opah kat Selayang tu boley? Follow je kete ayah nanti.

Saye: Yeay!!Oke jer. Bawak slow2.

Mak: Eh xley. Raye2 ni bahaya. Mak sayang korang. Risau kang follow2 ni. Korang tinggal je kat umah xyah balik umah opah dah xde sape nak drive.

Saye: Wuuuu..raye2 ni xkan xley balik kampung. Bla2..bla..bla..[Orang suke membebel]

Mak: Hmmmm..yele2. Bawak laa..Ha siap2 cepat. Mak risau jerk kang jadi pe2 nyesal!

Saye: Wooooooooooo..yele2. Xpergi. Duduk umah jerk. T____T

Haha. Kelakar x??Bila mak saye xbagi permission gatal2 nak jugak. Bagi berjuta alasan. Sekali bila mak kate oke. Terus terdiam. Pk2 balik mungkin betul kate mak. Haha.

Degil2!! Korang jangan tiru perangai saye ye????Jadi lah anak yang baik. Kehkeh. =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

3 WishingStar:

Aliff said...

tau jgk degil ye? igt xsda.. haha npe mkin skit org komen ni? aih.. sy jgk yg setia..

kay-N said...

errr..org bz..encik je xbz~~ =pp hahaha..yele2..saye je degil!!huii..die degil xpe..

ask-what said...

kN ni kena trick dgn mak sebenarnya..
mak kN pakai reverse psycology tuh. Perghh..hebat gak mak kN nih.. Hahaha..