Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Saturday, November 28, 2009

Saye seorang yang degil

Degil macam kotoran degil. Err..tapi xsedegil kotoran di jamban2 ye rakan2. Xperlu gunakan harpic. Eh..oke saye merepek. Mesti korang rase macam nak tekan "X".

Jeng2. Kenapa saye degil?

Sebab..

Situasi 1.

Cerita ketika menjadi pelajar di Universiti. oh oh.

Saye : Mak2. Osmet ajak pegi Penang. Boley saye pergi. [Cewah mesti laa xbahasa kan diri "saye" dengan mak =pp]

Mak: Eh..nak pergi naik ape?

Saye: Dorang bawak kete laa mak. Semua orang pergi. [Buat2 ayat sedih]

Mak: Ha. Naik kete ke??Bahye2. Jangan pergi.

Saye: Huuuu. Mak ni, dorang semua pandai jerk bawak kete. Xkan xboleh. Bla..bla..bla...

Mak: Mak kate xboley kamu nak jugak pergi. Baik jangan tanye mak. Ha..pergi2.

Saye: Baiklah mak. Saye xpergi. Weekend ni suh ayah amik nanti tinggal sorang2 kat ostel takut. [nampak x??degil kan saye??Mak cakap pergi xnak pergi pulak!!!Isk3]

Kehkeh. Mase ni Waty aka umet pergi beli ape mende tah kat Cafe. Kuar jerk die terus cakap:

"Oh. ni mesti xboley pergi tengok muke pun tau." hahaha..grrrr!!!

Situasi 2.

2 minggu lepas kot. Ketika ini umur saye 23 tahun okey!

Saye: Mak2. Nak pergi tengok mubi ngan kakcik.

Mak: Eh xyah laa rini duduk umah jer.

Saye: Tapi dah beli tiket mak. Kuar ngan kakcik jer bukan ngan orang lain.

Mak: Eh..xyah2. Rini kakcik kena buat bla2..bla bla..

Saye: Bla2..blaa..blaa [xingat dah pe saye cakap..dah tua2 ni kan..haha]

Mak: Ha..suke ati kamu laa nak pergi pun.

Saye: [Terdiam..berlalu masuk lam bilik lalu tidur. Sobs2. T___T Saye degil!!Mak kate pergi saye xmo pergi]

Situasi 3.

Semalam. Umur saye 23 dan pemegang lesen P. Haha.

Ayah: Eh..rini drive g umah Opah kat Selayang tu boley? Follow je kete ayah nanti.

Saye: Yeay!!Oke jer. Bawak slow2.

Mak: Eh xley. Raye2 ni bahaya. Mak sayang korang. Risau kang follow2 ni. Korang tinggal je kat umah xyah balik umah opah dah xde sape nak drive.

Saye: Wuuuu..raye2 ni xkan xley balik kampung. Bla2..bla..bla..[Orang suke membebel]

Mak: Hmmmm..yele2. Bawak laa..Ha siap2 cepat. Mak risau jerk kang jadi pe2 nyesal!

Saye: Wooooooooooo..yele2. Xpergi. Duduk umah jerk. T____T

Haha. Kelakar x??Bila mak saye xbagi permission gatal2 nak jugak. Bagi berjuta alasan. Sekali bila mak kate oke. Terus terdiam. Pk2 balik mungkin betul kate mak. Haha.

Degil2!! Korang jangan tiru perangai saye ye????Jadi lah anak yang baik. Kehkeh. =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Masalah itu kawan saye!

Sape kenal "masalah". Sekarang die adalah kawan baik saye. Eh2..kawan lain jangan terasa. =pp Hehe. Xde la. Bosan ni so saye nak tempek lagi satu video untuk korang2. Minggu ni xde mood nak berblog. Heeeee. So njoy~!!!!



Trouble Is A Friend lyrics
Songwriters: Kripac, Lenka; Salter, Thomas;

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh
Wuuu..nape trouble ni xmo pergi dari idup sayeeeee. Xmo kawan laaaa~~!!!!! T___T



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, November 25, 2009

Jalan2 cari makan : Kenny Rogers ROASTERS

Destinasi pilihan kali ni adalah Kenny Rogers, Alamanda. Orang yang mesti nak join sebab saye ajak: ME! [kompem laa diri saye sendiri], Am, Kakchik, Iman, Adi & Akak. Alala xcukup korum sebab kali ni mak, ayah, Wa & Non [panggilan untuk abang] xde.

Muke2 epi sebab dapat makan!

Nyum2..ni saye punyeee.

Yok makan!!

Ni budak gedix pasan nsem!Haha..

Haa..Iman makan pasta - Tangy pe mende tah name nyeee..Sedap2.
Rate : 5/5 [rase cam laksa..abes licin Iman makan]

Huiii. Kadang2 susah jugak awet mude ni ek. Haha. Masuk Kenny Rogers ni xde sape layan. Kena mintak seat sndiri, menu sendiri pastu nak order pun kena panggil. Tengok customer lain waiter/waitress tu layan sungguh2 jer. Grrrr. Geram gile. Tapi tu small matter je.

Yang paling GERAM!!!! Saye order take away untuk mak & Wa kat umah. Sekali dorang lupe nak buatkan dan ayam dah abis. Tapi bill count plak. Memang dah nak amuk dah saye. Haha. Sebaik Am cool die xbagi saye amuk sangat. Saye mintak dorang ganti ngan food lain. Before nak blah sempat ah saye bebel kat sorang ni.

Ini bebelan saye:
Emm..nape jadi camni. Dahla ktorang masuk tadi xde sape nak layan. Menu pun saye kena mintak sendiri pas tunggu lame. Order pun same. Jangan ah ingat ktorang ni cam budak2 then korang xmo layan. Saye ni umo 23 kot!!! [Haha..highlight kat umo k]. Dah kerja gak. Ingat pe saye xley bayar ke???? [okeee..ni ayat emo].

Haha. Dah bebel2 terus saye blah. Sebaik kenyang so xbrape marah laaaa. Hehehehe!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, November 23, 2009

Black Eyed Peas - Meet Me Halfway



Meet Me Halfway
by Black Eyed Peas

I can't go any further then this
I want you so badly, it's my biggest wish

I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day yes, I'm really missin' missin' you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl, what's up, it use to be just me and you

I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day, yes I'm really missin missin you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl what's up, what's up, what's up, what's up

Meet me halfway, right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Girl, I travel round the world and even sail the seven seas
Across the universe I go to other galaxies
Just tell me where you want, just tell me where you wanna to meet
I navigate myself myself to take me where you be
Cause girl I want, I, I, I want you right now
I travel uptown (town) I travel downtown
I wanna to have you around (round) like every single day
I love you alway... way

Can you meet me half way (I'll meet you halfway)
Right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Let's walk the bridge, to the other side
Just you and I (just you and I)
I will fly, I'll fly the skies, for you and I (for you and I)
I will try, until I die, for you and I, for you and I, for for you and I,
For for you and I, for for you and I, for you and I


Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Meet me half way, right at the borderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish


Huii..Thanks sebab dedicate lagu ni.. I'm really missin missin missiingggg u~ =pp

**Psst korang abaikan pompuan sexy lam video ni..haha..bukan untuk tontonan UMUM!

Very2 nice song!! Njoy!!!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, November 22, 2009

Ini bukan diari!!

Opss..weekend ni kerajinan mengupdate boleh kate tinggi melangit nak sampai ke bulan. Pergh kalo camtu xpayah gune roket ah pergi bulan. Xgituuuuuu? =pp Saye seperti termalu sebentar, eh post saye detail panjang berjela2 cam nak buat novel kehidupan saye. Cewah! Agak2 laku x?Haha. Entah2 korang pun menyampah nak bace kan?

Oke2. Dengan ini saye berazam saye xtulih berjela2 dah. Sebaris ayat cukup kot. Tapi kalo sebaris ayat mahu 300 perkataan dengan satu noktah mahu korang terus ignore blog saye xpun masuk lam list "this site may harm your computer"..Sebab korang hentak2 pale korang kat pc sampai berderai. Hahaha. Kidding.

Tadi saye masuk toilet [see..g toilet pun nak cte detail2], saye pikir ade satu tradisi family saye yang saye xkan lupakan.

Ape die??

.
.


.
.

.

. [Dah panjang dah ni makcik!!]


.
.

.



.

MINUM AIR TEH CICAH BISKUT CAP PINGPONG!!sedap woooooo. Tapi xsame cam men pingpong ah. Rase die kenyang, men pingpong nanti lenguh jari. =bb

Kualiti pic tidak bagus..layan kan aje.

Tapi kan korang kenapa saye pikir pasal makanan ni lam toilet???Tisk3!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, November 21, 2009

Sushi King & Shopping

Jumaat lepas me & budak2 keje kat Bangi, makan kat Shushi King. Oho. Dorang yang ajak saye menurut je. Tobat pasni xmo dah makan kat sane. 1st time & last time! [Sape2 nak makan sane jangan ajak saye <--manusia perasan orang nak ajak die]. Huii..sushi tu rase pulut la.

Sebaik kat situ ade food lain selain sushi. Saye order "Black Pepper Udon" dan Yana order "Salmon Garlic Rice". Hmm not bad laa kot rase nye. Cam sizling tapi mee die gemok2 susah nak makan. Bile gemok mee tu panas ah. Terbakar lidah saye. Nasik Yana lak cam nasik goreng telur. Mane salmon nye pun saye xtau.

Bib & d geng. Oho dorang ni memang penggemar sushi!

Ni yana punye!
[Nampak x ade ikan salmon..haha cam ikan masin tapi sedap & xmasin k!]
Rate : 4/5 [Sebab xrase pelik]

Haaa..ni saye punyeee!
Rate : 3.5/5 [Pedas2 tapi manis]

Heeee. Dan arini mak suruh saye pergi shopping barang2 umah. Hoyeeeah! I like2. Rase cam ibu2 pergi bershopping. [Dah xsaba jd wife ke ni??Hihi]. Ala beli hanger, clean floor, sabun & bla2 je. Pastu tibe2 teringat heater, cerek electric rosak & cerek manual itam legam dah. Lagu mane nak masak air beb? [Baru je rosak ni]. Gatai2 ah lalu kat kawasan barang2 lektrik. Wooot. Sekali terbekenan kat satu thermo pot [eh btoi ke ni]. Ala tempat boil air tu pkai lektrik pastu ley set2 temperature kite nak tu. Dulu kat umah ade satu. Rosak jugee maaa. So pe lagi calling2 mak, tanye nak ke x beli. Haha. Mak pe lagi melompat2 ah suh saye beli. Haha hyperbola je ni, xley imagine mak saye melompat. Scary2!!!

Jeng2 dan hasil nye:

Xbanyak pun..shopping mende nak gune rini je dulu.

Hihi. Balik2 terus pasang & gune.

Oh..=pp saye pun beli nset baru. Murahan punye je. Sebab ni 2nd nset je tuk pastikan number maxis saye xmati. Sayang ler number tu ade macam2 kenangangan. [Sentimental beb!] Haha. Tergoda sebab adeq nak pegi lowyat beli nset. So alang2 pesan ah 1 nset tuk saye.

Nokia 1202 - sms, call, alarm ckup! [RM99 je]

Kelakar gile mase nak suh adeq beli tu. Die siap takut mak saye marah. Die suh tanye mak dulu saye boley beli ke x. Hellloooooo. Saye bukan gune duet skoler cam die mahupun mintak duet kat mak. Isk3. Mestila mak bagi.

**Kate Iman : Eh ni cam nset kawan Iman..[Hahahaha..ciss dak darjah 3 pun ade nset ke]



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Miri - terbang tinggi!

WoW!!!!!Saye bangun awal hari ini walaupun saye tido lewat semalam. Alaaaa..bangun awal ni small matter je beb. Hehe. Dah 5 hari lam seminggu bangun awal xkan weekend xboleh lak kan?

1st day - Registration

So esok pagi nye saye dan rakan2 pun bangun tido. Lapa beb. So sorang staff memang kerja kat Miri bawak ler ktorang makan kat satu kedai ni. Haha. No more mee kolok k! Tekak guwe xmo terime. Kat sane kul 9-10 cam tengah hari dah. Eh betoi ke??Belasah je!! Makan nasik laa beb. Best!! Die banjeeeeeee. Hmm..arini participant & guest akan register & check in hotel.

Eh eh. Baru pasan semua pakai kaler purple!!Hehe. Ni team registration dekat ParkCity Everly.
[Kak Azrina, Me!, Sarinah]

Haa..ni Hj Rushdan & Nik. Dorang pun part of our team.
**Canggeh woo..new paradigm laa kata kan..register skang ade scan barcode!Kehkeh.

Isk2..bilik tido sape laa ni??

Haha ni bilik saye!!!Grrrr..watpe tah 2 katil. Dah ah satu besar satu ag pun besar gak. Dedue besar. Wek!! Sape nak tdo cni..xmo2!!Takut beb. Saye check in je letak barang. Pastu merempat kat bilik orang. Hahahahaha. Yeessss!!Saye terlepas lagi tido lam hotel sesorang. Happy2. **Perasaaan yang amat happy bagi seorang penakut cam saye!!Haha.

2nd day - 1st day event

Perghh. Xsangke event ni berlaku dengan jayanya. Kahkah. Jaya ke?Okelaa..saye berjaya purchase hadiah, baju, backpack, lanyard, notepad lam mase seminggu. Pastu berjaya printing program book 2 hari b4 sampai ke Miri. Haha. Padan mukeeee sayeeee kelam kabut! *sigh* tapi bukan saye saje2 wat keje last min.

Hehe. Me! and Sha jage prize giving.

Ah..skip2. Bosan cakap sal keje. Hehe. Malam ni ade dinner tau. Theme : Denim & Checkered! Uikss. Pe jadah nak pakai suar jeans g dinner. Xbest ah xcam dinner. So kami budak2 degil suke pakai baju kurung or bajet2 pompuan melayu terakhir plan pkai bju kurung jeeee. Sukeee yer pkai baju kurung skang. Dulu mase kat UTP, haram ah nak pakai bju kurung.

Kehkeh. Dahla pakai baju kurung. Pastu dengan senang hati atau xmalu, bajet sore sedap volunteer karoke depan orang ramai. Oh no sejak bile saye jadi xmalu ni.**pssst xley tayang pic segan2. Dahla nyanyi lagu "Gadis melayu". Haha. Kena laa kan ngan baju ktorang.

3rd day - Last day

Pejam mate celik mate, kejap je mase berlalu. Saye terpaksa pulang awal dari dorang semua sebab esok nye kenduri kawen abang kan? Hehe. Perghhh. Travel naik flight sorang2. Cuak beb! Tapi xpe..i kan survival orang nye. Berdikari dan berani! Hoyeeah!!!Sifat2 terpuji ni. Neway thanx to Sani, check in kan gune online je. Haha. Saye ner laa tau kan? 1st tyme naik flight. Sebaik die wat online so die dapat tau flight saye delay dan saye dapat seat tepi tingkap!!! [Jakun ckit ah] Yeyeyeye. Xpayah tunggu lame2 kat airport.

Bosan2 kat airport. MASwing ni pe beb??

Yeeeeeyyy..kite terbang tinggi.

Dalam flight keje saye tido tIdo tiDo dan TIDO! Ngantok laa! Xcukup tido. Hehe. Yeye. Tu je laa cite saye g Miri. Aci laa kan??Banyak tuleh ni. Cam karangan UPSR pun ade

**Tahniah to my "bakal" adeq ipar sebab berjaya dapat emrsemm! [Perghhhh..xmalu ngaku ade adeq ipaq..Haha]



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Selamat Malam - Faizal Tahir



Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku


Motif lagu ni?Hehe. Sebab sekarang dah pukul 3 pagi dan saye xboley tido! Tahniah kepada Faizal Tahir sebab dapat masuk ke Final AJL. OPss..xlupe juge kepada Misha Omar, Black & Tomok. Yeay!!!

Haha. Ni adelah entry merepek sebab xboleh tido. Psst..korang minat Tomok x??Kenapa aku tersuke plak kat Tomok ni?Kahkah. Jap google pic Tomok tuk tatapan korang.

Wink!Curi pic tomok dari FB die..err kantoi ade FB Tomok. Haha.

Uikss..kang peminat Faizal Tahir marah lak. Buh lagu die tapi buh pic Tomok. How meh?So okee laa saye carik satu pic Faizal Tahir.


Yang ni betoi2 google tau. Haha.

Oh. Saye memang xde keje ni sampai rajin lebey update blog. Neway pls enjoy this song. Buat yang tengah frust2 : Esok masih ade buat kamu!! =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, November 20, 2009

Miri - terbang tinggi! [1st day]

Ingat x saye cakap saye kena pergi Miri before wedding abang?Hish. Bukan pergi berjalan pun. Kerja beb. Cewah. Xde ah kerja cam businessman travel sane sini. Tahun ni kebetulan event untuk ktorg nye department buat kat sane. Haha. Merase la saye naik "burung besi" tu. Burung besi terbang gagah berani. Haha. Cuak beb sebenarnye. Bila naik je terus mengucap, bace doa cikit. Phew!!~~!!

Naik ERL ke KLIA. Berlari2 ktorang kejar train ni. Sebek xdak yang jatuh!

Xbest2! Sebab ktorang lambat check in so ktorang xpat pilih seat dekat2. Hish. Hari bekerja pun flight full. So terpaksa laa duduk asing2. Haha. Dok ngan orang xkenal xbley ah tangkap pic. Segan beb!Hehe. Xpelaa. Asalkan selamat sampai kan?


Tu muke keriangan dah sampai Miri. Ade Sha, Kak Azrina, Fatrah & Sarinah. Semuanya single lagi kecuali kak Azrina laa kan. Die advance. Opss. Haha. Malam tu die de cite detik2 cane die ley kawen ngan husband die. Layankan ajee~~ =pp **Psst..Kak Azrina kan kite dah tayang2 muke Kak Azrina kat cni..Suke x?? Eh2 lupeeeee. Actually ade sorang jejaka yang dah kawen gak dan die adalah cameraman berjaya ktorang. Haha.

Kalo pergi jejalan xsah la kan kalo xrase makanan special kat tempat tu. So ktorang try mee kolok!! Hmm..rase mee kolok ni cam megi goreng tapi taruk sup. Aneh kan? Tapi yelaa..bagi orang sane yang dah bese makan mestilaa kate sedap kan??Hehe. Cube laa if ke sane yer rerakan semua.

Kelaparan ah mase ni tapi saye xabis makan pun. Hihi. Kalo kat umah ni mesti saye adjust ckit resepi ni bubuh sos bagi pedas. Saye suke pedas2.

Hello!!!Dah kenyang makan kena la buat kerja kan? Kalo x pe guna ktorang g awal dari boss2 sume. Cewah. Pekerja berdedikasi kot. Hehe.

Malam tu tido lambat ah. Hihi. Sebaik tido reramai lam satu blik sebab ley check in kat blik memasing esok nye. Haha. Xberjaya lagi saye tido hotel sorang2. Jeng2. Camne saye survive untuk malam esok? Jeng2 nantikan sambungan nye. Oho. Cite panjang beb! Abis Miri ni baru ley continue sal wedding abang.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, November 19, 2009

Kacau bilau!

Hye. Saye datang lagi. Opss maaf still xcontinue next eps tuk weeding abang. Ala aci je laa saye tuleh sal lain dulu. Kang bosan lak jaja cte abang je. Bile cite sal saye lak kan?kan??Hehe.

Start arini sampai la next week saye keje kat Bangi je. Tak pegi KLCC. Sebek wooo. Haha rini fire drill. Yeay!! Terlepas ah saye turun tangga banyak2. Heee. Tuhla Kaped, cakap bosan naik lif selalu sangat kan doa telah dimakbulkan. **Psstt..kaped turun tangga bape tingkat ek??

Hmmm..kacau bilau ah hidup saye skang. Memang menguji tahap kesabaran. Nak cite kat orang pun orang xpaham. So better xyah cite kan??Sebab rasa nye orang pun akan pandang serong kat saye. Hehe. Tapi kalo pandang straight nanti saye lak segan. Haha. Mepek oke! Saye windukan dia yang jauh nun di sane. Kalo ade dekat boley saye cerita kat die.

Hmm..saye pun windu nak sembang2 ngan orang lain. Cam ngan exskulmet xkire skola rendah ke menengah ke..Safwan [malas nak kaco or saye yg xde mase nk on YM]..osmet2 UTP..Chunk, Munir dan lain2. Saye rase dah makin hidup sendiri. Huhu. Rase speechless pun same. Xtau nak cite pe dah.

Aci x saye puji diri sendiri? Heeeee. Saye masih mampu ketawa dikala ini.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, November 15, 2009

Wonder girls

Hehe..saye wat selingan ley x b4 sambung episode2 kawen tu. Kang korang bosan lak dengar cte same. Haha.

Selalu ade persoalan lam diri saye. Betul ke kawen itu amat best??Haha. Macam banyak problem je lagi. Oho. Saye suke je tengok orang kawen. G kenduri kawen orang. Haha. Tapi secara jujurnya, saye xteringin pun nak kawen cepat2.

Saye xpikir pun bile saye nak bertunang..kawen dan sebagai nya.

Mase kenduri kawen abang, ramai makcik2 tnye bile turn saye plak. Jawapan saye.."MALAS"! xnak ah kawen awal2.

Hehe. Maaf encik BF. Saye suke gurau2 ajak kawen, Tapi xde laa betoi2. Cuma nanti takut bile kawan2 sume dah kawen, saye sedih sorang2. Haha.

Hmmm..dan saye salu pk, camne orang betoi2 pasti die ready nak kawen???Haha.

Boley ke korang jawab soklan ilmiah ni??? =pp



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, November 14, 2009

Wow..dapat kak ipaq! [Eps 2 : Wedding belah Pompuan]]

Tora datang lagii~~~

Hehe..seperti yg dijanjikan saye pun sambung la ek eps 2. Hish!Patut ley mintak upah kat abang ni saye mengabadikan riwayat idup die kat blog ni. Eh ke saye yang patut bagi royalti kat die?Haha. Abaikan je la.

Okeh. Knduri kawen belah pompuan ni kat dewan "Pantai Dalam" kot. Haha. Kot je xsure laa nak carik kad kawen tu amat la malas sekarang. Haih..family saye neh pe mende wat pun mesti kelam kabut. Haha. Nak g yang ni pun kelam kabut. Abang pun same dah tau nak kawen, baju xpeking siap, pagi tu gak laa nak pi basuh kete [xde keje btoi kan?], pengapit plak kena diambil dekat umah die gak [abg gak yg g amik]..ahahah..dan macam2 lagi. So pe lagi, ble dh dekat2 tyme patut ketibaan abang dan konco2 nye ke dewan tu [konco = family saye lerr]..Memecut laa abang selaju mungkin. Oihhh. Kot ye pun nak bersanding jangan ah laju2.

Alhamdulillah. Kelam kabut pun timing betoii woo. Hebat2.

Semua orang dah berkumpul..nak berarak dh neh. Cewah.

Haha. Pe mende uda bawak bunge telur tu jauh sebatu???

Okaaaayhhh. Dah jumpe pengantin pompuan. Berarak masuk lam dewan ler plak.

Hehe. Seat tuk family ktorg.

Nampak x saye xde kat meja ni. T___T sebab dah xmuat. Kecik ati~~Haha. Tapi xpe sebab saye lagi spesel makan kat meja pengantin. Huuuu. Tapi xde ah spesel mane. Sebab lauk2 xley amik sendiri sebab ade orang tolon buh2 kan..Xpuas ah makan. Sambil makan sambil bebel2 kat mak kt tepi. Haha. Xsukeeeeeeee. Orang g kenduri nak makan banyak2.

Oho. Saye dan kakcik. Hehe. Pe la abang pakai spek old skul. Dah wife yang bagi amik je laa kn??ahah.

Heee..ngan akak & Baby Mira. Ala tomei2 ah die. Dah makin gemokkk!

Haha. Sekian laa saje update tuk kali ni. Xtau nak cite pe dah. Tayang2 pic je laaa tuk entry neh. Ehem. Cantek xkebaya saye tuuuu??Haha. Saye tempah 4 ari b4 wedding ni. Haha. Cisss dahla mahal pastu tailor tu kate die amat laa professional. Sekali saye pakai rase menggelebeh2 gak. Hehe. Tapi pe saye nak expect kan? Dah tempah pun lambat confirm laa die wat kelam kabut. Wah. Berfikiran positif. Ini laa yang kite mahukan??kn??

OPss. Saye mepek.

Happy2. Petang tadi saye dah dpt bungkusan perfume yang saye order online. Pastu beli set pingpong. Ah tapi hampa. Dewan depan umah saye xde provide meja pingpong, So target bulan depan nak beli meja pingpong letak kt umah..Haha. SEmangat kan??

Nantikan kemunculan eps akan datang. -TAMAT-



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wow..dapat kak ipaq! [Eps 1 : Nikah]

Hyeeeee..sudah lame xketemu..almaklum laa bz ckit. Opss. Jangan nyampah kalo saye kate bz2 ni. Semua orang bz aite??

Alhamdulillah. Selamat dah saye dapat kak ipaq ag. Haha. Tapi kan sebab saye panggil abang saye dengan name je. So kak ipar ni pun panggil name gak la. Haha. Alaaaaa..bukan kuang ajar tapi
xbese lerrr. Umo kte pun xjauh beze kan??kan? Adeq2 lain panggil je die "kak"..kehkeh.

Wow!!Abang cam cool je di ctu..lam ati xsiapa tau!!

Mase ni sampai lambat..abang gelabah gle..Sian2..jd pengantin pun die gak yang kne drive sendri. Saye ngan ayah pun xley cuti rini so agak kelam kabut ke rumah pengantin. Hehe. Xsampai seminit jejak kaki terus bapak mertua die panggil suh nikah terusss..Harus laaa scary!!

Ecece..kak ipaq tup mate!

Hehe..ni kak ipar tengah dengar abang lafaz kot. Sebek abang success ngan sekali cubaan je. Kalo x..memang kena gelak ah ngn ktorg. Hihi.

Okee..ni hantaran belah ktorg..cantek x??Duet mas kawen jd bungeeee..Makcik yg buat. Nanti entry akan datang saye pomot sal ni k! Sape minat nak tempah kt die ley ah contact saye.

So sweet!!Haha..bagi duet mas kawen bentuk bunge.

Last one,

Haha..besan2 bergamboooo!

Hmm..sori ah kali ni pic terpaksa dikecikkan. Lambat tol nak upload. Xlarat nak tunggu. Hehe. Saye kena pi masak2. Dah lame xmasak ni sejak dok ngan family. Hehe. Fuh. Penin pale gak nak letak pic mane tuk tatapan umum. Hehe.

Hari ni yok makan GULAI TEMPOYAK!!!!!!Ape kate survey????Nyum2...

Nantikan kemunculan episode akan datang..TO BE CONTINUED..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p