Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, October 27, 2009

Ape punye orang laaaaaa..

Sayu tengok muka anak2 yang ayah nya kawin lagi. Sembab2 mate..Wey..kalo kawin sorang ag xpe gak. Ni sampai dah masuk ke-3. Bertahun2 kena tipu. Ahh. Speechless!!!Tengok abang dok pokpek2 bagi nasihat. Saye xrasa dorang nak dengar sebarang bebelan sekarang. Nasihat pe mende pun dorang xnak dengar kot. Saye cube imagine diri saye kat situasi tu. Mau saye kate SHUT UP!!!! Haha. Adeh2..

Ape yang saye ley kate..

"Korang pompuan kena belaja tinggi2..jangan ah pk nak kerja ke benti sekolah ke pasal mende2 camni..kite bile pandai dapat kerja senang..dah kaye nanti kalo dah kawin laki wat perangai at least kite ade ilmu kot. Daripada ilmu tu macam2 kite ley buat. Yg penting sekarang jage mak tu!"
[Abang terdiam]

Tu jeeee..cakap memang senang kan. Tengok muke bebudak tu sorang2 memang rase kesian sangat. Hellloooooo..laki2 semua..kalo nak poligami pun tengok ah korang tu kayeeee sangat ke x??Ley adil ke tak.

Ini hidup ade 1 wife pun serabut macam ape.

Oke nampak saye cam anti poligami lak. Memang ah sebab objective asal poligami tu apeeee! Sekarang orang salah guna kot.

Laki2 semua cube letak diri korang kat situasi bebudak tu before korang pk nak kawen banyak. Mase kecik kalo ayah korang kawen lain pastu xjage korang betoi2. AHHH..confirm korang jadi SAMPAH!! [Saye yang sedang emo]

pssstt: Pasni mesti saye kena hentam ngan orang2 pro-poligami. Pedulik ape kan??Xsuke blog saye sile tekan "X"



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

10 WishingStar:

JameL said...

nice topic kN..
aku terdgr radio b4 gi keje smalam..
pasal poligami...
panggilan hangit Hot FM...
tym tu seryes aku speechless...
panggilan hangit yg kunun2 utk memain upenye laki tu buat btul2...
speechless...

KhairunNadiah said...

oh..xdgr lak panggilan hangit tu..tapi kak azrina de cte mse mkn sikmak skali pg td..huhu..

slumber kan laki tu main2 kn orang..kejam2..

kerbaurider said...

poligami .... ;P saya ... saya ... saya ...

KhairunNadiah said...

gatal ekkkkk encik kerbau????isk3..sembelih kang! =pp

chunk said...

aku pon trdgr gak pggilan hangit smlm..fbi tnye "adakah anda akan meneruskan niat trsebut"..laki tu jwb "insyaallah"..pastu men lagu demi waktu - ungu

*speechless* gak smbil ketuk2 stereng kete!!! >:(

KhairunNadiah said...

isk333..ade gak manusia camtu kan??

*sigh* geleng2 pale..

chunk said...

hurm yg pelik tu..last skali die ckp "i luv u syg" kat wife die ...kenape?dan kenape?? *sigh*

limauais said...

apabila poligami disalahgunakan..
rmay yg lepas tgan kt bini tua bile kawen lagi satu..
harap xbrlaku mcam tu kt kite2 ye kak kN nti..aminn..

KhairunNadiah said...

chunk : pe kate org..bila syg tinggal2kn??hahaha..btoi tah..

wani: aminnnn~~~mintak dijauhkan!

ザ-sylver-shooter said...

tkpe..laki baek utk pompuan baek..