Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Wednesday, October 28, 2009

Abang mahu kawen!

COUNTDOWN!!!
NIKAH - 2 Days
WEDDING [Pompuan] - 3 Days
WEDDING [Lelaki] - 10 Days

Oh..semalam cite sal orang kawen lebey dari satu. Hehe. Tapi malam ni nak cite abang mahu kawin. Eh tapi ni baru sorang. Hehe. Hmm..tinggal beberapa hari je lagi. Atas permintaan chunk laa ni..saye attach kad kawen abang. Xdatang siap ek chunk. Grr...

Raja Sehari je beb!!Toksah berangan nak jadi raja betoi2..Hehe!!

Haa..majlis kawen kat Perak. Jemput2 laa datang k?

Hehe. See name saye tercatat kad kawen tu. Haha. Bukan pengantin pun xpe laa. Tumpang glemer kat kad kawen orang jerk! Ala boring ah dorang ni kawen awal2. Huuu. Xsempat nak jejalan banyak2 ag. Pasni 4 sure bz ngan family masing2 jerk. T____T..Xbest3!!!

Haih. Dahlaa next week saye kena pegi Miri [03/11/09 - 06/11/09]. Haha. Wedding abang 07/11/09. Xdapek den nak nolon. Oiiiihh. Sape kate xtolon. Last week balik rumah kat perak, ayah wat kerahan tenaga. Haha. Patut pelik nape ayah beria ajak balik, kehkeh..rupe nye xpuas hati saye pegi miri xtolong before kenduri. Haha. Sebab ayah tau..saye anak paling rajin. =pp Opsss terpuji diri sendiri.

Weh. Tapi best ah kemas rumah lame tu. Macam2 jumpe. Hehe. Nanti saye update lagi k! Nak kemas rumah, sebab ade orang nak datang. *sigh* malam2 buta pun nak datang ke??Haha...!!






Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, October 27, 2009

Ape punye orang laaaaaa..

Sayu tengok muka anak2 yang ayah nya kawin lagi. Sembab2 mate..Wey..kalo kawin sorang ag xpe gak. Ni sampai dah masuk ke-3. Bertahun2 kena tipu. Ahh. Speechless!!!Tengok abang dok pokpek2 bagi nasihat. Saye xrasa dorang nak dengar sebarang bebelan sekarang. Nasihat pe mende pun dorang xnak dengar kot. Saye cube imagine diri saye kat situasi tu. Mau saye kate SHUT UP!!!! Haha. Adeh2..

Ape yang saye ley kate..

"Korang pompuan kena belaja tinggi2..jangan ah pk nak kerja ke benti sekolah ke pasal mende2 camni..kite bile pandai dapat kerja senang..dah kaye nanti kalo dah kawin laki wat perangai at least kite ade ilmu kot. Daripada ilmu tu macam2 kite ley buat. Yg penting sekarang jage mak tu!"
[Abang terdiam]

Tu jeeee..cakap memang senang kan. Tengok muke bebudak tu sorang2 memang rase kesian sangat. Hellloooooo..laki2 semua..kalo nak poligami pun tengok ah korang tu kayeeee sangat ke x??Ley adil ke tak.

Ini hidup ade 1 wife pun serabut macam ape.

Oke nampak saye cam anti poligami lak. Memang ah sebab objective asal poligami tu apeeee! Sekarang orang salah guna kot.

Laki2 semua cube letak diri korang kat situasi bebudak tu before korang pk nak kawen banyak. Mase kecik kalo ayah korang kawen lain pastu xjage korang betoi2. AHHH..confirm korang jadi SAMPAH!! [Saye yang sedang emo]

pssstt: Pasni mesti saye kena hentam ngan orang2 pro-poligami. Pedulik ape kan??Xsuke blog saye sile tekan "X"



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, October 23, 2009

Pasar malam & Mop

Yeyeye..ari jumaat!Phew..

Minggu yang sangat penat. Haih. Selalu nye pukul 5 tepat dah cabut dari office. Sekarang kalo xsampi 6pm++ jangan harap la boleh balik. =pp

Ahhh. Stop cakap pasal kerja. Hehe. Malam ni sempat pergi pasar malam since malam semalam dah tido awal (9.30pm)..So balik kerja ade banyak lagi energy!! Weeee..so ayuh ke pasar malam. FUH! Lame gileeee kot xpergi pasar malam. So banyak mende rase nak makan. Hehe. Tapi xley tamak beb. Kang xabes membazir plak. Saye CUMA beli : kuew teaw goreng, pizza version melayu (beef peperoni & chic blackpepper), beger (2 bijik 4 Adi & Iman), rangka ayam (isi ayam xbest!) & mihun sup (2 bungkus..~). Hihi xbanyak pun kan??kan??Parent g shoppim barang2 kawen abang so dorang makan kat luar je la.

Pastu kan dok pusing2 pasar tu ngan abang sekali ternampak satu gerai ni promote mop lantai yang nampak canggih. Haha. Siap wat demo ag. Stop ah tengok die wat demo tu. Menarik beb! Haha. Saye kan suke mengemop lantai. So tanya abang nak beli ke x. Abang bagi approval wooo. Pe lagi amik ah satu. Lagi pun harga not bad. =)

Meh tengok pic mop baru saye.

Mop ni pemegang nye besi..pastu tempat mop nye span yang boley serap air.

Xyah susah2 perah guna tangan..just tarik satu pemegang terus ley perah~

See..ni dah sampai maximum kite ley perah. Neway selagi xperah..air tu xkan menitik sendiri.

Haha. Jakun plak kan? Alaaaa..xpernah jumpe ah. Tu jakun cikit. Salu guna tangan je manual perah air from mop.

pssst: Sape nak buat tempahan sila laa tinggalkan komen di ruang komen k! Haha. Kidding2. Saye bukan tokey MOP! =pp Kalo2 nak tanya experience guna mende ni boley jeeeeee guwe jawab beb!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, October 21, 2009

Happy!!!

Yeay..Alhamdulillah..

Mood saye sudah bertukar menjadi sedikit happy. =) Moga2 semua nye berjalan dengan lancar. Dari pagi tadi saye tunggu result from seseorang yang suke membebel tapi sangat laa bagus buat keje. Really appreciate "kebaikan" die!!Thanx god for helping me.

Emosi saye dari last week memang agak kacau bilau. Buat ape pun sume xkena. Dahla panas je tinge ni dengar orang bebel2, marah2.. Haih2. Terpaksa la kan tanggung. Dah name pun kerja. =p

Tapi ni satu pengajaran buat saye dan kamu2 semua. =p Tuk big2 thing jangan la wat kerja last minute kan? Nanti for sure effect kat others. Kamu tension saye tension dan orang22222 lain pun akan tension gak. Cam kali ni saye yang stress. Pagi2 ade je orang tegur, "kN ko okay ke?", "kN sehat x ni"..Haha. Mau x nye..pagi2 dah kena bebel. Lagi2 bila saye rase ni bukan salah saye. But still salahkan orang lain bukan jalan penyelesaian. Just take the responsible and do d best! =) Cewah..HAHA..nampak matang kan??Hihi. [Dah lega boley laa jd +ve..cube bad news..confirm gundah gelana lagi ni..]

Lagi satu jangan assume orang tau semua menda if kite xinform kat orang tu. Jangan expect orang boleh tanye mende yang orang tu xpernah tau wujud. Dah xtau mende tu wujud camne nak tanye???Kan? kan??

Isk. Pengajaran berguna tuk saye dan kamu2 sekalian.

Heheheheh.

p.s. : Thanx 2 encik BF yang menahan tinge mendengar bebelan saye tiap x rase amat down, Aalim 4 ur support and Munir yang banyak menolong saye.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, October 20, 2009

Letih dan ngantok!

T____T

Letih dan ngantok!

Sape suh tido lewat??

Bukan sengaja tapi perjuangan belum selesai..Hahaha!!!

Grrrr..

Rase nak sepak2 orang. Opsss..[Ganas lak]

Rase nak "pok2" orang jerk!! Haih2. [Sopan cikit!!]

Sape orang tu?? Lu PIKIRRR laa sendiri. =pp

psst : Eh eh saye xemo. Hahahaha! nope laa..entry bosan2 b4 tido.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, October 18, 2009

Hobbies

Eh..mood rajin mengupdate blog..hihi saye tau skarang rmai xde mse update blog so saye terpaksa rajin2 kan diri update blog supaya korang2 semua xbosan kan?kan? Bace blog saye best pe!!Haha. Oke2. Saye sungguh perasan. =) [Ala korang..ngaku je laa kan suke bace blog saye]

Fuh..mari story2 tentang hobi nak?Haha. Zaman sekarang ade lagi ke hobi2 ni? Rase2 budak2 zaman sekarang kalo tanye sal hobi mesti jawab suke men game [lelaki] & suke g shopping [pompuan2 yang cepat matang sebelum usia]..kehkeh. Mentang2 laa saye xsuke shopping kan, sedap je cakap gitu. Hu..bukan xsuke shopping tapi malasssss sgt nk bersiap-siap pergi bershoping. Saye suke dok umah je, oke..ni kire hobi no. 1..SUKA LEPAK kat UMAH. Hehe. Baek kan saye duduk umah je.

2nd hobi, sekarang every weekend..saye jd part time cleaner. Haha. Cam dah terbiasa cuci JAMBAN kat umah ni. Eh sopan sket. Toilet laaaaa..Umah baru sekarang ni ade 4 bijik toilet. Kalo ade competition toilet mane paling bersih berkilat dan harum, confirm laa kan toilet saye menang. Hehe. Sanpai kan ritu saye nak jejalan g carefour nak beli syampoo baru tapi last2 saye xbeli syampoo tapi saye beli mende best neh. HARPIC!!! Hihi. Obsess ngn toilet bersih ah.

Haha..cam xsenonoh lak letak pic ni.

3rd, saye sambung balik hobi saye zaman kecik2 dulu. Hehe. Saye suke membace. *sigh*. Yela kan mase zaman u dulu, banyak sgt bahan bacaan kena bace. So tinggal kan kejap membace2 buku cerita bukan akademik ni. Hehe. Walaupun cerita2 ni dah lame ade kt MPH tu. Tapi skang new edition. Cover buku tu comeiiiiiii. So saye suke beli! Heeeee.

Semua cover buku ni comei2. Ni nak beli semua padahal ade yg dah bace! =pp

Pastu skang saye pandai membazir duet beli kasut [See umo 23 baru pandai shoppim kasut]. Haha. Teruk ah sebab xsuke sangat pun beli. Pastu bile xsuke buat hiasan je kasut2 tu. Pakai kasut yang suke tu sampai laa rosak. Haha. Pastu dah rosak g beli baru. Yang tersimpan tu bia kan je berhabuk. Isk3. pembaziran tu kan amalan syaitooonnn! Eh eh..jangan pk saye menunjuk2 kaye. Haha. Saye xpakai sebab mase test kasut tu cam oke. Sekali pakai bwk jalan2 longgar ah. Ade yang ketat sampai melecet plak kaki saye. Sobs2.

Psstt..ni kasut baru saye.

Cantik x??Alaa xcntek pn xpe laa..muat2 kat kaki oke laa.

Haha.. Last one, sekarang saye suke beli baju baby. Oh no. Jangan bawak saye area barang2 baby. Confirm saye akan membeli belah dengan epi nye. Alaaa..xde anak ag, tapi dok beli tuk baby Mira tu. Sian die xbanyak baju. Ceh cam kesian kat diri sendiri yg xbyk baju gk. =pp

Eeeee..comei kan baju ni. Haha. Murah je. Kui2.

Oke done! Saye nak sambung membaca. Mari membaca rerakan semua.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, October 17, 2009

Bila windu menjelma dikala bulan mengambang!

Haha..oke saye jiwang mode skang so tajuk entry pun merepek. Almaklum la, berbulan2 laa xjumpe si die yang jauh nun di universiti tercinta tu. Uhuk2. Tuhla dah terbiasa berkepit 24/7 mase same2 belajar kat U dulu. Haih. Bahaya bercinta ngan budak2 xcukup umur ni. Eh. Bukan2 bahaya bercinta ngan orang bukan sebaya ni. Hehe. Seperti pernah dikatakan sebelum ini. Die muda setahun dari saye la. Ahh..confirm ada orang akan kate saye "pedo". Pedulik kan semua itu. Ape itu pedo? Encik2 Puan2 Cik2 boley la google sendiri. Hehe malas ah saya nak cte. =)

Tahun ke 5 saye setia menanti. =pp Rerakan saye dah banyak dah bertunang mahupun plan tuk berkahwin dan ade jugak dah berkahwin. Saye bile plak ni? Hish!!Saye memang nak kawen sgt3333 laa. Tapi kawen ni bukan menda mudah. Saye salu pikir jejauh laa sgt. Ready ke saye nak jadi isteri bekerjaya. Mampu ke nak layan husband nanti. Boley ke jage anak at d same tyme nk jage hsband gak. Nak anta anak g nursery. Pastikan anak membesar dengan penuh kasih sayang. Isk3..so many things~~Haha. Tapi saye yakin saye mesti jadi wife yang baek! Kui3..kan dear kan?

Hmm..ade gak reason2 lain yang wat saye rase better kawen lambat. Hehe. Sebabkan encik bF yang muda dan masih belum habis belajar. Saye kena laa tunggu kn? Pastu 2-3 tahun die keje. Bagi la tyme kat dia tuk epi kan family dia dulu [Mesti mak mertua sayang saye lebey kalo die bace ni] Hehe. Takkan keje2 trus nak kumpul duet kawen ngan saye. Kan kan? Heee..Xpe laa. Saye kan awet muda [PERASAN!!] Kawen umo 30 pun still muda ag. Mesti orang kate saye umo cam 25 kan?Haha. Xpun orang kate saye cam dak 16 tahun. Lalala~~Ape kate anda??

I MISS U!!! =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, October 16, 2009

Syawal hampir berlalu~

Hye sume..

Dah lame tak berblog. Bz sangat kah saye?Hehe. Masih biasa2 saje. =)

Syawal hampir berlalu. Happy jugak kali ni penambahan jumlah rerakan yang mengunjungi rumah saya. Yela. Kalo dulu xbanyak rerakan dok dekat Perak. Kalo ade yang datang pn salu "unexpected guest". Haha. Meaning? Rerakan yang saya xkenali. Kui2. Camne ley datang?Ntah laa..dorang "peminat misteri" saye kot. Ehehe. Betoi! Bukan cerita rekaan tapi benar2 belaka. Malas nak explain dengan detail psal dorg2 tu. Haha. Sebab xpenting pun. Lantak laa kan dah hari raya suke ati dorang ah nak datang. =pp

Kenangan manis tuk syawal kali ni, rerakan baik dari sekolah rendah sudi mengunjungi rumah saye. Hehe. 12 tahun xjumpe!!!Last saye jumpe mase darjah 5!Thanx to FIKRI, HIZA, ZAKI & NUQMAN. Try upload pic dorang xley plak. Xde mood nak godek2..so lain x ah saye upload k!

Fikri - sudah tinggi~haha..dulu ketinggian boleh dikategorikan se"geng" ngn saye. Ehem! Fikri kawin jangan lupe jemput yer..

Hiza - hihi..dh mkin cun kwn saye sorang ni. Dah jadi orang rumah Fikri. Haha. Kate ayah kepada Fikri "mane orang rumah..xbwk ke??" [2nd tyme fikri dtg umah saye]

Zaki - WAaaaa..zaki ensem wooo~opsss..saye rase die xbce blog saye..so saje je puji2 die..haha knape puji?ade laa sebab nye..kehkeh..Lain sgt muke die. Makin bergaye gak. Kalo dlu cam skema2 jerk!

Nuqman - Jiran sebelah meja saye. Yela. Sebab ketinggian die pun dlu hampir same ngan saye. Die kena laa dok depan & seblah saye. Hehe. Nuqman makin kelakar oke! Sebabkan puteh melepak boley kate comei~Haha!!

Best2. Walaupun 12 tahun xjumpe, ktorg ley borak macam xpernah berpisah slame 12 tahun. Sangat merindui korang tau! Xlupe kat "AZIE". Bila kite nak jumpe ni azie??? =(

Hmm..saye pun berharap si DIA saye dapat dtg beraya. Uhuk2. Tapi die jauh nun di sane. Sangat windu!!!!!

Neway, dikesempatan ini juga saye ingin mengucapkan "HAPPY BIRTHDAY KAPED"!!!! Yeyeye!!~!!!Kaped open table plz~~~[16 October]



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p