Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, September 25, 2009

Baju Raya Kaler Purple

Geram laa raya tahun ni sebab baju yang tempah 2 bulan awal xsiap. Dengan selamba nya tukang jahit tu gtau sehari b4 raye die xley siapkan baju. Dahla minta maaf gitu2 je.

Episode 1:

Si tukang jahit : Adeq sempat ag pegi beli kat bazar. Bukak lagi malam ni.

Hellloooooooooooooo...kalo saye boley beli dah lame saye beli tau. Xde semak2 nak g tempah. Saye ini kecik Kecik kECik dan Kecikkkk. Sobs. Susah la nak carik baju kurung ley muat2 kat saye.

Episode 2:

Si tukang jahit : Adeq kan baru je baju convo. Lawa ag kan tu. Pakai je laa tu.
Eh eh die plak suggest kan kite pkai baju mane. Grrr..berapi2 dah ni. Tapi masih bersabar lagi. Tetiba terpandang list customer die. Haih. Die skipkan buat baju tuk family ktorg je.

Ah!!Menguji kesabaran betoi!

Saye xde laa sedey sangat xde baju baru. Tapi sian kat adeq sorang tu. Die dahla xsalu dapat baju baru. Grr..saye ckp kat die saye still nak baju raye adeq saye siap b4 raye gak.

Episode 3: [Bile malam hampir menjelma]

Si tukang jahit: [SMS]
Sorry ek deq. Akak dah penat sangat xlarat dah nak jahit baju adeq tu.

Oke. Sekarang saye betoi2 marah. Saye suh wat sepasang je tuk adeq saye. Grrrr!!!Abes daaa..tukang jahit dengar bebelan saye. =) Bile saye marah saye amat garang. Haha.

Hmm..terpaksa laa gak saye bergegas ke bazar tuk cari baju adeq2. Saye xteringin pun nak beli baju baru. Hehe. Tapi trjumpa lak sepasang baju kurung bersize ** [terpaksa saye rahsia kan sebab xnak laa orang adiah kan kt saye baju kurung. Haha~]. Walaupun xbape lawa tapi sebab kaler purple saye pun amik je la kan. Sebaik murah gak. Adeq2 pun dapat gak sepasang sorang.

Jeng2. Hasil nye di pagi raye :

Yeay..semua nye berbaju kaler pepel kecuali Mira[baby kecik], atuk & opah.

Orang2 tersayang!

Ramai x??Ahh..masih xramai.
Tahun ni ade beberapa family xpat balik beraya so yang ini je laa tinggal.

Hmm. Tahun ni kali ke-2 saye bagi duet raye. Hihi. Mase saye intern dulu saye dah kasik gak. =pp Dan record saye masih dapat duet raye walaupun hanya berjumlah RM2. Hahaha. Letey g umah sedara dorang still nak bg duet raye. Terpaksa explain cakap dah keje. =_____="



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

7 WishingStar:

WaDieQ said...

size 32.. betul x ?

KhairunNadiah said...

....xbtoi!!!ade ke size cmtu~~lalala..

intan baizura said...

KN..org kasik duet raye amik je..hehhe..xyah btau da kije..

limauais said...
This comment has been removed by the author.
limauais said...

size bju kurung kak kN XS.betol kan?
haha..
kak kN,xyah eksplen ckp da keje..amek je duit raye org nk kasik..ley tong duit myak..hehe..

aineeA.S said...

ihihih! amik jer KN :D

pasni jgn bg kain kt tailor tu lg.
kalo aku punye kain, mst tbakar telinga makcik tu dgr "nasihat" aku.
ahhaha! tetibe emo.
bab2 kain baju tempah ni mmg aku emo.
sbb aku slalu pkai bju kurung (maklumla ckgu kn)
skg ni bg kt cina yg jahit.
tiap kali anto kt melayu, ada je x kena..xtau nape (bkn nak kutuk bangsa sniri) tp tu la hakikatnye..
emo lg..hakhak! :D

KhairunNadiah said...

intan : hish segan laa amik duet neh..mse start msuk U lg ble org nk bg..dh segan2..haha..

wani : saye orang yg pemalu bab duet2 neh..haha

aini : hmm tp die jahit lawa laa aini..cume kali ni die xsmpt siapkan..salu anta okee je..pengajaran ah bg die pasneh..=pp