Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, September 25, 2009

Baju Raya Kaler Purple

Geram laa raya tahun ni sebab baju yang tempah 2 bulan awal xsiap. Dengan selamba nya tukang jahit tu gtau sehari b4 raye die xley siapkan baju. Dahla minta maaf gitu2 je.

Episode 1:

Si tukang jahit : Adeq sempat ag pegi beli kat bazar. Bukak lagi malam ni.

Hellloooooooooooooo...kalo saye boley beli dah lame saye beli tau. Xde semak2 nak g tempah. Saye ini kecik Kecik kECik dan Kecikkkk. Sobs. Susah la nak carik baju kurung ley muat2 kat saye.

Episode 2:

Si tukang jahit : Adeq kan baru je baju convo. Lawa ag kan tu. Pakai je laa tu.
Eh eh die plak suggest kan kite pkai baju mane. Grrr..berapi2 dah ni. Tapi masih bersabar lagi. Tetiba terpandang list customer die. Haih. Die skipkan buat baju tuk family ktorg je.

Ah!!Menguji kesabaran betoi!

Saye xde laa sedey sangat xde baju baru. Tapi sian kat adeq sorang tu. Die dahla xsalu dapat baju baru. Grr..saye ckp kat die saye still nak baju raye adeq saye siap b4 raye gak.

Episode 3: [Bile malam hampir menjelma]

Si tukang jahit: [SMS]
Sorry ek deq. Akak dah penat sangat xlarat dah nak jahit baju adeq tu.

Oke. Sekarang saye betoi2 marah. Saye suh wat sepasang je tuk adeq saye. Grrrr!!!Abes daaa..tukang jahit dengar bebelan saye. =) Bile saye marah saye amat garang. Haha.

Hmm..terpaksa laa gak saye bergegas ke bazar tuk cari baju adeq2. Saye xteringin pun nak beli baju baru. Hehe. Tapi trjumpa lak sepasang baju kurung bersize ** [terpaksa saye rahsia kan sebab xnak laa orang adiah kan kt saye baju kurung. Haha~]. Walaupun xbape lawa tapi sebab kaler purple saye pun amik je la kan. Sebaik murah gak. Adeq2 pun dapat gak sepasang sorang.

Jeng2. Hasil nye di pagi raye :

Yeay..semua nye berbaju kaler pepel kecuali Mira[baby kecik], atuk & opah.

Orang2 tersayang!

Ramai x??Ahh..masih xramai.
Tahun ni ade beberapa family xpat balik beraya so yang ini je laa tinggal.

Hmm. Tahun ni kali ke-2 saye bagi duet raye. Hihi. Mase saye intern dulu saye dah kasik gak. =pp Dan record saye masih dapat duet raye walaupun hanya berjumlah RM2. Hahaha. Letey g umah sedara dorang still nak bg duet raye. Terpaksa explain cakap dah keje. =_____="



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, September 18, 2009

Selamat~~

Ape yang selamat??

1. Selamat walaupun ketiadaan nset sepanjang ari semalam.

Haha..sebagai seorang yang susah nak hafal no. phone orang adalah tidak selamat tiada nset di tangan.

2. Selamat berbuka puasa di tempat yg sedap dan selamat kerana tidak mengeluarkan isi perut setelah makan. (Kenyang gileeee!!!!)

Adoiiii..pe kate orang??Orang tamak salu rugi~~haha..ingat ye rakan2..hehe..

3. Selamat menyelesaikan misi ke Jalan TAR lewat malam dan memborong.

Adoiii..mau tercabut kaki. Hehe. Tapi sonok. Bila kite dah besar2 ni..boley la bwk mak jalan sane cni..=)

4. Ape yang penting??? SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN.

Sempena bulan baik ni..mari laa bermaafan. Terkasar bahasa ke tersilap kate arap diampun kan. Saye maafkan juge kamu2 sekalian~~



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, September 13, 2009

Ramadhan

Hi salam Ramadhan semua. Hmm..lagi seminggu camtu kan nak raye??Hehe. Xde pun prepare pe2 sgt nak raye ni. Baju? Pakai je baju untuk kenduri kawen abang nanti. Xyah buat dua pun. Kasut?Hmm..tgk ah mood nak beli ke x. Lain2?Beli kueh raye n minyak hitam Syntium 1k dapat hadiah casserole untuk mak & abg. Haha. Saye bukan jenis orang yg bergaye mase raye. Pe yg ade pakai je.

Oke back 2 d topic. Hehe. Ramadhan kali ni sonok gak. Ade rezeki lebey ley ah makan sedap ckit kan??ade gak yang dapat free. =) Semua rezeki datang dari-Nya kan. Syukur2. Dan dapat mengeratkan silaturahim sesame kekawan & family. Cewahhh~

Seoul Garden

Orang yang sudi join : ME!, munir, escapad@mazriff(sian ah smpi skang jd kaped je), Pian, Ckin, Chettie (my best buddy) & Ate (kwn chettie)
Agenda : Makan sampai abesss sebab kalo x abes kena byr lebey!Ehem. Tapi Munir & Kaped ade wat sumthng yang kurang senonoh!

rating : 3/5
[saye xsuke sos stimbot..xbape sedap!]

SOHO, Bangi.

Hehe. Dah bekerja ni kan ade rezeki lebey cikit de laa niat makan2 kat luar every month. Abang pun agree. Die cakap xyah la sorang je banje. Share2 ngan die pun oke. Bagi mak ayah & adeq2 epi. Sebaik dok dekat Bangi. Kat citu banyak gak kedai makan sedap2 even xde laa high class kn?Janji sedap & semua orang epi.

Rating : 4/5
[Sedap!!!Sotong goreng tepung sgt superb..tapi sbb kiteorang order awal..semua sjuk!!]

Traders Hotel

Mase awl2 masuk keje, Opismate fwrd2 kan promotion traders hotel ni. Pakej berbuka puasa + stay 1 nite = RM75!!Murah oke. So pe lagi trus jadi agenda department tuk berbuka sesame. Saye pun agree je la kan. Mase ni aaa nak rapat2 ag ngan opismate. X gitu?

Rating : 3/5
[Banyak food tapi rase "Melayu" itu kurang]

Pan Pacific Hotel

Heeeee..yang ni xperlu bayar. Kenape?Jangan ditanye.Hehe. Pergi dengan opismate gak.

Rating : 5/5
[Haha. Nape full rate?Hmm sebab rase "Melayu" nye ketara. Lagi2 ade ikan talang masin!!nyum2]

KFC KLCC

Thanx to Kaped sebab banje kepsi!!Hehe. Sedap hingga menjilat jari. Haha. Mase tunggu waktu berbuka saye & Kaped men dam aji. As usual saye laa akan menang kan. [Riak2] Mase kat UTP men ngn osmet saye xpernah kalah ag. Hahahaha..kan osmet kn??? =pp

Orang yang sudi join : ME!, escapad@Mazriff, Adam, Akay, Dedmen & Zatil
Agenda : Saye melantak kepsi dan saye aneh tgk adam,akay & zatil mkn ckit je. =____= Segan lak saye makan byk2.

Rating : 5/5
[Haha..sebab saye suke saye bg ah full rate]

Chilli's, Midvalley

Heee..yang ni best sebab kuar ngn osmet2 UTP lak. Amoihh Inaz siap perli b4 ajak tu. Die cakap saye sik makan ngn "kaped & Munir" jerk!!Haha. Nape laaa dorang pilih Mid as loacation nak mkn. Saket jiwa nak nek komuter yg sarat ngn orang tu. Wuuu..sebek bejaye after 2x gagal naik. Hoyeeee~Maaf ek osmet2 lain..anda xdilupakan!

Orang yg sudi join : ME!, Waty, Azie & Inaz
Agenda : Update ah cite terbaru [gosip ke ni?? =p]

Rating : 3/5
[Saye makan Monterey Chic. Sedap~~mashed potato yg superb tapi kn saye kurang gemar isi ayam yg padat. Cepat muak!]

Wow. Semua cite sal makan je kn??Haha. Saye memang suke makan!!=p tapi nak wat cane metabolisme tinggi sangat kot susah sgt berat badan nak naik. Haih. Still underweight~!! So sape nak ajak saye makan2 kat tempat yg sedap sile kan la..Tapi kena sedap tau!!Kalo x saye xnak mkn~Hehe.





Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, September 12, 2009

Convo 09

Haha..dah lame berlalu..xnak cite pe2 dh..juz nk gtau..im epi!!!! =)
tengah de mood nk tayang pic je wlaupn pic dh de kt FB.

B4 masuk Chancelor Hall

Family & future family [Hahaha!!!Gedik!!]

Bersame osmet tersayang + org tersayang =pp

OK done!hehe.Ala jangan marah yer. Nanti pas balik dari shopping, saye akan update pe yang berlaku spanjang September ni.

JOm shopping???



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p