Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, August 30, 2009

Rumah Baru

Yeay..akhir nye tenet kat umah baru dah up!Lambat tol org TM neh wat kje. Dekat 2 mnggu request baru nak up kan. Haha. Itu pun abang dah serang TM baru dorang nak wat keje. =p Abang bab tenet2 ni die geram gak ah kalo lambat.

Hmm..umah baru kat Putrajaya gak. Hehe. Alhamdulillah laa dapat umah yang ade laman ley jejak tanah. Haha before ni dok apartment. Rumah baru ni pun kuarters gk.

Haih. Tapi belum abes kemas ag. Al-maklum ler satu family kena demam truk ritu. Dekat smnggu gk ler. Sebek bukan H1N1. Balik dari bumi Tronoh yang panas sangat tu kot. Tu sebab demam. Skarang dok tunggu mak abis jahit langsir. Aneh umah neh. Tingkap berlambak. Tuk blik mak je kne gune 20 meter kain. Haha. Maaf ler mak xley tolon dengan alasan : "mak, saye belaja KH dlu KMT bkn ERT". So xreti menjahit. Hahahaha.

Susah ckit laa dok kat umah baru ni. Bus xlalu kat umah. Benti jauh gle. So terpaksa laa saye drive kete g Putrajaya Sentral. Park ctu pastu naik erl. Hehe. Bagus gak melatih saye drive dan parking. Haha.

So sempena nak raye neh, saye dengan sukacita nya menjemput semua rakan2 datang beraya di umah saye. Contact ler dulu ek b4 datang! =)

pic umah baru!! =p

psttt: next story sal pre-convo, convo, h1n1 dan majlis berbuka puasa. =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, August 10, 2009

Hari Ahad

Adeh..dah pukul 12.07 jam pc ni..malas nye nak tdo tapi dah ngantok dan esok juge keje. Oh pe orang kate "Monday Blues". Maaf saye xpandai bahasa omputeh. Pe meaning blues tu ek?Nak tengok kamus malas plak. Haha. Saye ingat blues tu maksud nya jiwang. Hahahaha. Opss. Otak saye di bawah tahap cerdik.

Bangun pagi ni berkobar2 nak pergi Floria. Tapi hampa, saye kena jage akak saye, diulang AKAK ok. Hish. Dah tua2 pun saye gak kena jage. =p Orang dalam pantang ah. Mak ayah & abang pergi bergotong royong pindahkan perabot kat rumah akak ke umah baru ktorang. Haha kat Putrajaya gak. Uh! Dah angkat perabot sume, dorang kemas2 umah sampai ke petang. Sobs. Saye terkurung kat umah je.Maaf kan saye encik Fikri. Xpat jumpe kat Floria lagi. Hehe. Xpe. Nanti ajak je awek datang raye kat umah ye.

Bile parent pulang, saye terus mengarahkan budak2 i mean adeq2 gue siap2 pergi Alamanda. T___T terpaksa bermurah hati belanja dorang baju baru. Haha. Yele sempena mahu pergi ke convo saye. Sebek "SALE". Haha. Baju harga RM70 jadi Rm20. Murah2. Korang kecik ag xpayah pakai mahal2. pssst : akak korang pun pkai murahan je, asal de baju okeee la kan??kan?? Haih letey okee bawak bebudak hyperactive gi shopping. Mate saye dok terjegil2 je dan tangan laju je cubit bebudak ni.

Ingat nak grab gak satu dua baju tuk saye. Kecewa2 xde yang berkenan ditambah plak dengar ngomelan dari mulut2 budak kecik ni. Mentang2 dorang dah dapat baju baru terus cakap penat nak balik pe sume. Haha paling kelakar mase saye tengah usha2 baju dengar conversation budak2 ni.

Adi : Nape A [bukan name sebenar] asik beli baju je. Banyak nye baju die, adi de satu je.

Iman : Sebab A de duet, Adi mane de duet.

Adi : Adi kecik ag ner boley de duet.

Haha. Ceh!!!!!!Saye xbeli pun lagi. Boring gile shopping ngan bebudak camni. Haih kalo de kawan dekat area2 Putrajaya ni confirm saye dah ajak dorang. Haha. At last saye pun balik je la. Then, lepak2 umah sampai kul 10 gitu mak ajak pasang langsir kat umah baru. Sobs. Letey ah mak. Haha. Tapi mak semangat gile. Pergi la gak. *sigh* Langsir xcukup panjang plak. Sia2 je.

Oke. Ni diari Hari Ahad, 9 August 09.

Err. OMG sok keje. Tido dulu semua. Monday bluessssssssss sudah tibe!!! pssst : xpaham tapi taram je la. Hahaha.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, August 8, 2009

Floria dan DiA

Hari Ahad minggu lepas gi Floria kat Putrajaya. Event ni start dr 1 Ogos kot sampai laa esok. Hmm. Ape ade kat sane??Boleh tengok link kat bawah ni: [macam2 ade~~]

FLORIA 09

Selalu memang malas kuar umah g tempat2 crowded ni. Hehe. Tapi kali ni sebab tengok cambest n besar je event ni + de makcik bukak kedai kat sane so cam semangat cikit la. Banyak wooo bunge2 kat sane. Mase pergi ari ahad tu kan event baru start. So bunge2 kat situ memang fresh!!Cantik2!!!Sekarang mebe dah layu kot. Sok saye nak g lagi!!Eh..lagi satu sok mebe sme barang akan dijual dengan harga yang lebih rendah. Lelong beb~!!Hehe. Ley beli bunge2 n mende2 kraf tangan. Sume cantek2 woo!

Yeay!!Paling best jumpe kawan baik mase kat sekolah rendah dulu [Name die : Fikri] . Die keje sementara tuk event ni. Hehe. Lebeh kurang 12 tahun xjumpe. Dulu2 mase sekolah rendah ketinggian die lebeh kurang saye ah!Haih2. Sekarang tinggi banyak gak laa dari saye. Isk2. Banyak mende ktorang borak. Tapi sebab die tengah keje kan, dapat jumpe kejap je. Oh ye. Die lupe kejadian saye melempang die mase kat sekolah agama. Haha. Oke. Die lelaki pertama dan terakhir laa saye pernah lempang. Haha. Ganas gak mase kecik2 dulu.

Oh ya. Pic2 tuk Floria ni ley ah tengok kat facebook saye. Malas dah nk upload pic yang same kat sini. Hehe. Upload pic yang dah di edit oleh encik BF je la. Thanks yer. (n_n). Appreciate it so much!


Hehe..PEACE!! (n_n)Y


HAVE!!! ~(n_n)~

Haha. Oke. Sweet kan die. Eley. Korang kate xsweet pun saye xkesah. Saye sangat bertuah dapat BF cam dia. Maaf yer saye suke compare ngan laki2 len. For now n hopefully forever, die still no 1 di hati saye. =pp



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p