Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, July 19, 2009

[[Tag : Surat untuk saye - 16 tahun]]

Hye kN jr,

Eitt. Jangan nak melawan. Meh dok dediam dengar nasihat daripada saye yang datang dari mase depan. Hehe.

Hmm. Mase awal2 start sekolah kamu dilema kan?Nak pilih sains fizikal or biologi kn?Hu..confirmlaa kamu akan pilih sains fizikal sebab xske biologi. Tapi kawan2 ramai amik bio sebab nak jadi doctor. Hish! Kamu lak xminat jd doctor. Terpaksa la berpisah dengan membe2 baek, xley satu kelas. Tabahkan hati kamu! Yerp, susah nak pandai lukisan kejuruteraan tu. Haha. Mane x nye, cikgu sik aja laki je. Tanye cikgu, cikgu suh tnye dak laki. Kamu akan start bosan + malas dah nak datang kelas. Hasilnya, kamu akan fail sekali mase monthly test. OMG! Xpe2, toksah risau k??Lagipun b4 tu kamu memang xprepare. Bz sangat organize lawatan ke KL-Genting!Seyes kamu akan rase epi sangat mase g lawatan tu. =p Yeye~~[Saye windu mase itu!]

Oh ya. Jangan lupe tahun ni kamu akan terima hadiah PMR. Tahniah dapat 8A taun lepas. Hmm..kamu akan kecewa pada awalnya sebab parent kamu gtau xdapat datang. Ye ye, tahu kamu sedey teramat sangat. Kamu merajuk sebab mase kamu amik hadiah UPSR pun mereka xpat datang kn?Xpe2. Kata anak ayah. Hihi. Ayah akan pujuk kamu sambil offer macam2. Antara nya duet yang banyak + nset!Haha. Tengok2 parent kamu datang gak tengok kamu amik hadiah + bagi nset seperti yang dijanjikan. Gembira ye kamu?? (n_n)

Ni nset pertama kamu~Cumei la gak. Haha.

Ehem. Watpe nset mase kat sekolah?Xkan sesama kawan sekolah pun kamu nak gune nset. Oh. Terlupa plak mase ni kamu masih jarang bercakap dengan rakan2 berlainan jantina. So, guna nset lebih mudah kan?Hehe. Oh mase ni kamu mula terdedah dengan "couple". Ok. Ramai yang xtau mase ni kamu sudah ade BF [Eh bley kate BF ke ni??]. Haih. Kakak kamu la ni pandai2 kenalkan kat kawan die. Kamu belum matang mase ni! Rugi tau sebab 1st tyme jumpa orang itu offer belikan hadiah + suruh kamu pilih. Kamu mase tu belum pandai mintak2. [Skang dah pandai ckit. Yeay!!]. Kamu tawaf 7x tempat jual bear2 yang cumei dan akhirnya kamu plih bear itam + kecik di satu tempat timbunan bear2. Murah tau! [Geleng2 pale]. Oh. disebabkan peristiwa itu, lelaki itu tersuke kepada kamu + trus assume kamu adalah GF die. Padahal kamu xtau camne nak cakap kamu hanya ingin berkawan je tidak lebey dari itu. Isk3.

Hobi kamu ske berchatting menyebabkan kamu berkenalan dengan seseorang. Hehe. Kamu pun xkan sangka, akhirnya die akan menjadi Encik BF kamu sampai kamu berumo 23 tahun. Yerp. Awal perkenalan encik BF memang xtau malu. Kamu akan berasa sedikit annoying sebab budak kecik itu gatal2 dengan kamu. Hehe. Jangan menyampah k! Sebab die adalah encik BF kamu di mase depan. Die gak adalah seorang yg "good listener" bila kamu de problem.

Ermm. bila F4 kamu amat berubah. Dulu nya kamu akan sampai ke surau plg awl, kamu sudah malas2 ke surau. [My bad~~]. Kamu juga sudah pandai ponteng kelas. Menyorok dalam locker. [The best part : Memory indah ngan mmbe2 baek!]. Kantoi tertido kat dorm pada perhimpunan hari Isnin. Hehe. Tapi itu la, selagi xde laa jahat sangat maka experience it! Haha. Kamu akan rase epi ingat balik bile kamu sudah dewasa + dapat bercerita dengan kawan2 yang same2 wat "nakal" ketika itu. [Macam saye, sangat epi bile2 teringat mase dulu]

Oke la, dah panjang surat ni. Izin kan saye pulang dahulu ke mase depan. Back 2 realiti saye sudah berumo 23 tahun. Makin lame dunia ini makin berubah atau saye yang berubah. Saye pun xtau. Yang penting, seimbangkan hidup kamu!! =)


Ikhlas,
KN - 23 tahun

pssst : Encik BF kamu ske sms, die dah bsing saye xreply..daaaa~~(n_n)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

9 WishingStar:

AsmaFarah said...

hehe..bes2..tetibe gedik nk tiru post ko neyh..bole x?hahaha

JameL said...

walupun hidup aku kat matgwar 2 tahun ...
tp aku amat rindu zaman tu ...
adoit ..

pian said...

wahaha.. mnyorok dlm locker~ :D

KhairunNadiah said...

farah : tiru laa..aku lupe plak nak tag sape2..hehe..so dengan ini aku tag ko..

azmil : hehe..aku 5 taun!!lagi best~~

pian : aah..sebek xmati..dh nak lemas dh tyme tu..ampes nye kwn..lock aku dr luar pstu die g tdo..hehe

aineeA.S said...

seyes, aku mmg x tau hg ade bf seawal itu!! tp bab2 nyorok dlm locker ituu...tee heee ;))

p/s: tringat mse semunyi dlm toilet ckgu dgn si fidah..kahkahkah

KhairunNadiah said...

heeee..sebab mase tu kecik ag..xelok gtau de BF..haha..xmatang ag..xske pn komitmen! =)

sngt epi mse sekolah!!

AsmaFarah said...

hahah..xyah nk tag2...cam saiko je anta surat kan diri sendiri yg zaman dulu..hahhahah

KhairunNadiah said...

ala kamon farah~u can do it!!hahahaha..

JameL said...

kN: nape ko dh ade sifat sifat ................ sikit ...
musykil aku .... ko tak bace post aishah passal irritatting tu ke??