Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Saturday, July 25, 2009

Niece

Alhamdulillah..akak saye selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang errrr [xmo kate cumei!!!].."not bad" laaa..=p [anak saye je cumei~~hahaha].

Hish!Cepat tol mase berlalu. Rase cam baru je kak saye tu kawin. T____T Nampak gaye saye pun dah makin tua. Dah jadi makcik! OMG!Meh tengok niece saye yang baru je lahir smlam.Kecik!!!Takut ah nak pegang.

Heeee~Ayah & mak dah jadi atuk & opah!!!

Alaaaa..nape nges ni!!!Mate pun xley bukak ag ni..Hihi.

Eh eh..Mate dah bukak!!Jelir2 lidah tu lapa ke???

Dah mandi~Tido lena yer dieeee..Heee..(n_n)

Ahaha.Semua baby baru lahir mesti laa cumei kn??kecik je kaki ngn tgn die.Geram gile rase nak picit2 je. Eh name die pe?Tah..xtau laa. Haha.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, July 20, 2009

Bebelan

Entry sebelum2 ni nampak saye macam quite happy. Hmmm..tapi saye serabut!Tatau pe yang serabut. Nak kate bz wat keje xde keje. Macam2 saye pk.

Saye memerlukan someone untuk bercerita. Tapi malas!Cerita sekerat jalan. Sampai orang xpaham. Haha. So better jangan mulakan. Xpun saye malas nak dapat "no comment" or yang sewaktu dengannye dari orang. Bukan saye nak orang respon or bagi idea mahupun solve saye nye problem. Cukuplah sekadar mendengar. Xpun carilah word yang seswai selain tu, ANNOYING ok! =p

Saye SERABUT!

Policy kahwin yang tah pe2. Pasrah je la. Malas nak pk walaupun kadang2 cam terpikir Keje yang saye xtau pe mende. Seyes saye xmahu keje ni!Bukan saye xnak bersyukur tapi saye xreti, xminat, HAIH!Hmm..tapi saye belum start pun lagi experience keje btoi2. Still lam learning process. Hopefully, saye ley SURVIVE.

Saye MENYEPI!

Saye xtau kenape sekarang saye malas nak online. Kalo saye bukak gtalk mase opis hr pun sekadar nak tengok email sebenarnye. Tengah keep track on something kat email. Kalo online pun saye xtau nak chatting pe ngan orang. Sekadar bertanya kabar sekjap dan terus hilang idea nak sembang. Saye makin SEPI. Lost contact dengan beberape orang. Pe ley buat, bukan ley paksa2 orang contact saye. Lagi2 orang2 itu tengah happy dengan relationship masing2. Saye PAHAM.

Ok pe saye ngarut!Haha. Yang saye tau, KAKI saye amat SAKIT berdiri untuk 15 station setiap hari. Seperti SAKIT nye HATI saye sekarang!Opss..jangan salah sangka. Saye xemo. =p

Chow~



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, July 19, 2009

[[Tag : Surat untuk saye - 16 tahun]]

Hye kN jr,

Eitt. Jangan nak melawan. Meh dok dediam dengar nasihat daripada saye yang datang dari mase depan. Hehe.

Hmm. Mase awal2 start sekolah kamu dilema kan?Nak pilih sains fizikal or biologi kn?Hu..confirmlaa kamu akan pilih sains fizikal sebab xske biologi. Tapi kawan2 ramai amik bio sebab nak jadi doctor. Hish! Kamu lak xminat jd doctor. Terpaksa la berpisah dengan membe2 baek, xley satu kelas. Tabahkan hati kamu! Yerp, susah nak pandai lukisan kejuruteraan tu. Haha. Mane x nye, cikgu sik aja laki je. Tanye cikgu, cikgu suh tnye dak laki. Kamu akan start bosan + malas dah nak datang kelas. Hasilnya, kamu akan fail sekali mase monthly test. OMG! Xpe2, toksah risau k??Lagipun b4 tu kamu memang xprepare. Bz sangat organize lawatan ke KL-Genting!Seyes kamu akan rase epi sangat mase g lawatan tu. =p Yeye~~[Saye windu mase itu!]

Oh ya. Jangan lupe tahun ni kamu akan terima hadiah PMR. Tahniah dapat 8A taun lepas. Hmm..kamu akan kecewa pada awalnya sebab parent kamu gtau xdapat datang. Ye ye, tahu kamu sedey teramat sangat. Kamu merajuk sebab mase kamu amik hadiah UPSR pun mereka xpat datang kn?Xpe2. Kata anak ayah. Hihi. Ayah akan pujuk kamu sambil offer macam2. Antara nya duet yang banyak + nset!Haha. Tengok2 parent kamu datang gak tengok kamu amik hadiah + bagi nset seperti yang dijanjikan. Gembira ye kamu?? (n_n)

Ni nset pertama kamu~Cumei la gak. Haha.

Ehem. Watpe nset mase kat sekolah?Xkan sesama kawan sekolah pun kamu nak gune nset. Oh. Terlupa plak mase ni kamu masih jarang bercakap dengan rakan2 berlainan jantina. So, guna nset lebih mudah kan?Hehe. Oh mase ni kamu mula terdedah dengan "couple". Ok. Ramai yang xtau mase ni kamu sudah ade BF [Eh bley kate BF ke ni??]. Haih. Kakak kamu la ni pandai2 kenalkan kat kawan die. Kamu belum matang mase ni! Rugi tau sebab 1st tyme jumpa orang itu offer belikan hadiah + suruh kamu pilih. Kamu mase tu belum pandai mintak2. [Skang dah pandai ckit. Yeay!!]. Kamu tawaf 7x tempat jual bear2 yang cumei dan akhirnya kamu plih bear itam + kecik di satu tempat timbunan bear2. Murah tau! [Geleng2 pale]. Oh. disebabkan peristiwa itu, lelaki itu tersuke kepada kamu + trus assume kamu adalah GF die. Padahal kamu xtau camne nak cakap kamu hanya ingin berkawan je tidak lebey dari itu. Isk3.

Hobi kamu ske berchatting menyebabkan kamu berkenalan dengan seseorang. Hehe. Kamu pun xkan sangka, akhirnya die akan menjadi Encik BF kamu sampai kamu berumo 23 tahun. Yerp. Awal perkenalan encik BF memang xtau malu. Kamu akan berasa sedikit annoying sebab budak kecik itu gatal2 dengan kamu. Hehe. Jangan menyampah k! Sebab die adalah encik BF kamu di mase depan. Die gak adalah seorang yg "good listener" bila kamu de problem.

Ermm. bila F4 kamu amat berubah. Dulu nya kamu akan sampai ke surau plg awl, kamu sudah malas2 ke surau. [My bad~~]. Kamu juga sudah pandai ponteng kelas. Menyorok dalam locker. [The best part : Memory indah ngan mmbe2 baek!]. Kantoi tertido kat dorm pada perhimpunan hari Isnin. Hehe. Tapi itu la, selagi xde laa jahat sangat maka experience it! Haha. Kamu akan rase epi ingat balik bile kamu sudah dewasa + dapat bercerita dengan kawan2 yang same2 wat "nakal" ketika itu. [Macam saye, sangat epi bile2 teringat mase dulu]

Oke la, dah panjang surat ni. Izin kan saye pulang dahulu ke mase depan. Back 2 realiti saye sudah berumo 23 tahun. Makin lame dunia ini makin berubah atau saye yang berubah. Saye pun xtau. Yang penting, seimbangkan hidup kamu!! =)


Ikhlas,
KN - 23 tahun

pssst : Encik BF kamu ske sms, die dah bsing saye xreply..daaaa~~(n_n)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, July 17, 2009

Tahniah & Takziah

Takziah saye ucapkan kepada Syed (UTPian) dan Kimi (Piper) atas kehilangan ayahanda tercinta. Semoga roh mereka dicucuri Rahmat Allah. Amin.

Tahniah saye ucapkan kepada Liya yang baru melangsungkan perkahwinan last wiken. Semoga berbahagia sampai ke anak cucu.

Tahniah saye ucapkan kepada osmet2 saye yang akan melanjutkan pelajaran "Master" level kat UTP =pp

Tahniah kepada rakan2 yang dah dapat kerja. Semoga epi ngan keja baru. (Waty jadi Cekgu!!!Unbelieveable!!!Abis ah student nganga je dengar waty cakap..kui2)

Last, Tahniah kepada semua ex-UTPians yang akan ke convocation ceremony bulan August ni. Hehe. Xsaba jumpe korang sume!! Yeay!!

Mesej Khas: Tahniah kat encik BF coz tamat intern. Selamat kembali ke UTP!!! Belajar sungguh2. Jangan pedulikan policy itu!Hehe.Ade jodoh x kemane.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, July 1, 2009

Thank You!!!

Yeay!Hari ni balik awal cikit so semangat la update blog lagi. Hehe. Padahal boss kcik suruh balik lambat. Haha. Tapi saye xkire!!Balik gak. Xde mood & otak dah tepu dok kat opis mengadap bacaan2 ilmiah tu. Selambe badak je saye balik. =pp

Oret. Saye tau besday saye dah lame berlalu. Dah dekat 2 minggu kot. Tapi xpe la nak story gak, sebab encik BF baru datang kL wiken lepas tuk celeb besday saye. Rase2 nye ni kot 1st tyme saye dapat celeb besday dengan kawan2. Hehe. Thanx 2 Nizam 4 d nice cake & choc & lolipop yg cumei! Tapi sori la, xmakan cheese cake la. Salahkan Dibe sebab tolon pilih kek tu!Hehe. Thanx gak 2 Syed & Dibe 4 d luvly "book" & "sotong pink". Haha.

Sweet 15???Xpaham gak nape dorang tulih cmni. -____-"

TQ!!!!! (n_n)

Hmm..appreciate semua adiah orang bagi. Hehe. Cam bese laa..kalo dh besday saye kan, confirm la encik BF akan plan datang jumpe saye. Yeye!!!Kali ni die kena bawak adeq die. Haha. Awal2 tu cam malu2 gak la nak detim depan adeq die. Cam rase pelik je. Tapi lame2 ok je. Adeq die jd bodyguard. Hehe. Xkesah pn ade adeq die. =pp


Yeayyyy!!!adiah dr en BF. Hehe!!

Thanx k!!Dapat lak 2 sotong kali ni. Dibe ah neh. Sotong tu wishlist tuk en BF. Die beli plak. Hehe. Tapi d best thing dapat jumpe en BF laa..HUHU..dah berbulan2 xjumpe. Kang lame2 xjumpe die carik len lak. T____T. Hehe. B4 die balik ke Kedah, terkantoi ngan makcik die. Wuuuu...lambat ag nak kawen tp dh terjumpe family2 lak. Malu ah!! Grr..Paling geram tengok en BF ngan adeq die snyum2 cam ejek saye sebab terlampau behave. Haha!!

Hehe. Untuk kali ke-5 , die wish besday saye. Hopefully, sampai ble2 pun die ley wish lagi.Windu!!!




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p