Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, May 12, 2009

Sick

Hish. Sakit cikit tulih kat blog, status gtalk, status FB, status YM. Haha. Tu memang sifat kanak-kanak yang masih xberubah. =b Xpe ah tunggu besday saye bulan depan ah.Baru saye berubah k!! [saje je nk pomot besday : 21/6]

1st tyme sakit teruk camni. Dah lebey seminggu demam. Demam on/off, kejap ade kejap xde. 2-3 hari ni rase makin teruk plak. Batuk xmo henti2. Salah sape???Diri sendiri gak. Bajet antibodi kuat ler sampai xjumpe doc ngan makan ubat pun cilok2 orang punye cikit. Hehe. Paling teruk, join activity2 kat Genting tu. Patut rest tapi gatal gak join. Best woooo~~berlakon drama. Xsia2 sebab menang 2nd place. Then membe request me jadi usher bawak dulang2 berisi hadiah. Haih jadi bidan terjun lak. Lepas letey berlakon, de sesi karoke ramai2 lak. Dengan suara xdak n batuk yang amat2 teruk me join gak. Siap menari2 lagi atas pentas. Opsss!!!Bukan di clubbing k!Tuhlaa orang kate xsedar diri, duniawi je lebih.Hehe. Eh eh tapi pas abis karoke lebey kuang pukul 12, me tido 3 jam je tau. Bangun tuk pegi qiamulail! See, seimbang kan?? =b

Ok. Keesokan hari nya baru tau langit tu tinggi ke rendah. Saye sesak nafas cam orang asma. Siap muntah2 ngan cirit birit tau. Isk3. Gila pe. Makan dah ah xbanyak.Memang makin kurus dah ni. Tinggal rangka je. Sobs!!

Maka dengan bangga nya hari ni saye berjaya gak ke spital jumpa doc. Sampai je spital putrajaya ni, amik giliran. Fuh pastu orang jage kaunter tu suh saye terus ke makmal tuk amik sample darah. Grrrr..sbulan ni 2x amik darah. Saket gile kot kne cucuk. Nyut333 [Bunyi effect dalaman tu]. Pastu jumpe doc xsmpi 5 min, die juz kate saye kurang darah puteh. WTH!! Camne ley kurang plak?Mase saye medical check up last 2 wik masih normal je. Dan lebih mengerikan, doc tu suh saye datang lagi kamis ni tuk amik sample darah ag. WUUUUUUU!!!

MENGERIKAN LAGI..saye bawa kate baru abang yang baru berusia xsampai seminggu, pastu tergeser kat tiang. CALAR OK! Dup2. Camne nak gtau abang ni. HAHA.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, May 3, 2009

[[Tag : Hot & Spicy = KFC yang sedap]]

  • Anda rasa anda hot?
HOT!!!!!!grrrrr..cam nak rentung dah ni...haih..cuaca sekarang ni memang panas kan?eh eh..soklan ni tanye saye hot ke x.Ermmm...saye xhot pun. Bak kate encik-laki-ensem kat spital ritu : "Xde sape berkenan kat saye~~" [Die ulang 3x kot depan saye!!!Haha. Hint tu]. Sobs..~Xde sape gak berkenan kat saye.
  • Upload gambar kegemaran anda.
  • Kenapa anda suka gambar ini?
Emm sebab ni guna pc kat umah so xbanyak choice. Pic banyak di lappy.Tapi seyesly memang suka pic ni. Epi tol mase ni. Hehe. Cume xcukup korum!!Mak ayah xdak. Wa ngn Am pun xdak. Gado2 cane pun ngn dorang ni..air dicincang xkan putus! Yeay~[Oh..xsaba nak convo lak.Heee...Besday Am mase tu]
  • Bila kali terakhir makan pizza?
Penting ke soalan ni????Dominos kire pizza la kan??Haha..Yeay!!Baru makan semalam.Tapi me suka pizza hut lagi. Ah!!xkesah laaa..janji perut epi kan. =)
  • Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Chatting. T____T pe ah encik BF tu. Tibe2 je tengah sms2 pastu ilang. Ah! Confirm tido laa tu. So saye pun chatting ler ngan encik munir. [Eh munir~saje nk pomot name ko!kui2]
  • Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn nama apa? (Aside from your real name, what other name/nick would you love to be called by?)
Hmm..dan sebenar nye saye suke orang panggil my real name. Xpun Nadiah pun cukup la. Tapi name kN itu lebey mudah untuk orang panggil so terpaksa laa membenarkan mereka2 yang pemalas ni panggil kN je. But plizzzzzz..call me Nadiah. Haha. =pp
  • Tag lagi 7orang? (tag 7 of your friend)
1. Ding
2. Munir
3. Waty
4. Yap
5. Azmil
6. Syed
7. Escapad
  • Siapa nombor 1 kepada anda? (whose no 1 for you?)
Hmmm..seorang yang baik!Hehe..cam abang saye lak. Eh eh tapi xley wat abg angkat errrr sebab saye dah de sorang abang dan sorang abang angkat. =p Thanx a lot 4 everything ek Ding. Oh lam erti kate lain saye suke menyusahkan die. Heeee.
  • Siapakah orang nombor 2? (who is no2?)
Seorang rakan yang amat baik!Hehe..sampai sekarang die seorang yang masih happy berada dalam dunia siber. Oh!!Saye dah xepi laa Munir. Pe2 pun, saye doakan Encik Munir dapat happy ending in his career & love. Chayok2 Munir.
  • Orang nombor 3 ada hubungan dgn sesiapa? (to whom does the person have relationship with?)
Err..ni umet saye!!Haha.Maaf ler kawan2 saye pun xtau die ni de relation ngan sape. =pp Bukan nye saye seorang umet yang xcaring.Haha. Saye caring kan cik Waty cume bab2 love cik Waty ni susah cikit. Cinta xbley dipaksa2 kan Waty?? Hihi.
  • Bagaimana dgn nombor 4? (how about no 4?)
Hah. Ni lagi sorang. Nampak cam de tanda2 mahu ke arah in relationship.Tapi entah ler. =pp Saye bukan paparazi mahupun reporter. So xkorek2 secret dari die. Tunggu je nanti jemputan kahwin dari encik Yap. [Eh eh die nak jemput ke saye ni??Haha]
  • Kata sesuatu berkenaan pada orang no. 5? (say something to no 5)
Azmil!!!!Dari sekolah ke universiti yang sama. Siap amik course yang same.Eh eh tapi dulu ko civil saje je tiru aku amik EE.Haha. Now kite maybe berjumpa di aras yang sama di KLCC.Ahh!!xkesah laa..janji 1st gaji ko kena belanja aku. Xmalu tol kan mintak2.Haha.
  • Pesanan kepada nombor 6? (mesage to no6)
Syed~~nanti dok kat Bintulu tu jangan lupa aku yer.Jauh nye ko di sana. Hmm..terpaksa laa mengabaikan ko lagi bila ktorang plan pe2.Haha. Tapi kenduri kawen aku, kompem aku jemput ko k! Dun worry~~
  • Pendapat anda tentang nombor 7? (thoughts about no7)
Wek wek!!Speechless xde pendapat ah tuk Kaped. Cuma jejage ah semua ek, sebab die dah ade bini.Haha. Dia salu kate bini die ajak tido.So korang2 yang berkenan kat die, xpayah ah laa nanti kena bermadu. =pp [Jahat gile fitnah Kaped.Haha]

Eh. Tag ni ditaja oleh Klise & Eena. Thanx yer. =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, May 1, 2009

Layan Lagu..

Hari yang meletihkan. =p Pergi hospital sebab de appointment then abis lam pukul 4 terus "berlari" ke Pudu pick up my little sis. LOL. Amik guna bus je. Hish. Pastu dah tak berdaya nak rebut2 naik LRT. Fuh!!Terlepas 3x ni semua sebab kakcik yang "montel" cikit dari saye. Opss maaf kakcik. Hehe. Adoii..dah dapat naik berdiri lak sampai Kelana Jaya. Mak aihhhh.Cam nak tercabut kaki. Oret2. Sampai sane tunggu my bro pick up ktorg plak. Hehe. Sebaik balik Putrajaya naik kereta kalo x memang pengsan dah. Sampai umah terus melantak xhengat dunia punya pastu bersih2 kan diri cikit. Pastu pe lagi TIDOQ!!! Sekarang terjaga lak. Haha. Ngantok lagi ni tapi dok layan lagu Aizat plak. Jom layan~~





Aizat - Fikirlah

Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah

Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru

Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia

Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah

Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru

Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Aku keliru
Aku keliruuuu....







Aizat - Pergi

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia




Kedua-dua lagu kat atas xde kena mengena ngan my life k!!Hehe..Suke je dengar lagu ni.Ok done!Jom sambung titon jom~ Nyte2 all~ ZzzzzzzZZzz...(z_Z).

~~Alhamdulillah check up saye menunjukkan saye masih sihat. =)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p