Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, April 28, 2009

Travel

Kalo saye sebuah kereta confirm reading kat meter show juta2 kilometer dah.Fuh!!Pas saye abis study kat UTP saye abiskan mase travel mengalahkan orang dah kerja.Ulang alik Teluk Intan - Putrajaya hampir every week naik bus. Pastu perjalanan ke UTP dari umah yang patut nye 45 minit jadi 3 jam plak. Haha. Tabah kan?

Semalam pergi medical check up kat Bangi. Patut nye dari Putrajaya ke Bangi xsampai sejam pun kalo naik kereta. Haha. Tapi sebab saye naik public transport + silap naik bus menyebabkan perjalanan jadi lebih dari 3 jam. Wooo. Lembik saye sebab b4 check up saye kena puasa.

Umah - Putrajaya Sentral = Bus
Putrajaya Sentral - Kl Sentral = Bus
Kl sentral - Stesen KTM UKM = Komuter [delay sejam + kena berdiri melalui 7 stesen]
Stesen KTM - Hospital = Taxi

Nasib baik person in charge untuk jage saye masa check up sangat baik.Sejuk ckit hati ni. Haha. Dia cepat2 amik darah pastu suruh saya makan dulu. Dia risau saye colapse sebab dari pagi xmakan pastu travel jauh gile. =) Oh ya. Mase check up saye ade ckit problem. Haih. Cikit ag nak nanges tapi masih boley bertahan.Haha.

Abis je semua test2, saye pun mahu pulang. Lost!!Cane nak balik ni. Xnampak pun bus ke taxi depan hospital tu. Nasib la ade makcik jual kuih kat situ. Tanye la mane bus station. Fuh!!Jauh!!!Kena jalan pulak.Hehe. Tapi mase tengah jalan sorang2 tu, saye rase epi lak. Tersenyum sorang2.Haha saye epi sebab saye masih KUAT dan TABAH. Ala..bukan selalu jalan jauh2 camni. Baru ade LIFE kan?? =pp

Eh taxi!Lintas jalan cepat2. Fuh sebaik dah reti lintas jalan. Dan saye pulang~~~(n_n) Sampai umah terus pengsan sebab ilang banyak darah. Hehe.Oh. Hari khamis ni ade appointment ngan doc pulak. All d best kat diri sendiri untuk travel lagi. -________-"



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

7 WishingStar:

Aishah AR said...

person in charge tu baik hati ke hensem?? mcm aku xtau maksud sbnr ko

intan baizura said...

sian KN..naseb org tade kete..seperti aku..hehhe

KhairunNadiah said...

aishah : opss...thanx aishah sebab memahami~~haha..

intan : sobs!!xpe..susah2 dahulu~~[kalo de kete pn bkn reti nk drive sampai sane..hehe]

pIAn said...

woh.. repot!

KhairunNadiah said...

wek~~report laa..=pp

kHaiRuLDiN said...

kagum ngn ketabahan kN!! go go kN!!

KhairunNadiah said...

hehe..thnx a lot ding.. =)