Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, April 19, 2009

Surat untukmu

Assalamualaikum deq, [Adi, Iman & Wa]

Tinggal bape jam lagi akak mu resign dari jage korang setelah hampir 5 bulan jadi bibik yang xrasmi tuk korang. Haih. Sedey lak rase. Berat tol hati ni nak tinggal kan korang. Tapi kakak korang ni manusia biasa gak. Walaupun xkuat keinginan untuk pergi, tapi pergi gak untuk menenangkan hati yang duka lara ni. [Cewahh!!] Eh, bukan kate dok kat umah xbest ye deq sume. Hmm..cuma nak beralih mood sekejap.

Adi,

Hehe adeq paling manje ni tapi rajin g tadika. Kecik2 dah mandi air sejuk. Kagum tol! Kalo dulu2, kakak2 dan abg2 semua mandi pakai air panas yang ayah dah ready kan tuk g skolah. Xpe laa..u r a gud boy kan adi kan. Cantik dah tulis ABC, ngn 123 skang. Jangan malas2 buat nanti cekgu bagi A. Bila kakak mu ni dah xde wat keje skola tu awal2 ye sayang sebab nanti semua orang tdo xde sape nak teman wat keje tu. Lagi satu, jangan laa suke pakai baju same je everyday sebab xde orang dah nak rajin basuh baju tu tetiap ari. Adi kan de baju lain??Baju lain pun cantik gak bukan baju upin ipin tu je. Hmmm..jangan dok buli abang Iman tu je. Sian abang Iman. Hehe. Nanti suh abang Am wat air teh selalu yer. =)

Iman,

Grrr..nanti dok umah tu, jangan xtau je wat pe2. Xsuke tau ayat "Iman xtau". Belum cube jangan kate xtau. Iman dah darjah 3 bukan kecik lagi. Dulu2 kakak2 & abg2 mu ni dah pandai urus kan diri sendiri tau mase umo2 cam Iman. Bukan nak same kan life kite tau, cuma nak aja berfikir dari kecik lagi. Komik tu jangan la 24hrs je kat tangan. Huu..nak tego pun susah sebab kakakmu admit ktorang dulu pun suke bace komik. Tapi kena laa balance kan??Xkan bace komik sampai exam xperform. Xbetoi tu!!Padahal komik tu banyak aja cane nak berusaha sampai berjaya. Ni makin teruk plak. *sigh* Nanti dok ngan Am kalo Am terlupa tutup pagar rumah Iman laa kunci kan yer??Dah aja kan cane nak kunci tu??

Wa,

Adeq yang paling disayangi. Sori ye Wa kalo de termarah or tertinggi kan suara. Kakakmu ni pun manusia yang lemah. Padahal Wa xsalah pun sebab memang xtau pe2 pun kan???Akak nak aja cane nak jadi normal bali cam dulu2. Tingat kite main tutup2 mate mase kcik dlu kan. Wa elok je mase tu. Hmm..xpe laa jadi camni pun still adeq kakakmu. Wa kidal tapi bukan makna makan guna tangan kanan kiri gak tau. Makan kena tangan kanan! Hari2 kakakmu marah tu juz nak ingatkan tau. Hmm..pastu bila makan kunyah slow2, nanti tercekik. Termuntah lak. Aritu Wa pengsan kat lantai memang wat suspen je. Takut laa. Tah2 sebab de effect makan ubat ari2. Tapi kalo xmakan ubat Wa xmo tdo lak. Doctor yang suggest hopefully ok kot. Tapi memang nampak cam makin better. Hehe. Epi sangat bile Wa dah start panggil name ktorg balik. (n_n)

Ok deq2 semua. Sampai ni je warkah ni. Nak prepare dah. Xtau laa bertahan selama mane. Hehe. Doakan akak selamat dan sehat di sane yer. Begitu juge korang semua. Windu korang semua!!!!


Yang Benar,
___________
(Kakak korang no -3)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

8 WishingStar:

pIAn said...

err.. mcm ade unsur pilih2 kasih disitu.

akak kN nk g mane? nk itut~

KhairunNadiah said...

haha..

wek!!ner de pilih kaseh~~
sume saye sayang!!hehee..

huu..pian..xpat dh men rock legend ngn brute..arap2 kt sane ade laa tenet~~*sobs*

azie said...

isk, nak keje katne nih?

Syed @ Don said...

\o adik syed tertinggal neh! ke akak kN nk ajak g memana neh? =D

Husna said...

wah~
kN dpt keje kt ne??

Mohd Syafiq Rashid said...

katne kn?hehehe
at last dpt jgk.hehe

cR[i]nGe said...

kN dpt keja ktne?hihi sibok gk ;p

KhairunNadiah said...

to all~

saye belum dapat kje ag laa..nanti saye update pe saye buat slame 5 ari..