Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Wednesday, April 1, 2009

Sejuk dan Tenang

Title post xde kaitan ngan permandangan ke or vacation yang saye akan pergi. Just saye translate kan dari word english "cool and calm". Saye cool ok walaupun bila tyme saye emo saye akan pokpek2. Wiii~~.

Kalo kamu2 semua tengok kat post jarang saye mengeluh sal saye xbekerja or jadi penganggur. Haha. Sebab saye cool & calm. Tenang2 gitu ok. Tapi sebenar nye tidak!! Dalam hati ni tuhan je tau, betapa terseksa nye xde kerja dan paling2 penting NO MONEY!!!!

Ada gak makhluk2 tuhan yang sexy atau tidak bertanya kenapa saya xkerja. Pokpek2 mengulang skrip yang sama. AH!! Tensen ok.

Saye ni bonded ngan P [bukan name sebenar], saye dah intebiu, saye dah ....bla bla bla..

Pastu lepas explain ni, orang tuh confirm akan tanye perlu ke saye tunggu encik/cik P [maaf bukan cik PON,=pontianak mahupun pondan] . AH! lagi sekali kena ulang skrip yang same.

Saye bukan malas tapi saye dah try g interbiu kt company lain, pastu dorang cakap xnak amik orang bonded sebab kena g trening overc sume nanti rugi je kalo nak gak keja g mintak rilis letter. OMG. bla bla bla.

Haha. Agak2 kalo saye apply jadi pelakon kompem dapat kan sebab saye dah ade kemahiran hafal skrip. Heeee. Oh. Belum abis lagi, mesti ada lagi tanya nape xnak mintak keja part tyme sanggup dok umah abiskan beras je. LOL. Hey, ingat dok umah xde keja ke??? Penat tau x, dah ah xpat gaji. Terperap kat umah plak tuh. Hmm, tapi tuh bukan problem. Saye memilih X apply keja part tyme sebab saye kesian kat adeq2 saye xde orang jage. AH! Kena explain lagi sal ni lak. Haha. Malas2. Dun ask WHY!!!

Sejuk dan tenang kan saye???Hehe. Saye nampak seperti xkesah bila kawan2 mula dapat offer dan saye hanya seperti melukut di tepian gantang [haha..btoi ke ni??]. Sebaik tuhan itu maha adil, anugerahkan saye seorang penenang yang selalu buat saye tersenyum kembali. FUH. Tapi yela kan xley ah salahkan orang2 yang bertanya tuh sebab dorang memang tatau. Haha. So jawab je la. Im cool ok!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

7 WishingStar:

mahan-tu said...

hehe.steady gurl!!! :p
jaga adik kat umah tu pekerjaan yang amat mulia.hope mr p offer you sumting nice..hehe :p
all the best!

KhairunNadiah said...

hehe..thnx mahan~~doakan mr P tuh berkenan cepat kat saye yang miskin ni!!

JameL said...

willing to replace me ?? insyaAllah

KhairunNadiah said...

thnx 4 offering me..weeeee~~~

yatie said...

hahahhaa...sian kN..xpe2 jg adek bes leh tdo byk lg..nt keje xleh tdo da..btw, just to inform la..smlm ade talk rnz kat utp-->>sumber am

rnz ckp P dah/bakal (xsure) bg letter kat dorg, n company2 yg slame ni penah kene warning ngn P jgn amek dak scholar, starting batch yg nak grad (july04), sume company2 tu dh leh amek dak scholar since P no longer can provide job yg sgt byk kat graduate utp...so try la luck mtk tmpt len, btw shell still tanak amek dak scholar even dpt surat tu pon...coz merajuk kot...

- k.arifin - said...

tape kN, buat kerja kecil-kecilan, bole ganti pelakon suara upin dan ipin tu nnt. byk je kerja part time. jgn pilih sgt.

KhairunNadiah said...

yatie : thanx coz bg information yg berguna~

mekot : err..XMO wat keja part tyme..hmm bce entry tuh btoi2..xpnh memilih keje gak..