Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, April 26, 2009

Lelaki Misteri

Gulp..

1st tyme saye rase sedikit xconfidence untuk berjalan sorang2 di kL ni. Yerp, pernah dengar macam2 cerita. Huh! tapi kali ni jadi kat saye plak.Scary sangat. Tapi xpe la kot dapat experience orang cakap. =)

Time : 4.30 pm [+ - la ek]
Date: 23 April 2009
Venue : Tempat duduk, LRT, Central Market

Kan saye de mention dekat post b4 this, yang saye pulang dari genting. Ok. From Genting to Kl Sentral, wife site manager tuk program GEMS yang baik hati tumpangkan saye sampai sane. Dah sampi tu, saye pun lepak ah makan2 dulu. Then call my abang, die suh saye g Kerinchi. Lepak sane sementara tunggu die abis keja. Oh, tapi saye bawak beg besar sangat cam beg dak2 AF kne afundi OUT tu. Haha. Xmo ler saye kang nak sesak2 ngan orang balik kerja. So saye decide trus g ke CM tunggu die kat situ. Eh, lupe plak ke CM sbb de stesen RapidKL kat ctu. Haha. Saye ngan abg saye naik bus je balik Putrajaya. [Detail tol saye cite.Haha]

Dok la ctu dediam. Haha. Saye pilih dok dekat makcik2 tua. After few minutes saye tunggu ctu, datang sorang laki yang saye kire umo nye 35++. Saye anggap die pakcik walhal saye ni dh berumo 23 taun k!!Hmm..die start sembang ngan saye.

L : Kamu ni dari kampung ke? [Jeling ke arah beg besar yang saye bawak]
S : Err..xla. Saye baru balik dari Genting de program gov. [Malas nak explain lebey2]
L : Ooo kerja ek..ni tunggu husband ke??[1st tyme orang tanye saye dah kawen ke blum. *sigh*].
S : Eh xla saye xkerja dan belum kawen lagi. Tunggu abang ni. [Jawab dengan penuh jujur]

L : [Nampak makin excited] Eh universiti mane???
S : UTP.
L : Yeke. Saye ni engineer P tau. Dulu saye keja kt bla2. Skang saye keja kt kLCC. Tapi dorang bagi saye duduk kat hotel. Bagi 2 bilik. 1 bilik tu patut nye tuk tunang saye.Tapi tunang saye dah lari kat laki lain.So, saye suh kawan + wife die dok ctu tdo, makan minum free. [Logic ke weh, P nk sponsor 1 ag rum juz 4 tunang die -____-"]
S : OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO [speechless..Jeling attire laki tu nampak cam orang xketahuan je. Suar jeans koyak2]

L : Kamu nak kerja ke??Saye ni ley kate orang kuat P tau. Gaji saye dah 16k. Dulu saye rekemen kan sorang ni die de diploma je tapi gaji die dh lebeh saye RM16 400 sbb keja kt Dubai [Hahahaha..nonsense]. Saye ni berpengaruh sebab saye anak duta malaysia.
S : Err..xpe la kot. Saye ley usaha sendiri.
L : Jangan la camni. Sebenarnya tadi saye baru jumpe ex tunang saye, die bagi balik hantaran saye bg kat die. Double : Rm20k. So, saye cam rase nak bg kat kamu je. Tapi kite kena la berkenalan. Saye xkesah kalo nanti awak ley bagi bape2 anak pun kat saye. [Gulp..anak??Scary!!]
S : Aaaa..xpe la simpan je duit tu. Saye xnak.
L : Kenape?Duit simpanan kamu de bape??
S : [Tersengeh2 cam kerang busuk] Saye xkeja ag, duet saye ade laa cikit je.
L : Ha..tengok. Kamu de duet cikit pun ley snyum2 camtu. Pe secret nye. Jom la kite berkenalan. Kite g dok kt mcd ke Kfc ke. Suh abang tu balik dulu. Kite berkenalan kerana tuhan! [Oi kalo kaye sangat nape xajak makan kt tempat high class. Haha]

S : Xnak. Parent saye xbagi kuar ngan orang xkenal.
L : Bagitau saye sape je kamu kenal betol2 lam dunia ni. Kalo kamu xcaye saye, hati kamu xbersih. Waswas. Xcaye kat tuhan. [Ewah2. Pandai lak cakap camtu. Senang2 ajak orang kuar gitu]
S : Oh. Xpe ah. Actually saye mebe keja kt KLCC gak. Kite berkenalan kat sane k! [Pandai2 je cakap cmni padahal lum tengok pun lagi offer letter]
L : Tu knal lain. Skang saye nak berkenalan lain. [Grrr..saiko!] Lagi pun saye nak rekemen kat kamu keja. Confirm dapat keje ngn P. Camni la sok kamu dtg cni lagi then kite diskas k?My uncle dulu rekemen kan saye keje kt P xyh interview pun. [Tipu gile!!]

**music : hot and cold - katyperry** Call from my luvly BF. Haha. Die risau saye xreply sms die agak lame la. [Esh takut nak sms depan laki tu]. Saye pun takut gak nak cakap lame2 ngn BF saye depan laki saiko tu. Saye suh die end call tu.

L : Abang nak sampai dah ke?
S : Aah nak sampi dah. 5 min ag kot. [Haha. Saye tipu!!Padahal lagi 30min kot]


Yes!! Die xberjaya pujuk saye ikut die. Cepat2 die naik tren coz takut ngan abang saye. Woh. Die blah terus saye call BF saye. Haih. Die cakap die memang dah agak sumthing happen. Saye jarang suh die end kn call die. Hehe. Xpe la. Saye masih selamat kan?? =pp Err..panjang la plak. Tu pun de part2 yg saye cut. Haha. Mesti laki tu ingat saye datang dari kampung sebab saye pakai baju kurung dengan beg baju besar gedabak tu.Haih. Ingat saye mudah2 ley kena tipu ke??Grrr...




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

12 WishingStar:

weizhu said...

CON MAN!

Fulamak gaji 16k masih nk berkenalan ngan org di station LRT siap nk bg duit + kerja + drag tuhan masok the talk ... apelaaaaaaaa

Anyway naseb baik dpt call, kalo tak ... habes la KN kene culik.

intan baizura said...

KN..uwaa, scary2..kte pon penah jupe org camtuh..ntahpapentah..huhuhu..

Izzat said...

eii.. mnakotkan btol.... xsngka de org psycho cam tu... seb baek ko kne pape...

KhairunNadiah said...

wz : tu laa pasal drag sal "tuhan" tu yang xley blah..pastu dah gaji 16k ade ati lagi ke naik LRT + suar jeans koyak2 kt lutut.

intan : saiko kot..~ arap2 kite slamat dari orang2 cmni..

izzat : eh izzat mane satu ni ek..huhu kalo laki pn kate menakutkan..girl lagi takut!!wuuu~~

azie said...

scary gila nak mati lah....

next time jgn ckp langsunglah dgn strangers. buat2 bisu or pekak,ahaha

seyes, tak care tau! mebi dia tengok kamu kecik, tu yang dia nak tipu tu,huhu

KhairunNadiah said...

haha..gud idea~~

tuhlaa ni lesson 4 me..
jgn jwb terlalu jujur kat stranger!!

org jahat ni pandai manipulate kan info kite bagi kat dorg..ade je idea nak tipu org~haih2!!

Aishah AR said...

ish ape ni KN buruk sangka...was2 ni...

MUAHAHAHAHA

nasib baik ko selamat, kalau x sape lagi nak gaduh ngn aku :)

KhairunNadiah said...

hahaa~~
ampes ah aishah..
kena gak slamat sbb taun ni aku ley raye umah ko~~haha =pp

kHaiRuLDiN said...

ouh, bru tau detail citer.. haha..~
kN jom berkenalan kerana tuhan~

WaDieQ said...

gila la.. gaji banyak tu.. dia pakai kemas x ? :p

Syed @ Don said...

wor~ hebat gak neh.. nk jadik camtu ah

-away:nek LRT cari kanak2 muka mak orang-

KhairunNadiah said...

ding : jom~~hehe..

wadieq : isk kmas pe nye..suar jeans koyak2~

syed : kanak2 muke mak org cm scary plak je..