Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Thursday, April 9, 2009

Kereta Kecil Warna Merah

Bapa ku pulang dari kota,
Bapa ku belikan kereta,
Kereta kecil warna merah,
Boleh ku bawa ke skolah..

Pon pon..
Kereta kecil ku berbunyi,
Mari la ade mari naik,
Boleh ku bawa jumpa nenek.

Haha. Menyanyi lak. Ok stop dah kesah entry sedey2. Ops tapi entry ni pun sedey gak. Hmm..sebab kereta wira ayah yang salu di"hijack" oleh saye dah musnah. Kemusnahan yang xdirancang.

Ayah memang plan nak jual kereta tuh kate abang. Tapi xsangka lak musnah b4 dapat jual. Abang accident masa bawa kereta tuh ari Jumaat last wik. Fuh. Sebaik die xcedera pe2. Neway bukan salah die pun. Menurut abang, mase kejadian [gaye2 skema ckit cte ni] , jalan ngah jem. So die pun stop ah cam bese. Sebaik die suke stop, pastuh tarik handbrake, normal kan gear dan paling penting die pakai seatbelt. Haaa..bile dah stop habit die pandang cermin pandang belakang tuh [walaupun ada amaran "jangan pandang belakang"]

Ok perenggan seterusnya.

Masa die tengok cermin tuh, die perasan ade kereta bmw ni meluncur laju cam xde gaye nak brek pun even mase tuh kenderaan semua ngah stop. Pe lagi, die ready tekan pedal brek kaki dan juga pegang stereng kuat2. Pasrah gile kena langgar. Pe lagi, kebaboooomm!!!Bmw hentak bonet belakang kereta dan seret kereta ayah langgar kereta depan sampai 3 kereta kat depan terlibat sama. Sebaik abang ready camtu so die xcedera parah. Cuma lebam2 sket je kat badan, jari tangan ngn kaki.

Haha. Kereta ayah cedera parah begitu juga 3 kereta depan. Tapi BMW tuh sehat walafiat. Even kuat gile hentak still air bag lam kete tuh xkuar dan pemandu perempuan lam tuh sehat je gak. Oh, bmw tuh pecah lampu je kot tapi still ley gerak. Kereta2 lain cedera parah dan xmampu bergerak sendiri. Tamat ah riwayat sebuah kereta.

Ok jom tgk pic kereta.

Bonet remuk, sampi seat belakang cm dah terangkat sket.
Wuuuu~~sebaik wira kalo kereta lain xtau ah pe jadi!

Remuk langgar kereta depan. Ah!
Abang kate sebaik ade gap jauh ckit ngan kete depan kalo x, teruk lagi.

Err. Ngeri plak rase. Sebaik wira ok! Haih kalo naik kereta kelisa or viva pe laa jadi ngan abang. So terpaksa la abang beli kereta untuk ayah sebab dah xley repair. Huhu. D nite b4 accident, saye diskas ngan abg belikan kereta tuk saye dulu. Nanti bila saya dah kerja saye belikan kereta untuk die plak. Xpaham??Haha..xpayah paham. So skang ni, abang belikan untuk ayah dulu la. Aiman xkesah~~



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

11 WishingStar:

weizhu said...

gile ... kete wira jadi tin sardin fish ... bmw xde hal ke? x caya siot ...

sib bek org sihat ...

KhairunNadiah said...

yer wz..
percaya laa kerana ia nya benar~~~

yatie said...

wey bmw kasik insurans x?isk..ptt ganti kete br tu...bodoh nye bmw..nk test power kot

cR[i]nGe said...

woih ngerinye..dasat2..ni bikin trauma nk drive ni..lg2 jln ngah jem..ohh!!

KhairunNadiah said...

yatie : hmm...salu insuran ni atas kampeni insuran gk..total lost ni..so nnt die kire dh byr bpe pastuh nilai harga kereta tuh..hehe..dpt ah duet sket~

mira : huhu..yerp..hati2 ah di jalan raya..hehe~~

Syed @ Don said...

wor~ bunyik cam kete kancil dela td sbb merah kecil. he he he! cian la kN~ lama lagi la nk dpt kete, soh en oren je la yg belikan yer =P

weizhu said...

eh initially i mmg ingat kancil .. lepas tu tgk gambaq baru prasan its wira... if kancil kene langgar bmw .. mmg this post about smth else da ... ;P

JameL said...

kN, org ckp, kalo kite plan nk jual keter ke ape ke...jgn tgu lelame..trus je jual..kalu x, nnt die wat hal..cm rosak la ape la..tu org ckp laa..

klise said...

slamber kN kutuk kelisa

kHaiRuLDiN said...

yeay yeay.. dapat nek kete baru!!

KhairunNadiah said...

syed : err..xpe2..kalo ayah de kete baru still ley hijack gk..=b

wz : phew!!

azmil : haih..tuh ah.kete ni pandai majuk..

klise : opsss xkutuk!!

ding : hehe..kete sape yg baru??hafiz or kete ayah??