Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Friday, April 24, 2009

Home Sweet Home

Hye there,

Sudah hampir seminggu saye menyepikan??Bukan bawa diri la tapi sebab xbawak lappy kesayangan merantau bersama saye.Kalo bawak pun bukan ada tenet pun kat area saye tinggal tu. Hehe. Neway kat sesape yang ingat saye g keje tu, sorry la ek. Saye xg keja la. Kelam kabut sangat prepare nak g tu sampai xsempat nak gtau kawan2 ek.

Khamis (16/04/09).

Saye dapat call from careerexcell, dorang cakap dapat number phone saye dari MOHE. [Sile google MOHE tu pe]. Pastu dorang offer saye attend goverment training yang dipanggil GEMS. Program ni ade dua part.

1st part : 2 1/2 months - kat Genting Highlands, dapat elaun RM750, makan 5x sehari.
2nd part : 6 months - on job training kat company GLC yang terlibat.

Click sini 4 more info.

Then, die suruh saye attend interview hari jumaat. So saye pun pergi la.

Jumaat (17/04/09)

Saye abis interview lebih kurang pukul 3.30pm kot. Then saye balik la. Pukul 6pm camtu careerexcell tu call cakap saye dapat g dan start hari Ahad.

Ahad (19/04/09)

Saye pun berangkat laa ke Genting Highlands dan stay kat Genting View Resort. Hotel 3 bintang je. Tapi pedulik pe saye. Asal ade katil, makanan dan toilet free. Saye happy je. 1st day g tu memang rase homesick sket la sebab dah lame dok umah. Tapi lame2 dok ctu epi plak. Ramai kawan baru + dapat osmet ngn grupmet yang best2. Hehe.

Khamis (24/04/09)

Saye terpaksa pulang dari Genting sebab kena amik offer letter kat Klcc. Hmm. Saye dapat position management je. Xtercapai la cita2 nak jadi engineer yang diidam2 kan dari dulu. Hehe. Tapi xde la rase sedey sangat. Rezeki dari tuhan, kena bersyukur kan?? =) Thanx juga encik P sebab xmengabaikan saye yang jobless ni.


Saye doa kan kawan2 dan my osmet kt UTP dapat gak offer. Kalo dapat dekat2 ngan saye pun best gak. Ley hang out skali kn?? Sedey lak nak quit dari GEMS tu, walaupun baru merase dok 4 hari kat sana. Dah rase lame plak. Kat kawan2 sme yang xde keja lagi, seyesly xrugi join program2 camni coz ley motivate diri kte yang -ve sik pk sal menganggur ni + polish balik skill2 kite yang makin ilang ditenggelam masa.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

9 WishingStar:

weizhu said...

gratz + dengki! saya mau keje!

p/s: u might notice the same comment available at syed's blog :D

Edwin Si said...

congratz!!

KhairunNadiah said...

thanx!!! =)

- k.arifin - said...

sedey kan kN, masuk pet dapat management je. rasa mcm rugi je penat belajar engineering kat UTP, tp kerja manage org. tapi takpe, ade hikmah sebaliknya. jangan lupekan ilmu EE coz benda ni nnt ada membantu jugak. Selamat berkerja.

KhairunNadiah said...

yerp..cedey tuh mmg ah..
dhlaa dari skola mmg amik technical pn..
tapi tuhan tu kan maha adil..Dia tau cane nak bagi rezeki kat kite2 ni..

(n_n)

chunk said...

huhu bgus2...makin +ve nampaknya..nguh2

KhairunNadiah said...

=) hopefully begitu la~

Mohd Syafiq Rashid said...

xpe kn
nanti da lm sket carik la lubang nk msk technical
hehe

ape2pun,gudluck lah!
nanti da senior sket leh rekemenkn aku msk pet haha

KhairunNadiah said...

erm insyaAllah~
kalo de rezki xkemana kn robo kn~