Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, April 28, 2009

Travel

Kalo saye sebuah kereta confirm reading kat meter show juta2 kilometer dah.Fuh!!Pas saye abis study kat UTP saye abiskan mase travel mengalahkan orang dah kerja.Ulang alik Teluk Intan - Putrajaya hampir every week naik bus. Pastu perjalanan ke UTP dari umah yang patut nye 45 minit jadi 3 jam plak. Haha. Tabah kan?

Semalam pergi medical check up kat Bangi. Patut nye dari Putrajaya ke Bangi xsampai sejam pun kalo naik kereta. Haha. Tapi sebab saye naik public transport + silap naik bus menyebabkan perjalanan jadi lebih dari 3 jam. Wooo. Lembik saye sebab b4 check up saye kena puasa.

Umah - Putrajaya Sentral = Bus
Putrajaya Sentral - Kl Sentral = Bus
Kl sentral - Stesen KTM UKM = Komuter [delay sejam + kena berdiri melalui 7 stesen]
Stesen KTM - Hospital = Taxi

Nasib baik person in charge untuk jage saye masa check up sangat baik.Sejuk ckit hati ni. Haha. Dia cepat2 amik darah pastu suruh saya makan dulu. Dia risau saye colapse sebab dari pagi xmakan pastu travel jauh gile. =) Oh ya. Mase check up saye ade ckit problem. Haih. Cikit ag nak nanges tapi masih boley bertahan.Haha.

Abis je semua test2, saye pun mahu pulang. Lost!!Cane nak balik ni. Xnampak pun bus ke taxi depan hospital tu. Nasib la ade makcik jual kuih kat situ. Tanye la mane bus station. Fuh!!Jauh!!!Kena jalan pulak.Hehe. Tapi mase tengah jalan sorang2 tu, saye rase epi lak. Tersenyum sorang2.Haha saye epi sebab saye masih KUAT dan TABAH. Ala..bukan selalu jalan jauh2 camni. Baru ade LIFE kan?? =pp

Eh taxi!Lintas jalan cepat2. Fuh sebaik dah reti lintas jalan. Dan saye pulang~~~(n_n) Sampai umah terus pengsan sebab ilang banyak darah. Hehe.Oh. Hari khamis ni ade appointment ngan doc pulak. All d best kat diri sendiri untuk travel lagi. -________-"



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, April 26, 2009

Lelaki Misteri

Gulp..

1st tyme saye rase sedikit xconfidence untuk berjalan sorang2 di kL ni. Yerp, pernah dengar macam2 cerita. Huh! tapi kali ni jadi kat saye plak.Scary sangat. Tapi xpe la kot dapat experience orang cakap. =)

Time : 4.30 pm [+ - la ek]
Date: 23 April 2009
Venue : Tempat duduk, LRT, Central Market

Kan saye de mention dekat post b4 this, yang saye pulang dari genting. Ok. From Genting to Kl Sentral, wife site manager tuk program GEMS yang baik hati tumpangkan saye sampai sane. Dah sampi tu, saye pun lepak ah makan2 dulu. Then call my abang, die suh saye g Kerinchi. Lepak sane sementara tunggu die abis keja. Oh, tapi saye bawak beg besar sangat cam beg dak2 AF kne afundi OUT tu. Haha. Xmo ler saye kang nak sesak2 ngan orang balik kerja. So saye decide trus g ke CM tunggu die kat situ. Eh, lupe plak ke CM sbb de stesen RapidKL kat ctu. Haha. Saye ngan abg saye naik bus je balik Putrajaya. [Detail tol saye cite.Haha]

Dok la ctu dediam. Haha. Saye pilih dok dekat makcik2 tua. After few minutes saye tunggu ctu, datang sorang laki yang saye kire umo nye 35++. Saye anggap die pakcik walhal saye ni dh berumo 23 taun k!!Hmm..die start sembang ngan saye.

L : Kamu ni dari kampung ke? [Jeling ke arah beg besar yang saye bawak]
S : Err..xla. Saye baru balik dari Genting de program gov. [Malas nak explain lebey2]
L : Ooo kerja ek..ni tunggu husband ke??[1st tyme orang tanye saye dah kawen ke blum. *sigh*].
S : Eh xla saye xkerja dan belum kawen lagi. Tunggu abang ni. [Jawab dengan penuh jujur]

L : [Nampak makin excited] Eh universiti mane???
S : UTP.
L : Yeke. Saye ni engineer P tau. Dulu saye keja kt bla2. Skang saye keja kt kLCC. Tapi dorang bagi saye duduk kat hotel. Bagi 2 bilik. 1 bilik tu patut nye tuk tunang saye.Tapi tunang saye dah lari kat laki lain.So, saye suh kawan + wife die dok ctu tdo, makan minum free. [Logic ke weh, P nk sponsor 1 ag rum juz 4 tunang die -____-"]
S : OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO [speechless..Jeling attire laki tu nampak cam orang xketahuan je. Suar jeans koyak2]

L : Kamu nak kerja ke??Saye ni ley kate orang kuat P tau. Gaji saye dah 16k. Dulu saye rekemen kan sorang ni die de diploma je tapi gaji die dh lebeh saye RM16 400 sbb keja kt Dubai [Hahahaha..nonsense]. Saye ni berpengaruh sebab saye anak duta malaysia.
S : Err..xpe la kot. Saye ley usaha sendiri.
L : Jangan la camni. Sebenarnya tadi saye baru jumpe ex tunang saye, die bagi balik hantaran saye bg kat die. Double : Rm20k. So, saye cam rase nak bg kat kamu je. Tapi kite kena la berkenalan. Saye xkesah kalo nanti awak ley bagi bape2 anak pun kat saye. [Gulp..anak??Scary!!]
S : Aaaa..xpe la simpan je duit tu. Saye xnak.
L : Kenape?Duit simpanan kamu de bape??
S : [Tersengeh2 cam kerang busuk] Saye xkeja ag, duet saye ade laa cikit je.
L : Ha..tengok. Kamu de duet cikit pun ley snyum2 camtu. Pe secret nye. Jom la kite berkenalan. Kite g dok kt mcd ke Kfc ke. Suh abang tu balik dulu. Kite berkenalan kerana tuhan! [Oi kalo kaye sangat nape xajak makan kt tempat high class. Haha]

S : Xnak. Parent saye xbagi kuar ngan orang xkenal.
L : Bagitau saye sape je kamu kenal betol2 lam dunia ni. Kalo kamu xcaye saye, hati kamu xbersih. Waswas. Xcaye kat tuhan. [Ewah2. Pandai lak cakap camtu. Senang2 ajak orang kuar gitu]
S : Oh. Xpe ah. Actually saye mebe keja kt KLCC gak. Kite berkenalan kat sane k! [Pandai2 je cakap cmni padahal lum tengok pun lagi offer letter]
L : Tu knal lain. Skang saye nak berkenalan lain. [Grrr..saiko!] Lagi pun saye nak rekemen kat kamu keja. Confirm dapat keje ngn P. Camni la sok kamu dtg cni lagi then kite diskas k?My uncle dulu rekemen kan saye keje kt P xyh interview pun. [Tipu gile!!]

**music : hot and cold - katyperry** Call from my luvly BF. Haha. Die risau saye xreply sms die agak lame la. [Esh takut nak sms depan laki tu]. Saye pun takut gak nak cakap lame2 ngn BF saye depan laki saiko tu. Saye suh die end call tu.

L : Abang nak sampai dah ke?
S : Aah nak sampi dah. 5 min ag kot. [Haha. Saye tipu!!Padahal lagi 30min kot]


Yes!! Die xberjaya pujuk saye ikut die. Cepat2 die naik tren coz takut ngan abang saye. Woh. Die blah terus saye call BF saye. Haih. Die cakap die memang dah agak sumthing happen. Saye jarang suh die end kn call die. Hehe. Xpe la. Saye masih selamat kan?? =pp Err..panjang la plak. Tu pun de part2 yg saye cut. Haha. Mesti laki tu ingat saye datang dari kampung sebab saye pakai baju kurung dengan beg baju besar gedabak tu.Haih. Ingat saye mudah2 ley kena tipu ke??Grrr...




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, April 24, 2009

Home Sweet Home

Hye there,

Sudah hampir seminggu saye menyepikan??Bukan bawa diri la tapi sebab xbawak lappy kesayangan merantau bersama saye.Kalo bawak pun bukan ada tenet pun kat area saye tinggal tu. Hehe. Neway kat sesape yang ingat saye g keje tu, sorry la ek. Saye xg keja la. Kelam kabut sangat prepare nak g tu sampai xsempat nak gtau kawan2 ek.

Khamis (16/04/09).

Saye dapat call from careerexcell, dorang cakap dapat number phone saye dari MOHE. [Sile google MOHE tu pe]. Pastu dorang offer saye attend goverment training yang dipanggil GEMS. Program ni ade dua part.

1st part : 2 1/2 months - kat Genting Highlands, dapat elaun RM750, makan 5x sehari.
2nd part : 6 months - on job training kat company GLC yang terlibat.

Click sini 4 more info.

Then, die suruh saye attend interview hari jumaat. So saye pun pergi la.

Jumaat (17/04/09)

Saye abis interview lebih kurang pukul 3.30pm kot. Then saye balik la. Pukul 6pm camtu careerexcell tu call cakap saye dapat g dan start hari Ahad.

Ahad (19/04/09)

Saye pun berangkat laa ke Genting Highlands dan stay kat Genting View Resort. Hotel 3 bintang je. Tapi pedulik pe saye. Asal ade katil, makanan dan toilet free. Saye happy je. 1st day g tu memang rase homesick sket la sebab dah lame dok umah. Tapi lame2 dok ctu epi plak. Ramai kawan baru + dapat osmet ngn grupmet yang best2. Hehe.

Khamis (24/04/09)

Saye terpaksa pulang dari Genting sebab kena amik offer letter kat Klcc. Hmm. Saye dapat position management je. Xtercapai la cita2 nak jadi engineer yang diidam2 kan dari dulu. Hehe. Tapi xde la rase sedey sangat. Rezeki dari tuhan, kena bersyukur kan?? =) Thanx juga encik P sebab xmengabaikan saye yang jobless ni.


Saye doa kan kawan2 dan my osmet kt UTP dapat gak offer. Kalo dapat dekat2 ngan saye pun best gak. Ley hang out skali kn?? Sedey lak nak quit dari GEMS tu, walaupun baru merase dok 4 hari kat sana. Dah rase lame plak. Kat kawan2 sme yang xde keja lagi, seyesly xrugi join program2 camni coz ley motivate diri kte yang -ve sik pk sal menganggur ni + polish balik skill2 kite yang makin ilang ditenggelam masa.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, April 19, 2009

Surat untukmu

Assalamualaikum deq, [Adi, Iman & Wa]

Tinggal bape jam lagi akak mu resign dari jage korang setelah hampir 5 bulan jadi bibik yang xrasmi tuk korang. Haih. Sedey lak rase. Berat tol hati ni nak tinggal kan korang. Tapi kakak korang ni manusia biasa gak. Walaupun xkuat keinginan untuk pergi, tapi pergi gak untuk menenangkan hati yang duka lara ni. [Cewahh!!] Eh, bukan kate dok kat umah xbest ye deq sume. Hmm..cuma nak beralih mood sekejap.

Adi,

Hehe adeq paling manje ni tapi rajin g tadika. Kecik2 dah mandi air sejuk. Kagum tol! Kalo dulu2, kakak2 dan abg2 semua mandi pakai air panas yang ayah dah ready kan tuk g skolah. Xpe laa..u r a gud boy kan adi kan. Cantik dah tulis ABC, ngn 123 skang. Jangan malas2 buat nanti cekgu bagi A. Bila kakak mu ni dah xde wat keje skola tu awal2 ye sayang sebab nanti semua orang tdo xde sape nak teman wat keje tu. Lagi satu, jangan laa suke pakai baju same je everyday sebab xde orang dah nak rajin basuh baju tu tetiap ari. Adi kan de baju lain??Baju lain pun cantik gak bukan baju upin ipin tu je. Hmmm..jangan dok buli abang Iman tu je. Sian abang Iman. Hehe. Nanti suh abang Am wat air teh selalu yer. =)

Iman,

Grrr..nanti dok umah tu, jangan xtau je wat pe2. Xsuke tau ayat "Iman xtau". Belum cube jangan kate xtau. Iman dah darjah 3 bukan kecik lagi. Dulu2 kakak2 & abg2 mu ni dah pandai urus kan diri sendiri tau mase umo2 cam Iman. Bukan nak same kan life kite tau, cuma nak aja berfikir dari kecik lagi. Komik tu jangan la 24hrs je kat tangan. Huu..nak tego pun susah sebab kakakmu admit ktorang dulu pun suke bace komik. Tapi kena laa balance kan??Xkan bace komik sampai exam xperform. Xbetoi tu!!Padahal komik tu banyak aja cane nak berusaha sampai berjaya. Ni makin teruk plak. *sigh* Nanti dok ngan Am kalo Am terlupa tutup pagar rumah Iman laa kunci kan yer??Dah aja kan cane nak kunci tu??

Wa,

Adeq yang paling disayangi. Sori ye Wa kalo de termarah or tertinggi kan suara. Kakakmu ni pun manusia yang lemah. Padahal Wa xsalah pun sebab memang xtau pe2 pun kan???Akak nak aja cane nak jadi normal bali cam dulu2. Tingat kite main tutup2 mate mase kcik dlu kan. Wa elok je mase tu. Hmm..xpe laa jadi camni pun still adeq kakakmu. Wa kidal tapi bukan makna makan guna tangan kanan kiri gak tau. Makan kena tangan kanan! Hari2 kakakmu marah tu juz nak ingatkan tau. Hmm..pastu bila makan kunyah slow2, nanti tercekik. Termuntah lak. Aritu Wa pengsan kat lantai memang wat suspen je. Takut laa. Tah2 sebab de effect makan ubat ari2. Tapi kalo xmakan ubat Wa xmo tdo lak. Doctor yang suggest hopefully ok kot. Tapi memang nampak cam makin better. Hehe. Epi sangat bile Wa dah start panggil name ktorg balik. (n_n)

Ok deq2 semua. Sampai ni je warkah ni. Nak prepare dah. Xtau laa bertahan selama mane. Hehe. Doakan akak selamat dan sehat di sane yer. Begitu juge korang semua. Windu korang semua!!!!


Yang Benar,
___________
(Kakak korang no -3)



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, April 16, 2009

Chef Nadiah : IsKetamBola

Hye morning all, [entry di tulis pukul 8.03am..kui2..awal kan saye bangun??]

Entry kali ni nak show off sket ah pasal saye rajin & terer masak.Boley laa kan??Sape nak puji lagi kalo bukan diri sendiri. Xrugi sape amik saye jadi wife nanti.Opsss..terlebey sudah [Gaye kN yang lebey cumei dari Stacy. =b ]

Ok, menu ni saye belasah 4 d 1st tyme ari Selasa lepas.

Ketam Masak Lemak Cili Padi
[waaaaa...baru gtau menu ramai dah terliur..kui2]

Bahan2 :

1. Bawang merah [4 ketul cukup kot], Cili padi [depends kat tahap pedas anda suke]
2. Santan, Serbuk kunyit [nak bagi kaler cantik], Serai, Asam Keping
3. Ketam

See, cikit je bahan2 yang kite guna. Meh tengok cane nak masak plak.


1st step : Mule2 tumbuk bawang & cili padi. Mase tu taruk je garam sket. Lumat2 yer.
2nd step : Masukkan sume yang telah ditumbuk ke dalam periuk, beserta santan dan serai yang telah dititik. Eh, serbuk kunyit skali k!
[Santan tu jangan buh sume yer, tinggal pati cikit]

Next!!


3rd step : Haa..cuci ketam dulu yer, pastu baru masukkan ke dalam kuah tadi. Buh laa asam keping tuk bagi die rase masam2 sket k.
Last step : Agak2 kuah tadi tuh dah masak elok, masukkan la pati santan yang kite tinggalkan sket tu.

Yeay! Simple kan??Hmm..tapi mase masak tu kaco slow2 kuah tu. Yela kang santan tu cam ketul2 lak. [Betoi ke ni???Haha].


Done!!!!!Nyum2.

So, dah siap. Boley la makan. Tapi untuk menambah kelazatan makan ketam ni. Saye prepare sambal belacan dan sayur2 fresh mean ulam2 je. [Betoi ke tu ulam??]. Actually malas masak sayur. Hehe.

Oh, saye juga masak telur dadar.


Haha. Sedap kan??Ehem2. Mesti korang puji saye pandai masak kan?kan??Haha. Wek!Nevermind ah xnak puji pn xpe la. Mesti ramai yang berkenan nak wat saye jadi wife kan??Haha. Gatal!! =b

Oret. After njoy makan gulai ketam. Jom makan buah naga lak.


Rating Masakan sendiri : 8/10.

Xperfect kot tapi sebab abis licin semua makanan tu adeq2 saye makan bley la saye bagi rating tinggi2 sket. Hehe.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, April 13, 2009

[Tag : Tentang Bintang]

Heee~~xtau nak wat title pe. Belasah je laa title tuh. Nape Bintang???Hee..bajet2 cam cite boys over flowers de pasal star2 ni. Plus, die ibarat "star" yg akan menyinari hidup ini. Haha!!!!!

Oh. Tag ni ditaja oleh Uena & Belle. Setakat yang saye prasan stakat ni la. Kalo de orang len tag gak. Thanx yer. Mari tengok pe kate saye!!


1. Adakah anda suka blogging? Kenapa?


Yerp. Saye sangat suke blogging. Reason = saye suke bercerita. (Pokpek2). Tapi xde laa niat saye nk show off or jaja cerita sal kehidupan saye. Saye masih ade privacy ok! Kadang2 epi je cerita sal jalan2, makan2, sal kawan2 or update sal diri sendiri. Purpose saye wat blog ni memang nk publish sal my life. Xreti nak cite sal mende2 technical or politik ke pe. [Menjawab soklan ka???]


2. Blog siapa yg anda selalu skodeng? Nyatakan 5 (buat masa ini)

Hmm..blog sape??semua blog saye skodeng. Haha. Tapi saye salu skodeng blog yang ade update sal blog2 orang lain. Argh. Paham ke?? Isk2. Abaikan la. Saye xmo nyatakan k! Sesape yang update saye akan skodeng. (O_o)


3. Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda ? Yang boleh menyayangi anda sepenuh hati ? dan Siapakah org itu ?

Haha. Kelakar laa soklan ni. Oh..tapi ade je orang yang nak orang xbape sayang die sangat tapi asalkan die dapat. Dapat tuh puas ati ek???Xkire perasaan orang tuh. [Cam kawen paksa ke??] Oh..back 2 question. Yerp saye terlalu menginginkan. Haha. [JIWANG!!] Hmm..saye dah jumpe sorang je sayang saye tol2. [Orang lain tu kate je sayang tp ... (speechless)..so saye pilih sorg je]. My LUVLY Bf. =)


5. Pernah tak cinta anda tidak di balas?

Hmm..saye rase susah untuk saye nak wat 1st move or merelakan hati saye "cinta" sape2 dulu if orang tuh xkate word tu dulu kat saye. So xpernah lak rase cinta xberbalas. =b 1 more thing, if orang kate "suke" kat saye. Saye susah nak caye selagi die xput some effort or tunjuk die betoi2 cinta kan saye. [Wah..klakar lak sebut word "cinta"]. Rule : Suke != cinta. Paham2 ye murid2.



6. Ciri2 idaman bf/gf anda? Nyatakan 5 (btolkan skit: suami/isteri)

1. Tinggi : Haha. Secara am nye, saye xmemandang paras rupa seseorang. Tapi, saye amat mementingkan ketinggian si dia. Xde la terlalu tinggi tapi normal2 pun cukup la. Reason : Sebab saye sangat kecil, so xnak laa nnt anak2 pun kcik2 belaka gak. [Haha. Pk sal anak2 lak]

2. Xego : Saye xbape berkenan ngan orang yang ego. Nak mintak maaf pun ego sangat. Nak ngaku salah sendiri pun ego sangat. Saye suke orang yang kite ley discuss elok2 sal problem pastu kalo de pe2 xkena or trase salah mane2 cepat2 mintak maaf dan senang maafkan orang. Reason : Saye amat sedey kalo gado lame2 ngan sum1..i dun like k!!So kalo dh wat salah tuh mintak maaf or maafkan ah cepat2.

3. Caring : Caring != mengongkong k. Kalo dah ajak g mane2 tu pastikan laa saye ni selamat sampai ke pe. Haha. Terase di sayangi. Kalo saye sorang2 tuh call laa saye kejap2 tuk pastikan saye ok. Hehe.

4. Romantik : Opss..bukan curi point Belle ek. Haha. Kena laa romantik supaya idup bertaun2 pun xboring. Hehe. Nanti dah tua macam2 memory indah ley ingat. Suap2 makan ke. Main2 permainan pe2 ke. Main teka-teki ke. Nyanyi sebagai balasan wat salah ke!!Haha..[Macam2 lagi..Ner ley gtau sume]

5. Penyabar : Ok saye ngaku kadang2 saye cepat emosional. Meleleh air mate tu memang sifat semulajadi saye. Haha. Bukan ngade2 k! Memang dari kecik camtu. Gado ngan adeq bradeq pun meleleh gak. So saye perlukan si dia yang penyabar. Tenang je dengar problem saye dan bukan bakar2 kate saye PMS or wutever. =)

Haha. Ok. Actually ni bukan2 ciri2 idaman saye. Opss kecuali no 1. Hmm.. yang lain tu saye TERjumpe mase ngan si bintang hati saye ni. (n_n)


7. Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?

Wow. Bila?? Kalo ley lagi cepat dari bagus. Haha. Tapi saye de banyak mende nak kena consider. Dia pun xabes study lagi. Pastu bagi laa die can kumpul duet dulu.Then, tolon family die dulu bagi idup senang. Pas die berjaya semua tu, saye akan consider tuk kawen ngan die. =b



8. Nak berapa anak?

Hmmm..rezeki tuhan bagi terima laa. Hehe.


9. Lucky person yg anda ingin tag:

~Waty
~Yatie
~Yap
~ Mira [Cringe]
~ Azie
~ Deng
~ Hafiz
~ ... xtau sape ag..haha..sape nak wat sile kan ek!!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, April 9, 2009

Kereta Kecil Warna Merah

Bapa ku pulang dari kota,
Bapa ku belikan kereta,
Kereta kecil warna merah,
Boleh ku bawa ke skolah..

Pon pon..
Kereta kecil ku berbunyi,
Mari la ade mari naik,
Boleh ku bawa jumpa nenek.

Haha. Menyanyi lak. Ok stop dah kesah entry sedey2. Ops tapi entry ni pun sedey gak. Hmm..sebab kereta wira ayah yang salu di"hijack" oleh saye dah musnah. Kemusnahan yang xdirancang.

Ayah memang plan nak jual kereta tuh kate abang. Tapi xsangka lak musnah b4 dapat jual. Abang accident masa bawa kereta tuh ari Jumaat last wik. Fuh. Sebaik die xcedera pe2. Neway bukan salah die pun. Menurut abang, mase kejadian [gaye2 skema ckit cte ni] , jalan ngah jem. So die pun stop ah cam bese. Sebaik die suke stop, pastuh tarik handbrake, normal kan gear dan paling penting die pakai seatbelt. Haaa..bile dah stop habit die pandang cermin pandang belakang tuh [walaupun ada amaran "jangan pandang belakang"]

Ok perenggan seterusnya.

Masa die tengok cermin tuh, die perasan ade kereta bmw ni meluncur laju cam xde gaye nak brek pun even mase tuh kenderaan semua ngah stop. Pe lagi, die ready tekan pedal brek kaki dan juga pegang stereng kuat2. Pasrah gile kena langgar. Pe lagi, kebaboooomm!!!Bmw hentak bonet belakang kereta dan seret kereta ayah langgar kereta depan sampai 3 kereta kat depan terlibat sama. Sebaik abang ready camtu so die xcedera parah. Cuma lebam2 sket je kat badan, jari tangan ngn kaki.

Haha. Kereta ayah cedera parah begitu juga 3 kereta depan. Tapi BMW tuh sehat walafiat. Even kuat gile hentak still air bag lam kete tuh xkuar dan pemandu perempuan lam tuh sehat je gak. Oh, bmw tuh pecah lampu je kot tapi still ley gerak. Kereta2 lain cedera parah dan xmampu bergerak sendiri. Tamat ah riwayat sebuah kereta.

Ok jom tgk pic kereta.

Bonet remuk, sampi seat belakang cm dah terangkat sket.
Wuuuu~~sebaik wira kalo kereta lain xtau ah pe jadi!

Remuk langgar kereta depan. Ah!
Abang kate sebaik ade gap jauh ckit ngan kete depan kalo x, teruk lagi.

Err. Ngeri plak rase. Sebaik wira ok! Haih kalo naik kereta kelisa or viva pe laa jadi ngan abang. So terpaksa la abang beli kereta untuk ayah sebab dah xley repair. Huhu. D nite b4 accident, saye diskas ngan abg belikan kereta tuk saye dulu. Nanti bila saya dah kerja saye belikan kereta untuk die plak. Xpaham??Haha..xpayah paham. So skang ni, abang belikan untuk ayah dulu la. Aiman xkesah~~



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, April 6, 2009

Hampir gila

Hmm..xpeduli la orang nak kate nangis pun nak cite kat blog ke. Xmo bace sudah!!Nampak tak tanda "x" kat atas belah kanan. Klik je tuh.

Saye sangat depress + kecewa buat mase skang. Ok. Saye epi go lucky! Pure2 je tuh. Haha. Saye nangis xhenti2 malam ni. Actually dh tdo dr kul 8.45 cmtu td. Bergelinangan air mata sampai tertido. B4 dat sms-ing ngn die. Saye perlukan "kata2 manis" dari die untuk mengubat hati yang sangat sedih + pedih ni. Yerp. Die berjaya. Sampai saye letey trus tertido.

Tetibe terjage. Perut pedih. Seharian xmakan nasi. Hmm. Ikut hati malas bangun dah. Tapi tingat lak pesanan adeq jangan lupa basuh baju sekolah tadika die b4 tido. Die ade sepasang baju lagi. Tapi yela budak2 nak pakai baju yang die suke je. Gagahkan jugak bangun. Tengok2 kat nset ade sms ag dari die, meleleh lagi air mate. Betoi2 terharu sebab die sangat concern.

Dan sekarang merenung kosong kat skrin lappy.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, April 1, 2009

Sejuk dan Tenang

Title post xde kaitan ngan permandangan ke or vacation yang saye akan pergi. Just saye translate kan dari word english "cool and calm". Saye cool ok walaupun bila tyme saye emo saye akan pokpek2. Wiii~~.

Kalo kamu2 semua tengok kat post jarang saye mengeluh sal saye xbekerja or jadi penganggur. Haha. Sebab saye cool & calm. Tenang2 gitu ok. Tapi sebenar nye tidak!! Dalam hati ni tuhan je tau, betapa terseksa nye xde kerja dan paling2 penting NO MONEY!!!!

Ada gak makhluk2 tuhan yang sexy atau tidak bertanya kenapa saya xkerja. Pokpek2 mengulang skrip yang sama. AH!! Tensen ok.

Saye ni bonded ngan P [bukan name sebenar], saye dah intebiu, saye dah ....bla bla bla..

Pastu lepas explain ni, orang tuh confirm akan tanye perlu ke saye tunggu encik/cik P [maaf bukan cik PON,=pontianak mahupun pondan] . AH! lagi sekali kena ulang skrip yang same.

Saye bukan malas tapi saye dah try g interbiu kt company lain, pastu dorang cakap xnak amik orang bonded sebab kena g trening overc sume nanti rugi je kalo nak gak keja g mintak rilis letter. OMG. bla bla bla.

Haha. Agak2 kalo saye apply jadi pelakon kompem dapat kan sebab saye dah ade kemahiran hafal skrip. Heeee. Oh. Belum abis lagi, mesti ada lagi tanya nape xnak mintak keja part tyme sanggup dok umah abiskan beras je. LOL. Hey, ingat dok umah xde keja ke??? Penat tau x, dah ah xpat gaji. Terperap kat umah plak tuh. Hmm, tapi tuh bukan problem. Saye memilih X apply keja part tyme sebab saye kesian kat adeq2 saye xde orang jage. AH! Kena explain lagi sal ni lak. Haha. Malas2. Dun ask WHY!!!

Sejuk dan tenang kan saye???Hehe. Saye nampak seperti xkesah bila kawan2 mula dapat offer dan saye hanya seperti melukut di tepian gantang [haha..btoi ke ni??]. Sebaik tuhan itu maha adil, anugerahkan saye seorang penenang yang selalu buat saye tersenyum kembali. FUH. Tapi yela kan xley ah salahkan orang2 yang bertanya tuh sebab dorang memang tatau. Haha. So jawab je la. Im cool ok!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p