Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Sunday, March 8, 2009

Mimpi & Gila & Mabuk

Dah lame xmimpi..tetibe mimpi raksasa lak..Haha teringat dulu2 kala pernah mimpi raksasa gak..Hmm nape tah suke mimpi raksasa. [Raksasa cam cite2 otomen tu!!]. Kali ni mungkin sebab xsehat pastu tido xlena maka senang lak mimpi2 mende mepek.

Hmmm..saye seorang penghapus raksasa..ade power2 yang manusia biasa xde. Then, satu ari tuh saye menceroboh kawasan mastautin raksasa2. Disebabkan banyak raksasa yang perlu ditewaskan, saye jadi penat & xde mood berlawan. Power pun dah nak abis. So, saye blah je laa dari kawasan tuh. Tapi ikut rule sepatut nya saye kena lawan sampai salah satu mati. Haha. Tapi pedulik ape dengan rule tuh. Sampai kat umah, saye pun baring2 menghilangkan rase penat. Tibe2 ternampak enset saye bercahaya, & tentera name seorang kawan saye. Bagi nick die ah "rumahkedai". Haha. Saye pick up call tu, then terdengar:

kN~~tolon aku. Raksasa ni nak lawan ngan ko. Kalo ko xmuncul die makan aku.

Err..kesian kan??tapi mase tuh otak saye jadi lemah. Blackout! Saye tido je.

Abis mimpi saya. Haha. Xmo ah selamatkan kawan tuh sebab saye de plan lain mahu ke UTP. Bangkit segera dari mimpi dan terus bersiap2 berangkat ke epow tuk jumpe si dia. =)

Ok, after tdo semalamam kat UTP. Saye pun pulang. Hmm..thanx 2 Chunk sbb anta sampai medan Kidd. Isk2 orang suh anta sampai depan bus stop UTP je tapi degil lak nk anta sampai sane. Hehe. Saye pandai je naik bus general tuh tau. Sori xpat jumpe member2 sangat coz terpaksa balik awl dengan kesihatan yang xberapa mengizinkan.

Berangkat ah pulang menaiki bus ke Kampar. Cadang2 nak naik bus ke Teluk Intan. Tapi lagi 30 min lak bus tuh akan gerak. Call abg ah suh amik since Kampar dengan umah dekat dah. Sambil tunggu, saye memandang sekeliling melihat ragam2 manusia kat situ.

1. Ade seorang apek ni, dari jauh kedengaran die bercakap. Malas nak toleh tengok die. Tibe2 die duduk bertentang ngan saye. Hmm..cakap sorang2 upe nye.

2. Nampak seorang lelaki tua, berlari2 di jalanan. Tibe2 terjatuh! Cube bangkit tapi nampak kaki cm xberdaya. 10 min orang tengok aje. Datang 2 orang laki angkat dengan kasar dan bawa tah ke mane. Kesian~

3. Dari jauh ternampak seorang laki mengejar laki sebangsa dengannya. Membuat aksi minta diberi makanan. Xde layanan! menghampiri kawasan tempat saye duduk. Mintak kat sekeliling. Xde layanan gak! Hmm..saye lak berkire2 kalo laki ni dtg dekat, mau diberi juga duet. Cam kesian.

4. Seorang lelaki berjalan2 membawa sejenis alat sperti walkie talkie dan beraksi becakap dengan alat tu. Oh, pekerja sini kot kate saye. Hmm..bile die lalu depan saye. Baru saye tau mende yang dibawa tuh adalah calculator. Huu..

Hmm...sebaek raksasa yang saya mimpi tu hanya mimpi bukan ilusi. Tapi orang2 yang saye jumpe tuh berada dalam dunia ilusi mereka. Maybe ade yang sengaje dan ade yang xsengaje. Minum arak sampai mabuk tuh memang cari problem sendiri la kan? Tapi yang gila disebabkan perkara2 yang xsepatut nya. Saye simpati!! Saye xtakut dengan dorang selagi dorang xkaco saye. Huu..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

6 WishingStar:

JameL said...

lame x mimpi ??
aritu ko ckp ko mimpi pasal aku ... ape kes nih ???

KhairunNadiah said...

er..
hmmm xde ah lame sgt..
uh~mmg laa mmpi sal ko..mau ku beritau juge di sini ke???heee~~

anep said...

ke jamel yg raksasa dlm mimpi tuh? ngeh3

KhairunNadiah said...

er..anep..ley gk gtu~waa..anep lame ilang~tau laa jejln pn..

saudagar gaRAM.. said...

naik bas general nombor 46 kan kan kan?

hahahhaha....

KhairunNadiah said...

encik saudagar garam,
(sape kamu??)

haha..saye xtau lak de nombor..haha yng pasti kaler bus tuh hijau xpun merah..=__________=


lalu depan UTP naik aje la..