Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Wednesday, March 4, 2009

[[Jalan2 cari makan : Mee Bandung Muar]]

Best gak jadi penganggur berjaya ni. Hehe. Ley jalan2 salu tanpa gune duet sendiri. Haha. Opss, yela kan, abang yang drive kete dan tujuan berjalan untuk melawat adeq "gemok" tersayang. Oh, die sekarang skolah Sains Muar aka Samura. So, abang ngan mak la yang sponsor segala perbelanjaan. Yeeeeey!! Maka terpaksa laa postpone kan plan tengok Geng ke hari Isnin. Maaf ye kat rakan2 yang mahu join tgk bersama saye.

Yippi2. Food!!!adalah perkara yang saya amat suke kalo pegi jalan2. Ala xbest la kan g jejalan tempat jauh2 alih2 makan kat food court je. Xpun makan gerai bese2 je. Fast food lagi memualkan. Saye mahu kelainan dan spesel menu dari tempat yang spesel. Round2 bandar Muar tapi xjumpe plak tempat yang agak spesel tuk makan. Pastuh terus call Munir. Haha, mak saya amat mengenali Munir. Dia cakap cakap hormat2 dengan Munir sebab die bagaikan Pakcik atau ayah kepada saya. Opsss, Munir jangan marah~~Hehe. Oh, call die sbb die ex-student skolah tuh gak so mestilaa tau tempat2 yang best tuk singgah makan. [Asyik2 name munir merata2 di blog saya, see die amat baek dgn saya kn??Si pakwe pun xkesah saye berbaik2 ngn die =b]

Oret. Die suggest kan saya makan kat kedai name "Mee Bandung Muar". Hehe. B4 call die, dah nampak dah kedai tuh. So mengarahkan abang untuk ke kedai tuh. Cewah. Cam boss plak. Yeye. Masa untuk makan. Hmm. Meh usha menu.

Yeay..my favourite food. Mee Bandung tapi kali ni spesel dari Muar ditambah plak dengan kenikmatan air buah epal. Cuaca yang panas dapat dikurangkan. Nyum2 SEDAP!!
[Dah tinggal cikit baru tingat nak amik pic!!]


Mihun sup. yummy2. Hehe, saya suggest kat adeq makan ni. Haha. Sebab saya nak rase cikit yeay, die x abes makan. Saya laa abeskan semua!! Oh, kelaparan sungguh saya. Yang best kedai ni sediakan sambal kicap. Sebotol die buh kat meja saya, pe lagi buh sepuas ati. Lagi pedas lagi enak kan??

Hmm..mee goreng kegemaran adi. Rasa nye bese2 je.

Rojak buah. Hehe, yang ni kakcik order. Hoho bajet2 diet aa tuh padahal dah makan kat skolah. Kuah die sedap la..!!Haih..bikin saye terliur.

Heee..air bandung soda abang. Hmm 1st tyme rasa. Haha. Ok laa. Sejuk je tekak bile minum di kala cuaca panas.

Oh..abang makan mee hailam dan mak makan nasi campur. Lupa plak nak tangkap pic makanan tuh. Sebab tibe2 abang cam bising2 tunjuk kereta Proton Mpv Exora parking depan kedai tuh. Err..buruk camtu xkan kete baru kot. Haha. Rupe nya saya tertipu. Dorang tampal2 sumthing kat kereta tu ngn purpose xnak bg orang pasan itu adalah kereta baru. Test drive mungkin. Driver kereta tuh pun benti makan kt kedai tuh. Hehe. Pe lagi abang g curik2 tangkap pic keta tu gune fon saye. Yeay. Mari lihat hasil nya.

Isk2..awat jauh betoi abang ni tangkap. Xpro sungguh. Hehe.

Fuh, best tol jejalan pastuh makan kat kedai yang sedap. So, sesape yang rase nak ajak saya kuar meh laa banje saye mkn kt tempat spesel. Haha. nak suh saya belanja doakan saya dapat keje cepat ek. =)




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

12 WishingStar:

Munir said...

errr
bukan stakat tempat makan, tempat nak fly pon aku leh ajar kat kak cik. mih mih mih. Try aa murtabak singapore near petronas dekat skolah tuh. See aku ingat muar de kedai banyak makan2 bila dok perak langsung tatau aih

KhairunNadiah said...

Haha. actually byk je. Tapi yele jadi student UTp asyik2 g JJ mkn mcd (org dh boikot pn makan lg)..Hehe. Kalo teluk Intan, the best choice mastanggani [xtau eja]. sedap woooo~~

chunk said...

"mastanggani" tu jual apa??uhuh tgk gamba cm xsedap.dah rasa mb sedap :P

Mohd Syafiq Rashid said...

mastanggani mcm name mapley je hahaha

KhairunNadiah said...

chunk : haha..jual mi rebus, rojak..aku salu mkn mi rebus..kt tluk intan je die bkk bpe cawangan..haha..femes!pnh msuk tv =b

robo : founder die mamak kot.haha..tp pekerja byk melayu..heee~~

Syed @ Don said...

aku jeles ngan nama munir bagi pihak ketiga. sekian.

KhairunNadiah said...

err..awat ko jeles lak neh syed?? =______+

kHaiRuLDiN said...

dah la g muar x ajak.. g tgk upin ipin pon x ajak.. T_T~

KhairunNadiah said...

ala ding kan kje~~nnt kte g tgk cte lain same2 yer???jgn laaa cedey2..

kokokranc said...

bandung soda? meh2 bandung soda abang bujang final sem meh.

luls

KhairunNadiah said...

haha..sedar sket ropi. ko bukan final sem dh~~bajet2 abg bujang final sem lg

suarajagat said...

lapar la tgk blog ni..
rindu kat mee bandung muar...