Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, March 31, 2009

Si kecil

Ok. Sebab xde idea nak update blog tapi still de mood nak update, so copy paste balik pe orang tuleh pasal saye kat comment dan kat blog2 mereka. Erm, kepada yang xreply tag xpe ah. Aiman xkesah~~Hehe. Title post ni "Si kecil" sebab mostly orang komen saye kecik!!Haha.

Azmil wrote :

1.paling kecil
2.tmbah laju sbb rumet laju
3.ex skulmate
4.salu tiru esmen aku + aku tiru die
5.mmpunyai rumet yg comel tp kaki agak panjang..nice
6.balak yg x macho [orang xmacho je suke kate orang len xmacho..kui2]
7.geng terbaik abrak
8.rakan gayut kat permata dlu
9.paling kuat skandal kan org
10.ganas, garang,

Yatie wrote :

1. besfren kat utp..
2. teman mkn time v5 lame time hajar n kelly slalu pemalas so ktorg slalu g tapau nasik same2..kdg2 smp lapa perut semate2 tgu hajar n kelly..haih~
3. ramai kawan kat utp..plg impress time die kenal chunk n hepymeal tru mirc then g jmp kat kafe nk bekenalan..haha..xsangke pompuan same pompuan pon leh jd cenggitu...mirc pny effect!
4. sumber intenet alternative..kalo xleh connect ke printer rosak ke sume pgl die la dtg repair..hehhee..mst setel nye la..ade je jln corner kanan kiri
5. pdengar yg bek tp die bosan aku rs bg nasihat kat problem yg same..last2 die kate lantak ko la yatie...hahhaa..asalkan ko bahagie..
6. teman tidur b4 g intern if rum8 xde..wiken rum8 slalu blk so mmg wajib tdo ngn kN...tp tpakse tahan ngn aktiviti dorg (ngn waty) yg hanye akan berakhir dlm kol 4 pg..haha..gle ah..akibatnye esok siang aku smbg tdo lak kat bilik sndri..pas intern da brani tdo sorg..ngee~
7. penah wat2 lupe bday aku..aku anta komen kat fster soh die wish bday aku..sedey woo tp dpt secret recipe!yey!tq kwn2..
8. she's a very protective fren..dun mess around with her frens!haha
9. die slalu cte sal keotaian die torture org yg die tak suke kat skolah dulu..hahha..tp aku rs tak otai mane pon..=P
10. sgt rajen...everytime g bilik die mst ngah wat keje..n sgt memahami subjek2 cm EEE, OM, n subject2 yg sme dak engine kene amek tu..haha...aku beser nye amek tips fr die la..
11. final sem die sbb tkejut ngn keje yg amat kurg bg standard dak ee (tp standard yg beser bg dak chemi), die slalu tdo merengkot kat katil ngn laptop kat kepale..naseb kecik leh muat..haha...
12. die slalu jd mangse org ajak g maple..kelemahan die xleh nk bukak mulut ajak dorg blk...endup die ngtk2 kat maple smp 3-4pg..kdg2 die bwk notes tp stil org ajak die tu tak phm yg die nak blk cpt..solutionnye die akan ajak aku temankan.haha..mst munir n d geng benci aku sbb slalu ajak blk awal..haha
13. die org yg tak reti ckp no....so aku rs slalu kene buli..even kenal ngn org kejap pon die leh jd org tukang tapau tok org tu..aku cube nk ubah die tp smp grad gagal..
14. die slalu cte permainan kanak2 yg die slalu men ngn bf die..keja2 sane sini..n die sgt hepy ble die cte
15. penah gado ngn die smp nges2..hahaha...wek2=p [wek!!!sape suh gado???hihi~~]

Pian wrote :

1. nick ^DeSiDErIA^. sumer org tau da kot. next!
2. ade bopren. bopren die tgh intern. sian kN dok jauh2 ngn die. ke dekat? ngee~
3. care cetim yg agk kiut. xtau nape rase camtuh. tp rsnye sume yg cetim ngn die rs camtu kot. [yeay~mmg kiut pun!!hihi]
4. penah tergolek2 kt seat belakang kete aku sbb aku lipat maut masuk simpang. muahahah~ :D
5. senang dipengaruh. penah aku ngn kaped berjaya menghalang kN tido selama 2jam lbey krng. main teka lagu industan. ngehehe~
6. cam selalu je ade kat #helloproject. lg lame dr aku kt situ.
7. x suke org kuar dr cenel #natto. kalo der yg kuar ade la autopm mgejar soh msuk blk.
8. err.. aku mmg ensem kot. ^_^
9. x pnah nmpak bersukan ke pape. tp badan cenggitu jugak. selalu diet kot.
10. penah threat anta raksasa nk makan aku sbb aku x bagi lg adiah grad. [epi graduation~]

Chunk wrote :

1. bersize kecil,lbey kurang __cm (ukuran tuan die je yg tau psal aku pn xnah ukur.haha)
2. bernama sbnr khairun nadiah mohd yusoff (psal tu jd kN kot)
3. mempunyai darah sejenis ngan aku iaitu "O" kad darah dia ada ngan aku lg.(sape suh x tuntut.wek2)
4. dimana ada kN.disitu ada aku (xingt dah ayat sapa)"kN g.aku g"
5. skg kN lak tmpg blk aku tiap kali dtg utp.dlu aku yg ske tmpg blk die.hehe
6. jejak kasihnye bl dpt tau kitorg sbnrnye sekampung.kg tg keramat namanya
7. mak die pggil aku "chunk" oh my~
8. penah gado ngan die juge.he2 tp kejap je x selama gado ngan sorg bdk neh *sigh*.br tau sikap sebenar kn?x gado.xde la rapat cm skg [haha. ni lagi sorang sape suh gado???wek~]
9. status "R" tp masih menganggur
10. lastly, tenkiu sbb die masih sudi berkwn dgn aku.terima baek buruk aku.

Syed wrote :

1. Gadis kecil molek yang terkenal semasa zaman "Foundation Year" lagi kerana peristiwa tertentu.
2. Mempunyai ibubapa yang baik dan peramah. (=D) saya ngaku anak angkat tak rasmi mak dia.
3. Mudah disenangi oleh orang (tah la kenapa) dan mempunyai "friend cycle" yang luas.
4. Suka berkawan dengan orang kurus tinggi (kecuali saya) - Siti Hajar di "Foundation Year" berganti Siti Nurwati Endah di tahun-tahun berikutnya.
5. Mempunyai seorang pakwe yang muda pada masa kini (zaman dulu? la la la~~)
6. Seorang yang sentiasa mendapat markah yang tinggi dalam apa-apa subjek walaupun dia selalu mengadu tak pandai dan tidak mahu mengajar saya. Grrr!! akibatnya, dia selalu dapat A dan saya selalu borong C.
7. Antara pengasas #Natto dan ketua projek dalam byk aktiviti berkaitan.
8. Antara perempuan terawal yang mampu menerima ilmu-ilmu mengenai perkomputeran dan teknologi komunikasi - tp tak dapat nak pengaruh dia main game. AAAA!! GAGAL!!
9. Saya selalu mimpi bergaduh dengan orang kerana cuba melindungi dia (ha ha ha!). Kantoi aku rasa kN selalu kena buli walaupun dia cakap dia plg ganas di sekolah menengah dia. [Isk, mane de cakap paling ganas pun. Tipu ni!]
10. Dia slalu marah dengan saya walaupun saya baik hati. La la la~

Munir wrote :

1. Orang die kecik-kecik. Kalo jalan ngan die terasa cam aneh
2. Rakan baek
3. One of my chatting fren list :D
4. Dok putrajaya ngan teluk intan, tiap2 minggu travel cam org bisnes mengalahkan orang bisnes
5. Boyfriend die seorg yang senyap walaupun try utk ramah tetap senyap gak -_-”
6. Rakan yang selalu kena paksa gi maplay tiap2 malam lolz
7. Partner in crime dalam mana2 event #natto :D
8. Selalu kena scam/tipu
9. Orang yg penakut leh lari dari jarak 2 kilometer dalam masa kurang 5 minit hebat! [Haha. Tuh pasal ley dapat 1500m gold medal =b ]
10.Dak pompuan yg hebat setting2 komputer ala2 geek gak aah

Mira wrote :

1. kN yang kecik!! dan sgt cumey! sebab die kecik..
2. SUke bercerita!! =p
3. Kenal kN mase jual baju k5...first2 time...aku mengenali kN depan2..haha~
4. kalo ajak chunk gi maple...ayat pertama die.."kalo kN gi..aku gi".... kN pun same... (hish!! emo2.. =p)
5. kN dan munir..yg cm anak ngan bapak~
6. aku dulu ingt kN nie adik beradik ngan wadik..sbb dulu2...dorg ckp wadik adik kN...haha
7. geng maple.... salu kuar maple ngan dorg2 nie...[nape wadieq adeq lak.die abg la~]
8. kN nye mirc script...sekejap urup beso..pastu urup kecik...aku salu konfius!!
9. Dak EE yg nmpk cm dak chemi~ ..aku knfius kot dulu... lepas nmpk ko bincg ngan syed sal fyp..baru tau..ko dak ee..haha
10. kN suke gosip!!! ahha`

Ding wrote :

1) Ske bagi nasihat (byk bkaitan dgn luv)
2) Seorang gurl yg cute, kecil molek n chumil..
3) Pendengar yg baik.. (komunikasi)
4) Ske dgr dan simpan rahsia org lain.. bia pecah di perut katanya
5) Sudah pandai main rubik.. bangga dgn pencapaiannya..[Yey!!terime kaseh cekgu~~]
6) Seorang kakak bertanggungjawab, slalu pastikan kerja rumah siap dan adik2 makan..
7) Punya tarikh lahir yg hampir dgn teman rapat nye, chunk..
8) Slalu mintak kebenaran parents jika mau ke mana-mana.. (lebih 5km dr UTP)
9) Jangan takut akan gelap, kerana gelap melindungi diri kita.. =P (paham2 sdiri je la)
10) Kawan yg baik dan setia.. ske dipuji, dan tidak memntingkn diri sdiri..

Escapad wrote :

1.kecit molek n ske ngaku comel.. wek2
2.senang di scam oleh aku n munir
3.penakut ngan hantu, tapi ske tgk cite antu. ske suh org teman utk gi toilet.
4.rakan natto, rakan helloproject, rakan mapley, rakan scam, rakan masjid (err..)
5.berjaya mempengaruh aku dalam gejala Rock Legends (nk jadi singer konon.. lol)
6.ske korek rahsia org (beware.. lol)
7.bakal menang award sebagai petani anggur di putrajaya.
8.tak ske mintak tlg dari org, tapi die akan wat2 muka kesian or wat2 sedih supaya org len offer pertolongan [saye pemalu~*wink*]
9.baru2 ni die da brubah jadi ganas dgn menulis perkataan yg kurang senonoh (stat pandang serong kat kN.. ahaha)
10.ske nangis tak pasal2, pasal mende kecit pon die nangis.. haha.
10 + 1. die paksa aku wat tag nih!!!! Hahaha.. kalo tak die nak majuk..

Yap wrote :

1. pakwe bliau slalu dtg bilik jmp rumetku..time tu tatau pun tu pakwe bliau
2. knal melalui mirc..igt sape la yg guna nick DesiDeria neh..skali awek mamat yg slalu mai bilik aku..haha..stalk a ape g..
3. paling kecik dlm cenel..haha
4. mata die besar bulat..cam nk makan orang..
5. pernah marah kt aku sebab aku membakar secara melampau..
6. senior rumet aku..
7. rajin main script MirC..
8. jarang kuar ngn die sem pas..bliau bz ngn fyp..aih..
9. kne panggil die kak gak sbb dlm cenel ade dua org gals jeh..teruterubozu dgn bliau..senpai a neh..
10. heppi go lucky~[yey!!!epi2 salu]


Orait. Tuh je kot komen2 dorang sal saye. Hmm..rase betoi or x terpulang kepada kamu2 semua. Hehe.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Monday, March 23, 2009

Wedding (n_n)

Eh eh..ni bukan nak buat announcement pasal wedding saye. Haha. Saye lambat lagi la nak kawen since my luvly pakwe pun belum abis study. Btw, die muda setahun dari saye tuh sebab xabis lagi ek. =b

Actually semalam saye ngan beberape orang kawan attend wedding abang waty dekat dewan KISAS. Fuh. Jauh gile perjalanan dari Putrajaya. Since my family nak gi Johor anta my sis balik hostel so saye pun hijack ah kereta ayah bawa g stesel ERL putrajaya. Then dari situ naik ERL g Kl sentral coz janji ngan Huda & Zu nak jumpe kat sane. Ok! Pas jumpe tuh ktorang pun naik komuter ke stesen Telok Gadong. Grrr..ni Syafri laa suruh tunggu situ padahal kalo turun kat stesen KLang lg dekat kot.Hehe. Neway, thanx 2 Syafri coz amik ktorg kat stesen.

Yeay! Dah sampai dewan tuh. Pe lagi makan la! Ok jom tengok pic2 mse ktorg kat sane. Letse go!!

Tyme ni b4 masuk dewan. Haha. Kunun2 malu nak masuk lagi since cik Waty pun lum sampai kat dewan tuh. Panas kot ni.

Isk2. Lepas abis makan xmo gerak dari meja. Nak gak amik pic same2. Muke kepenatan selepas kenyang!!Hihi.

Haha. Saye & Zue xmalu gile tangkap pic kat situ. Ala..nak tangkap pic pelamin yang cantik tuh. Xpe2 xde orang kenal ktorg pun. See..ade red karpet di situ. Cam artist dah!!

Ha..cik Waty ngan baju pink nye. Hot gitu. =)
orang lam pic : Zue, me!!, Waty, Huda & Aishah.

Hmm..ingat nak tengok pengantin sebab abang Waty tuh navy so ade laa majlis lalu bawah pedang tuh. Isk2 tapi lame sangat lak nak tunggu. Rugi2, kalo x ley jumpe sorang yang bawak pedang. Mesti ensem kan kan??? OPss..nanti de orang marah! So ktorang pun balik la. Mase odw ke kereta terserempak lak ngan Pian + Ckin. Yeay!! Dapat sumthing from dorang.

Hihi. Cute sangat ok!!!Thanx ek korang~Epi2!!

Mase dok makan2, Aishah bawak perkabaran ade la 2-3 orang kawan2 akan kawen lam tahun ni. Wah!!!Saye cam xcaye. Isk2. Sekarang trend kawen awal kan?? Fuh!! Saye bile lak???Heee~~




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Saturday, March 21, 2009

Rock Legends!

Hye semua. Lama kan saye xberblog?Haha. Cewah bajet2 cam de peminat kat blog ni je. Ok! Skang macam ramai orang dah ade muka buku. Seingat saye start muka buku ni mase saye tengah intern kot. Tapi xnampak sangat pe kegunaan nye. So bia je berhabuk. Tapi sekarang muka buku semakin femes. Cam ramai dah beralih arah dari friendster ke muka buku ni. Saye cam bese gak malas nak update pe2. Nak bukak pun malas. Sekali sekala je jenguk2 kat situ.

Haha. Tapi sekarang ade sumthing yang wat saye rajin jenguk2 muka buku ni!Yerp satu application yang di war2 kan oleh rakan2 di #natto. ROCK LEGEND! Ok. Mula2 saye memang xminat nak main mende ni sebab kurang paham pe mende nye ni. Tapi lepas di explain cikit2 oleh pian ngan leha, boley la paham cikit. Maka saye wujud kan grup saye sendiri ROCK STAR.

Ok. Jom tengok character saye dan rakan2 lam Rock Legends ni after di make over. Cewah!

Saye singer group saye!!! Now level 21. Saye di freelance for encik ruMAh_keDAi. So mic di sponsor oleh die laa sebab die dah power + kaye.

Ok ni drummer saye encik Escapad. Mase capture pic ni die ngah level 13. Haha. Improve2. Kire die ni freelance tuk saye plak. So saye lak jage die bagai menatang minyak yang penuh!! Ehem. So sile kenang budi. Haha. Die make over character die sendiri ok!

Hehe. Ni guitarist saye!!Cumei x die??Haha. Bergaya ngan spek mate itam je. Ehem!!Ok ni encik oRen aka pakwe saye. Haha. Okey die main xsampai 30 min dah boley level up sampi level 10. Pelik gile cane die main. Gitar die ni pun ditaja oleh saye k! Kelaka die sanggup buat muka buku ni sebab nak sapot saye main mende ni.

Hehe. Saye as singer semakin level up semakin banyak ley pump up crowd. Kalo drummer die cam boleh heal power ahli group. Guitarist lak de power wail power orang. Hehe. So level up kite kena kumpul kan fame yang diperlukan. Hmm. Menarik gak game ni. Nampak cam mudah tapi sebenar nye kena gak pikir strategi cane nak level up ngan cepat + menambah duet dengan banyak. Ok, due ahli yang saye cite ni saye dah lock contract dorang. Ade lagi ahli lain tapi nanti la saye cite ag. =) Jom main!!!




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Tuesday, March 17, 2009

Starlight Tears



Hehe..meh2 layan lagu ni..I'll be waiting 4 u~~Lagu dari cite Boys Over Flower sambil layan 10 things bout u lagi. =) Hehe since xde mende nak updet pun so buat je laa tuk dorg ni. Jom tengok pe saye nak describe sal dorang ni.

Mazriff

1. Panggil die KAPED. Hish. sian cam xde name lak.
2. Kipas-susah-mati mende2 yang dtg dr Japan ke Korea ke. tuh sbb die dok kt #helloproject.
3. Mule2 kenal die, excited gile cte sal h!p. Haha. Siap anta mcm2. [Thnx kaped]
4. Orang salu ckp dak2 h!p pervert or pedo. Huh. Gaye2 cetim mebe de.Heee~~tapi in real xde pn gitu.
5. Respect orang. Kalo hembus2 asap mesti alih tempat lain. =b
6. Sensitif cikit. Haha..risau salah cakap ngan die. [ade laa kot sekali miscom ngn die =___+]
7. Hmm..sore sedap. [Bley ah masuk audition AF xpn OIAM.Haha]
8. Suke men gem!! gem gem gem~Hish!
9. Majuk sebab terlupe wat wb msg tuk die sampai saye grad. Maaf kaped.
10. Die suke ckp die ade bini. Haha. Orang salu ngaku single, die lak ngaku de bini. Layan kan aje.

ch[u]nk

1. Oke 2nd girl yang kenal thru mirc & g blind date ngn die. Opss. [1st : happymeal = farah]
2. Salu kelaparan di waktu malam. Bile malam je cari orang g mapley. Haih!
3. Bisneswoman yang berjaya. [ink, topup, printer & mcm2 die jual]
4. Gaye cetim cam laki. Hish dedlu ingatkan die laki.
5. Sebab die sayang saye, saye pun sayang die. Haha. My bespren!
6. Lahir 3 ari lambat dari saye. T__T so nasib malang same ngan saye. xdapat celeb besday ngn kawan2.
7. Baik hati amik orang ke anta orang pegi bus station. [Sorry chunk, kalo2 nyusahkan]
8. Hmm..kena explain sumthing betoi2 kat die. Haha, quick judgement die neh. Haih suke miscom gak.
9. Xpunctual. Kalo nak g mane2, kompem die lambat. Haha. Kena gi melawat rum die, baru nak siap2.
10. Die suke datang rum orang ke ous org. Orang nak gi rum die melawat xbg lak. Grrr.

Pian

1. nick ruMAh_keDAi. Haha, saye database nick orang ke??nope laa..sbb mmg kenal dorg thru mirc.
2. ade awek. awek die dak EE & bespren umet saye. Hehe.
3. cetim ala2 anime. Haha. xtau nape rase camtuh.
4. ade kete Gen2. vroom222. Rempit terhebat kate munir & kaped.
5. kalo ajak die g mane2 kompem ikut punye kecuali de hal penting sgt2 ah. Letse Go je.
6. penduduk rasmi #helloproject gak.
7. masuk #natto pastuh xnak kuar dah sbb de auto pm ni *ruMAh_keDAi* laaaaaaaaaaaaaaaaa......sedeh ner ko blah...msuk ler blk..plz plzz~~...:<
8. Salu pasan die ensem! wek wek~
9. Suke tengok bola + bersukan di waktu petang. bajet2 nak taf ah tuh.
10. Dimakan raksasa lam mimpi sebab saye xmo tolon die. Haha. padan muke!

Padel

1. Anak kepada cegu skola matgwar, Cegu pesol.
2. Muke baek2 cam skema gak.
3. Minum air mineral beli kat kedai je. Haha, menjaga kesihatan katenye.
4. Atlit. Phew, kaki panjang kot.
5. Banyak skendal kat UTP even cam baek2 pn. Ehem!
6. Orang Kedah dengan loghat kedah nye yang pekat.
7. Bercita2 nak kawen d end of diz year. Woh. Tapi masih belum de calon.
8. Hmm..kalo de abang cam die best gak. Hehe. Baek2 je~
9. Sanggup bagi tips2 tuk interview P. [Thanx tetamu~~]
10. Sebab die senior saye xley panggil name die "padel". Cam xsopan!![*sigh* padahal orang len saye panggil je name]

Mira

1. Mempunyai ketinggian lebey kurang kaped & munir. Phew..tinggi gile!
2. Bley berbahasa same ngan aney maple!!Kagum~~
3. Cam banyak skendel gak ni. Hehe.
4. Kenal die mase Convofair kot. Osmet Farah ketika itu.
5. Kurang pasti nape join #natto. Cam xingat lak.
6. Satu cos ngan chunk, chemi. So dimana ade chunk, dictu ade mira.
7. Komiti logistik yang berjaya masa Student Fiesta. Die wat keje terbalik ngan syed.
8. Rapat ngan syed. Cess syed kate terabai tapi banyak je kawan pompuan.
9. Skang umet ngan Leha. Die tido leha jage, Leha tido die jage~~
10. Yey!!Die kawn bulan 6 ni. Wuuu xsaba nak gi kenduri kawen die. Congratz~~

Woh. Penat lak pk sal orang ni ek?Hmm..kadang2 nampak sangat kite xde laa tau sangat sal kawan2 kat sekeliling kite. Hehe.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Friday, March 13, 2009

[[Tag : 10 Things About U]]

Hmm..agak malas nak buat tag ni. Tapi xpe ah still melayan. Jangan marah yer pasal tag ni. Haha buat dengan hati yang ikhlas dan tulus.

Azmil

1. Exskulmet. Tapi mase kat skola xpernah bercakap ngan die. [Saye pemalu kot!]
2. 1st tyme chatting ngn dia mase skolah die describe diri die "aku masuk kelas aku, ko baru nak kuar". [Haha. Oh yea saye lepak kelas die mase rehat]
3. Sacartics [Ok, die admit sendiri]
4. Rakan prank orang mase April Fool. [Cisssss..pastu die belot]
5. Rajin [Boley la tiru assignment die + die banyak source tuk siapkan assignment.Haha]
6. Hari2 update sal P [P bukan name sebenar]
7. Kaki gossip [Saye pun kalah wooo~]
8. Atlit [Tah, xtau pun dedulu mase skolah die dapat medal pe]
9. Menulis sambil letak pembaris kat bawah. [Psst..sebab die yang gtau kat "sum1".Ehem2]
10. Sape xkenal die betoi2 pasti menyampah. [Hahahaha. Jangan marah~~]

Syed

1. Pakai cap 24hrs. Agak2 tido ke mandi ke die pakai gak kot.
2. Orang yang digeruni mase awal2 zmn foundey. Haha.
3. Pokpek2 cakap xmo benti. [Arghhhh..kdg2 orang xpaham pun die cakap tapi xnak STOP gak]
4. Baik hati bagi hadiah besday [Bantal peluk + earring + mende bunyi2 tu. Hehe. Sangat sweet]
5. Driver yang gile [OMG. Sebaik masih hidup sampai sekarang]
6. Selalu terabai. [Lalala~pure2 xbersalah]
7. Ade awek. Awek suke mintak tolon die pastu die dok mintak tolon orang lain. Pastu pokpek2 ngadu.
8. Annoying [Akibatnye menjadi mangsa kemarahan saye. =____+]
9. Xpernah dengar die cite detail2 sal family sendiri.
10. Die suke cakap mende2 xsepatutnya depan pakwe saye!! Grrrr...

Ropi

1. Kenal mase 3rd year kot. Huh!Baru tau die same batch dengan saye.
2. Ingatkan alim. Oh dun judge a book by its cover.
3. Muke matured gile ngan perut yang *teeeeeeeeeeeet*. Isi ruang kosong. =b
4. Hmm..Gatal + pervert. [Wow!!kejam ke ni??ke x ek???Heeee~]
5. Muke salu emo je cam nak makan orang.
6. Pandai speaking + tuleh bahse omputih tuh tapi xbpe nak puteh la. Hihi.
7. Die suke cakap saye "rival" die. Haha.
8. Penah gado ngan die.
9. Tangan die 3-4 kali ganda bsar tangan saye. Hahah. Dah mepek xtau tuleh pe ah ni.
10. Die suke cakap saye "Bajet Hot", "Bajet Comei". WTH. Bikin hati saya panas je. Xhingin pun title2 tuh. Maaf!!

Robo

1. Dak EE.
2. Xtau nak panggil pekro ke robo. Xsure ah nape de due name panggilan ni.
3. Muke matured gak.
4. 1 sv FYP ngan dia.
5. Bila die explain sumthing sukar gak untuk dipahami.
6. Hmm..terjumpe die detim ngan awek die kat Sogo.
7. Xsalu cakap ngan die pun. See. I told u, saye ni pemalu gak.
8. Ade kat cenel #h!p tapi cam xpernah kuar sekalipun.
9. Nampak cam minat tengok bola.
10. Xtau aktif bersukan ke x.

Add lagi:

Ding

1. Kenal thru mirc UTP. Nick die Syncmaster. [nick saye : ^DeSiDErIA^..Haha]
2. Salu cerita sal die kat me!
3. Pernah bagi serunding kat saye. Yummy~
4. Suke senyum + xpernah tengok muke die marah2.
5. Sweet talker. Haha. [cakap sopan santun]
6. Baik hati [pernah anta me balik umah sebab parent xley amik]
7. Hmm..xpernah sembang lame2 ngn die in real life. [salu cetim je]
8. Ramai kawan perempuan kot. Hehe.
9. Seorang senior yang saye bley rapat after Ron. [Haha, mane tah Ron sekarang =( Uhuk!]
10. Promise sumthing ngan die. [Apekah??Secret~*shhh*]

Aishah

1. Budak EE seperti saye.
2. Budak Klang. Haha. Salu wat geng budak Klang bersama Waty & Azmil.
3. Seperti Ropi pandai speking + menulis + sebaik puteh melepak cam omputeh.
4. Pandai masak mende2 yang nampak sedap. [So, masak kan sumthing spesel 4 me Aishah]
5. De kete Atos kaler biru.
6. Kate saye garang padahal die cetim pun nampak cam garang gak. Haha~
7. Suke ngade2 ngan umet saye, Waty. [Xpelaa waty & me umet sempoi.Haha]
8. Die suke wat aksi2 saiko. Seperti menaip menggunakan 1 jari dengan mimik muke yang menggerunkan. Haha. Kelaka gile ingat ni.
9. Seorang penulis blog yang berjaya.
10. Amat teliti dengan kertas. Die xbagi kertas terkelepet cikit pun.

Yap

1. Kenal thru mirc UTP. #Helloproject dengan nick penagih_dadih. [Hish betoi ke eja cmni]
2. Tengah intern cam pakwe saye gak.
3. Umet kepada junior sekolah, Napi.
4. Boley kenal die sebab tibe2 die cakap kat mirc "Ehem, pkai baju kurung biru pastu jalan ngan pakwe" [Mase tuh xkenal pun die sape.Haha terus tanye pakwe sapekah die!]
5. Caring + baik hati [sanggup pinjam kete sum1 tuk anta me g klinik sebab saket mate.T___T terharu]
6. Ade ciri2 event manager yang berjaya gak sebab suke plan gathering.
7. Die panggil saye "kakak". Yeay!
8. Die cetim suke wat gaye emo2 padahal xemo pun or kalo emo pun xyah pedulik ah. Haha.
9. Hmm..seorang yang semangat lam pe juge yang die buat. Agaknye laa. =b
10. Seorang anak jati Kedah.

Yatie

1. Bespren kat UTP.
2. Mase awal2 kenal ingatkan sombong sebab dari skola TKC. Hihi. Tapi sebenarnye sangat baek!
3. Tempat meluahkan perasaan mase dulu kala. Pastu salu detim je terpaksa ah cari orang lain.Haha. =b
4. Kalo de financial problem bley share same ngan die. Oh, kite xkesahkan pinjam2 duet.Heee~~
5. Skorer dak chemi. Leks je, xstudy hard.
6. Salu bedtyme story ngan die. Wuuu..windu kan zaman bedtyme story.
7. Kalo gi maple dengan die, confirm bley balik awal.Haha. Kalo x berjam2.
8. Pernah sedey sebab die ingat orang xingat besday die. SURPRISE!
9. Seorang yang punctual. Cepat gile kalo bersiap nak g mane2.
10. Majuk ngan die sebab janji nak umet same tapi tibe2 cakap xjadi lak. So, umet ngan waty sampai grad. =)

Munir

1. Seorang rakan yang penyayang + caring.
2. Die suke test tahap sweet talker die kat saye. Maaf! Tektik dah dikesan.
3. Partner event manager yang amat serasi. =b
4. Pemandu pelancong yang berjaya.
5. Muke matured gile sehingga selalu umo nye disalah anggap [mak cakap die bagaikan pakcik kepada saye.Hihi]
6. Maybe bley dapat seat VIP bersama dengan Waty sebab menyokong relationship saye & pakwe. [Pakwe cakap gitu. Hehe]
7. Senang dibawa berbincang sebab xsensitif sangat.
8. Bercita2 bukak kaunseling company bersama saye.
9. Oh lupe lak. Kenal die sebab tibe2 offer bagi bekas kosong tuk bubuh agar2 mase 1st gath k5. Thru mirc gak. [Baik kan die??sanggup hantar bekas tuh dari jauh]
10. Walaupun die suke wat cam die emo tapi xde plak rase takut ngn emo nye!Hihi.

Phew, finally Me!!

1. Rendah [Ketinggian adalah rahsia]
2. Ringan [Xlebey 35kg]
3. Single but not available. Taken!
4. Suke bercakap tapi ngan certain people je. [Haha.Tapi saye senang adapt ngan people.Agaknye laa]
5. Neves kalo cakap ngan laki. Haha. [Habit mase neves : men enset + btoikan tudung. Kalo saye wat camni mean saye xselesa dengan kamu!]
6. Xsuke bertentang mate.
7. Ade lesen kereta dengan status P. [Dulu2 bercita2 nak ade driver sebab xnak amik lesen kereta]
8. Rajin mengemas rumah. Surirumah berjaya.
9. Salu disalah erti. Caring salah, xcaring pun salah. Last2 malas nak amik tau sangat.
10. Ade 8 orang adeq bradeq + 1 abg angkat + 1 adeq angkat laki + 1 adeq angkat pompuan. Saye sayang sume nye~

Ok done! Malas nak tag orang lain tapi saye nak reply dari orang2 yang tag saye. Hmm dan sape2 yang berhajat nak komen tentang saye. Leave ur comment k!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, March 12, 2009

Boys Over Flowers

F4 & Jan Di
[Semua ensem kan??kan?? *Isk*]

Ji Hoo Sunbae~~
[Kim Hyun Joong - SS501 is THE BEST!!! *phew*]

New hair!! Uhuk2..melting~~*LOL*

=pp..Cute kan die???

Haha..ok ni snapshot from Boys Over Flowers. Baru tengok eps 17.Hmm..not bad~~Isk2. Panjang sangat cite ni..geram gile nak tunggu sampai abis. Total eps ade 25 kot. Haha. Tapi seyes best tengok cite ni. Lagi2 ade Kim Hyun Joong. =pp Hehe. Cute & adorable!!! Haha. Sila tengok We Got Married or Thanx for Waking Me Up, die sangat cumeeeeiiiii~~~

Name : Kim Hyun Joong
DOB : June 6, 1986
[Wiwit, die same umo ngn saye!!!!!]
Beautiful Man in Korea =pp

add diz pic:


Name : Koo Hye Sun
DOB : Nov 9, 1984


Hmmm...~~hahahaha~~~~Saye sebagai rakan #h!p mmg xkesah mengatakan pompuan2 itu cute~~ >.<



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Sunday, March 8, 2009

Mimpi & Gila & Mabuk

Dah lame xmimpi..tetibe mimpi raksasa lak..Haha teringat dulu2 kala pernah mimpi raksasa gak..Hmm nape tah suke mimpi raksasa. [Raksasa cam cite2 otomen tu!!]. Kali ni mungkin sebab xsehat pastu tido xlena maka senang lak mimpi2 mende mepek.

Hmmm..saye seorang penghapus raksasa..ade power2 yang manusia biasa xde. Then, satu ari tuh saye menceroboh kawasan mastautin raksasa2. Disebabkan banyak raksasa yang perlu ditewaskan, saye jadi penat & xde mood berlawan. Power pun dah nak abis. So, saye blah je laa dari kawasan tuh. Tapi ikut rule sepatut nya saye kena lawan sampai salah satu mati. Haha. Tapi pedulik ape dengan rule tuh. Sampai kat umah, saye pun baring2 menghilangkan rase penat. Tibe2 ternampak enset saye bercahaya, & tentera name seorang kawan saye. Bagi nick die ah "rumahkedai". Haha. Saye pick up call tu, then terdengar:

kN~~tolon aku. Raksasa ni nak lawan ngan ko. Kalo ko xmuncul die makan aku.

Err..kesian kan??tapi mase tuh otak saye jadi lemah. Blackout! Saye tido je.

Abis mimpi saya. Haha. Xmo ah selamatkan kawan tuh sebab saye de plan lain mahu ke UTP. Bangkit segera dari mimpi dan terus bersiap2 berangkat ke epow tuk jumpe si dia. =)

Ok, after tdo semalamam kat UTP. Saye pun pulang. Hmm..thanx 2 Chunk sbb anta sampai medan Kidd. Isk2 orang suh anta sampai depan bus stop UTP je tapi degil lak nk anta sampai sane. Hehe. Saye pandai je naik bus general tuh tau. Sori xpat jumpe member2 sangat coz terpaksa balik awl dengan kesihatan yang xberapa mengizinkan.

Berangkat ah pulang menaiki bus ke Kampar. Cadang2 nak naik bus ke Teluk Intan. Tapi lagi 30 min lak bus tuh akan gerak. Call abg ah suh amik since Kampar dengan umah dekat dah. Sambil tunggu, saye memandang sekeliling melihat ragam2 manusia kat situ.

1. Ade seorang apek ni, dari jauh kedengaran die bercakap. Malas nak toleh tengok die. Tibe2 die duduk bertentang ngan saye. Hmm..cakap sorang2 upe nye.

2. Nampak seorang lelaki tua, berlari2 di jalanan. Tibe2 terjatuh! Cube bangkit tapi nampak kaki cm xberdaya. 10 min orang tengok aje. Datang 2 orang laki angkat dengan kasar dan bawa tah ke mane. Kesian~

3. Dari jauh ternampak seorang laki mengejar laki sebangsa dengannya. Membuat aksi minta diberi makanan. Xde layanan! menghampiri kawasan tempat saye duduk. Mintak kat sekeliling. Xde layanan gak! Hmm..saye lak berkire2 kalo laki ni dtg dekat, mau diberi juga duet. Cam kesian.

4. Seorang lelaki berjalan2 membawa sejenis alat sperti walkie talkie dan beraksi becakap dengan alat tu. Oh, pekerja sini kot kate saye. Hmm..bile die lalu depan saye. Baru saye tau mende yang dibawa tuh adalah calculator. Huu..

Hmm...sebaek raksasa yang saya mimpi tu hanya mimpi bukan ilusi. Tapi orang2 yang saye jumpe tuh berada dalam dunia ilusi mereka. Maybe ade yang sengaje dan ade yang xsengaje. Minum arak sampai mabuk tuh memang cari problem sendiri la kan? Tapi yang gila disebabkan perkara2 yang xsepatut nya. Saye simpati!! Saye xtakut dengan dorang selagi dorang xkaco saye. Huu..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Thursday, March 5, 2009

Bila Rindu~

Aisey..tibe2 makin windu kat si dia!! Haih..tapi xde laa gila bayang. Still waras la, sume kje2 surirumah berjalan lancar je. Bangun awal lagi. Pastuh dengar lagu2 melayan perasaan sambil2 usha pic2 yang ade kat enset mahupun di lappy. Oh, amat windu!!!

Meh tengok pe yang saya suke tengok (n_n). Bukan semua la ek. Cikit2 bley ah. Hehe.


Small Flower!!!
Heee~~last day kat UTP. Mase tu gi breakfast ngan die. Tengah jalan2 then die petik bunge ni. *terkejut*. Haha. Kecik2 pun sssaaangat sweeeet tau!! =b

LOVE
Hmm..getah bentuk luv. Hehe. Die cakap die buat mase tengah keje or tengah naik kete technician. Lupe lak. Cumei sangat!!!! Menambah windu~~=)

Pokok bentuk kipas ke???
Dok sembang2 ngan die, cakap suke tengok pokok bentuk kipas. Haha. Siap plan ag nak tanam kat umah. Tadaaa~~Sok nye, die cakap die jumpe pokok tuh then dah tanam kan tuk saye. Wow!! *terharu*

Pokok hidup sehat & kuat~~
Hehe. Taken on 02/03/09. Sehat kan die?? *Epi2~* (n_n)

Hehe. Die salu berjaye wat saye epi!!Yeye..~Saye arap ley wat die epi juge. Maaf entry jiwang dari saye. Blog saye suke ati saye ah nk tulih pe!!! Btoi x?? =pp




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

Wednesday, March 4, 2009

[[Jalan2 cari makan : Mee Bandung Muar]]

Best gak jadi penganggur berjaya ni. Hehe. Ley jalan2 salu tanpa gune duet sendiri. Haha. Opss, yela kan, abang yang drive kete dan tujuan berjalan untuk melawat adeq "gemok" tersayang. Oh, die sekarang skolah Sains Muar aka Samura. So, abang ngan mak la yang sponsor segala perbelanjaan. Yeeeeey!! Maka terpaksa laa postpone kan plan tengok Geng ke hari Isnin. Maaf ye kat rakan2 yang mahu join tgk bersama saye.

Yippi2. Food!!!adalah perkara yang saya amat suke kalo pegi jalan2. Ala xbest la kan g jejalan tempat jauh2 alih2 makan kat food court je. Xpun makan gerai bese2 je. Fast food lagi memualkan. Saye mahu kelainan dan spesel menu dari tempat yang spesel. Round2 bandar Muar tapi xjumpe plak tempat yang agak spesel tuk makan. Pastuh terus call Munir. Haha, mak saya amat mengenali Munir. Dia cakap cakap hormat2 dengan Munir sebab die bagaikan Pakcik atau ayah kepada saya. Opsss, Munir jangan marah~~Hehe. Oh, call die sbb die ex-student skolah tuh gak so mestilaa tau tempat2 yang best tuk singgah makan. [Asyik2 name munir merata2 di blog saya, see die amat baek dgn saya kn??Si pakwe pun xkesah saye berbaik2 ngn die =b]

Oret. Die suggest kan saya makan kat kedai name "Mee Bandung Muar". Hehe. B4 call die, dah nampak dah kedai tuh. So mengarahkan abang untuk ke kedai tuh. Cewah. Cam boss plak. Yeye. Masa untuk makan. Hmm. Meh usha menu.

Yeay..my favourite food. Mee Bandung tapi kali ni spesel dari Muar ditambah plak dengan kenikmatan air buah epal. Cuaca yang panas dapat dikurangkan. Nyum2 SEDAP!!
[Dah tinggal cikit baru tingat nak amik pic!!]


Mihun sup. yummy2. Hehe, saya suggest kat adeq makan ni. Haha. Sebab saya nak rase cikit yeay, die x abes makan. Saya laa abeskan semua!! Oh, kelaparan sungguh saya. Yang best kedai ni sediakan sambal kicap. Sebotol die buh kat meja saya, pe lagi buh sepuas ati. Lagi pedas lagi enak kan??

Hmm..mee goreng kegemaran adi. Rasa nye bese2 je.

Rojak buah. Hehe, yang ni kakcik order. Hoho bajet2 diet aa tuh padahal dah makan kat skolah. Kuah die sedap la..!!Haih..bikin saye terliur.

Heee..air bandung soda abang. Hmm 1st tyme rasa. Haha. Ok laa. Sejuk je tekak bile minum di kala cuaca panas.

Oh..abang makan mee hailam dan mak makan nasi campur. Lupa plak nak tangkap pic makanan tuh. Sebab tibe2 abang cam bising2 tunjuk kereta Proton Mpv Exora parking depan kedai tuh. Err..buruk camtu xkan kete baru kot. Haha. Rupe nya saya tertipu. Dorang tampal2 sumthing kat kereta tu ngn purpose xnak bg orang pasan itu adalah kereta baru. Test drive mungkin. Driver kereta tuh pun benti makan kt kedai tuh. Hehe. Pe lagi abang g curik2 tangkap pic keta tu gune fon saye. Yeay. Mari lihat hasil nya.

Isk2..awat jauh betoi abang ni tangkap. Xpro sungguh. Hehe.

Fuh, best tol jejalan pastuh makan kat kedai yang sedap. So, sesape yang rase nak ajak saya kuar meh laa banje saye mkn kt tempat spesel. Haha. nak suh saya belanja doakan saya dapat keje cepat ek. =)




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p