Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Thursday, February 5, 2009

[[Tag : Money vs Job satisfaction]]

2nd tag for this blog from Wadieq. Hmm..quite serious. [Wat muke seyes2 4 answering diz question].

I need to choose between diz two things. Is it I prefer money or satisfaction in my job. Haih. Diz question cam xley nak answer. Wut I can say it depends.

Case 1 : Job scope xseperti yang diimpikan. Or pressure from bos & also environment keja yang xbest membuat kan kite rase xbest nak keje. Still, we never noe b4 trying it rite? B4 mintak keje tuh kite xpenah terpikir d pressure will be like dat. Haha. But, d money we earn 4 d job cukup membuat kite sayang 4 leaving d job.

Case 2: Wow. Environment best. 4 man, there is a really good looking girl ere. Kui2. Sape xde awek ley carik skang. Keje pun best. Betoi2 seperti diharapkan. Coz of that, kita suke bekerja. Haha. Unlucky, duet gaji dpt xsetimpal dgn usaha kite.

From both of case, I can't say which 1 I prefer most. Haha. I prefer balance. Or slightly balance. Xmo laa extreme2. Hidup kene bersederhana kan?

Hmmm..tapi seperti penganggur terhormat like me. Wutever rezeki tuhan bagi. I'll try 2 satisfy. Nak memilih sangat pun bukan hak. Sorry laa wadieq, xmenjawab soklan. Saya belum bekerja, xdaya nk jwb neh. Hehe. Emm..tapi if kite betoi2 ade skill and we deserve better why not we choose sumthg that will satisfy us. Juz my 20sen!



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

3 WishingStar:

WaDieQ said...

Ooo tak menjawab soalan yek.. hehe.. bolah call diorang tak kN ??

for me.. job satisfaction is the most..

KhairunNadiah said...

ahaha bolah xde wadieq..tapi xbolah je~hehe..haih..dorg tuh xreti gne fon kot..=b

Fadhil Pesol said...

dulu aku kat sharp, keja bidang tah hapa2, jobscope mmg lari gak r dari electrical, pastu environment keja mmg takbest langsung, paham2 la company jepun camna, gaji plak tak seperti yg diharapkan, pastu dok rumah sorg2.. ada dua sebab ja aku keja situ, 1st: first job ever, 2nd (paling penting): its my hometown!!