Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Wednesday, February 25, 2009

[[Tag : Junction Decision]]


Hmm..nak pilih mane??

Haha..mesti laa pilih jalan yang ada "signboard success"..Yang dok pilih jalan susah2 pastuh "xketahuan" ada apa kat situ nak buat ape??? Sambil nyanyi lagu "Tak Ketahuan".

Orang suke cakap, ah bosan nya jalan xda rintangan. Senang gila nak success. Tapi sure ke, jalan yang mudah tuh betoi2 mudah?? Don't jugde a book by its cover!! Xpun dalam bahasa melayu nye "jangan sangka air yang tenang xde buaya". Nampak je mudah tapi tepuk dada tanya selera..yang mudah2 tuh kita betoi2 gerenti ke kite success?? Ner tau tayar kereta pancit ke..tergelincir ke..minyak habis ke..we never noe.

Lagipun, bagi orang yang suke speed2 masa bawak kete kat left route even tuh lagi jauh mungkin kite leh sampai awal dari jalan shortcut. Haha so jimat masa sket. "Masa itu emas". Dalam dunia yang penuh cabaran ni, kalo diberi peluang untuk menikmati jalan yang senang why not kite grab. Tapi jalan senang tuh saya maksudkan bebas dari segala korupsi!

Example [[Left Route]]: Study kat UTP lagi2 yang start dari foundation +++ dapat scholar.

Bagi saya, kita dah diberi peluang untuk study ngan selesa kat UTP. Diberi banyak juga kemudahan. Laluan untuk kita boley dikatakan okay juga laa kan. Tapi nape sesetengah orang senang give up walaupun berada di jalan yang kamu kata mudah itu??Bagi yang xbekemampuan, scholar dari P, M, J dan juga macam2 lagi diberi untuk menampung kehidupan. Bukankah menyenangkan??Cuba pk orang yang memang dari azali, "dipaksa dan terpaksa" memilih jalan yang susah penuh derita demi meneruskan kehidupan sampai xde peluang pun nak study. Bayang2 success kat depan dorang tuh pun samar2 compare kat kite yang dah diberi peluang ni. So, jangan sia2 kan jalan yang "mudah" itu. Ok, tamat.

Hmm..cuma saya nak conclude kan kat sini. Mana2 jalan pun pasti ada rintangan. Kita je yang boley rasa susah senang jalan tuh. Bukan dari pandangan mata orang. WTH, nak ikut2 cakap orang. Yang penting, dun give up!!! Kalo kita rasa idup kita susah, masih ada yang susah. Kalo kita rasa jalan yang kita pilih ni susah, masih ada jalan yang lagi2 susah. Kalo kita rase kite je bermasalah, masih ramai lagi yang bermasalah. So, be positive!

Oh..maaf!!crap sana sini..kalo ade kemusykilan sila laa comment di entry ini.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

0 WishingStar: