Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Wednesday, February 11, 2009

Bila ngantok & penat ..

Form 1 : Saya sedang makan kerepek pisang di kala prep malam. Hmm sebab dah bertahun yang lalu saya xbape ingt saya tengah study or wat omwek. Tapi, yang pasti kerepek masih di tangan & di mulut masih menguyah. .... Tbe2, blackout. Dunia saya gelap. Erkk, bila cerah saya ternampak tingkap, saye lihat kerepek di tgn dan terasa kerepek di mulut tapi saya xtau saya di mane. Rupe2 nya saya masih di kelas. Huh, tapi saya tertido lam bape saat.

Di waktu pagi [sekolah menengah] : Tetiap pagi ada perhimpunan. Eh yeke?Rase2 begitu laa..Haih, lenguh ah kaki berdiri lama. Oh, saya tidak tua tapi saya memang de penyakit lenguh2 kaki & tangan lagi2 bile hujan. Hmm, sebab penat or mengantok di kala pagi saya mampu tertido semasa berdiri. Saya cuba sedaya upaya tuk xtdo. Tapi, degil mate neh. Hehe xpe saya cumei kot berdiri sambil tdo or tdo smbil berdiri. Hahaha.

Foundation [UTP] : Hmm, sape ingat kem anjuran PETRONAS kat PERMATA?Best!!!dok hotel..banyak makanan sedap2, tilam empuk & ermm 1 more thing ade tepon yang saya guna tuk bergayut ngn exskulmet di blik lain dekat hotel tuh. After abes kem tuh saya & umet cik Waty berjalan2 kat mid xsilap. Lupe dah. Then, malam tuh saya tido kat umah die. So b4 g umah die saya beli tiket nak blik umah saya kt perak. Aneh. Xsampai satu minit beli tiket. Tiket tuh ilang dari tangan. Terasa cm lumpuh. Tangan xfunction nak pegang sehelai tiket. Thanx umet sbb baek ati g carik balik tiket tuh dan suh saya dok diam sambil pegang dunkin donut die. Yeay!!Die jumpe tiket saya. Hmm, tapi bile saya & die naik bus..opss dunkin donut die ilang. =____+ Saya pun rase bersalah turun bus tuh carik balik ...nampak donut tuh dh tergolek. Sebek lam plastik.

Jaya Jusco [Ipoh] : Tempat feveret dak UTP kot bile kebosanan kt UTP. Haha, tapi kali neh saya ngn pakwe saya. Kami jarang kuar berjalan bersama. Kan saya kata saya cepat lenguh. After jalan2 byk sngt, saya ajak die duduk sbb penat sgt sambil tuh ley sembang. Opss..sembang2 saya xsedar saya tertido masa cakap ngn die. Huh! Dia ade bukti, die sempat amik pic saya sedang tido ngn nyenyak nye. WTH!!

Interview [10.15am] : Saya ade interbiu kol 10am. Tapi sbb dok kt Putrajaya saya kena g awal sket. So bangun awal la kan. Hmm..after naik kereta, LRT then taxi saya pun sampai kat tempat interbiu. Awal 15 min kot. Dah sampai die suh isi form. Isi laa..masa tuh saya dh rase ngantok. Haha masuk tempat sejuk kot. Pastuh cik-HR tuh tinggal kan saya keseorangn lam bilik tuh. Dah dekat 20 min tgu, baru encik-yang-meng"interbiu" saya muncul. Lawak2. Pe dia tnya saya jawab ngan merepek. Terlampau mengantok kot. [sebelum dia masuk saya dah menguap lebey 10x]

Encik-yang-meng"interbiu" : Awak, suke ke company masa awk intern?
Saya-yang-kena-interbiu : Xsuka!!! Pokpek2 tah pe2. [JUjur gile]
Encik-yang-meng"interbiu" : Err, tapi company neh pn cmtuh gak.
Saya-yang-kena-interbiu : Tuhla saya tau tuh. [Jawab tanpa ade perasaan]

Saya terasa..saya lumpuh bila ngantok & penat! Eh, tapi salu nye kalo saya de depan pc..saya xpenah tertido..



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

7 WishingStar:

Mohd Syafiq Rashid said...

ko mmg jujur la kn...interview pet pn sm.hehe

masuk pet ah pasni

weizhu said...

dasyhatnye ... (comment sblm ni da buang sbb typo)

p/s: betol x spelling dasyhat? da berkurun x pakai this word.

JameL said...

kN jujor ?? cish..
ko pau duit alip jek kN..xyah keje

Farah Syazana said...

haha...PC lover btol KN..kalo dpn PC x tertido

KhairunNadiah said...

robo : err..interbiu pet aku wat pe ek??aku xingt..cne ko tau aku jujur mse interbiu pet?

wz : dasyat laa wz..isk3..

azmil : jeles la tuh!erm..ikut ati mahu begitu..hahaha~suriumah berjaya kot!

farah : yerp..pc lover but..still normal..i luv my bf more..hehe

Munir said...

aku rasa kN neh kan senang je nak culik, kasi dadah sket abeda...

masuk van antar ke thailand

pastu jual.

potong tangan, kaki

pastu letak kat kaki lima

KhairunNadiah said...

...

woh~ade niat xbaek kt ctu!!
silap2..terbagi info kpd penjahat..isk3