Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Tuesday, February 24, 2009

All in One

Nah~ramai yang komen [sebab suh orang komen..hihi]. Thanx kepada orang2 yang melayan entry b4 diz. So, saya nak bgtau pe saya buat sebenar nya. Cerita tuh adalah kisah benar yang terjadi kepada saya dalam perjalanan kL - Teluk Intan beberapa hari yang lepas. Hmm..ini bukan kisah lucu!! Tapi saya menulis ni untuk sama2 kita discuss kalo mende2 tuh terjadi ape sepatutnya kite buat. Kang ade yang xberani buat pe2. Trauma terus naik bus. Hehe.

Actually, semua option2 kecuali e, saya telah buat. Hehe. Tapi bese laa. Dalam suasana yang gelap saya tatau orang tuh tido atau x. Gaya2 cam tido. Tuh sebab die buat xtau je kot bile saye start dr option d kemudian c then b and last skali a!!! [Berbaik sangka je laa org tuh tido sampai xsedar tangan die di mane].

Kesian gak kat die kalo direct je tego, kang malu lak. Tapi nak wat cane kan?Haha..kena gak tego. Sebab lain kali die akan berhati2 bila tido or kalo die bertujuan nak amik kesempatan..silap laa kot!! Hehe.

(mencucuk2 bahu nye menggunakan jari telunjuk - cam saiko kan???)
me : Encik2, tangan encik tuh kat kaki saya. Xselesa ah!! [muka cam xde perasaan je masa cakap]

(terus angkat tangan)
dia : maaf

----------------------------------------------------------------------------------------------

abis kesah itu.

sebelum naik bus, saya dan abang saya berjalan di sekitar hentian pudu. Then, ternampak pekerja2 cam cleaner,pekebun dan juga pejalan kaki yang lalu kawasan tuh membawa bungkusan nasi yang sama. Cam ade kenduri lak. Berkerumun kat satu tempat. Saya pun bertanya kat abang saya, ade org derma makanan ke. Pastuh setelah dilihat2. Yerp mmg ade. Penderma nya xtau keturunan ape. Tapi kelihatan semua kaum termasuk foreigner pun dapat gak. Hehe. Best kan?? Masih ade masyarakat penyayang kat Malaysia ni. Epi lak tengok orang2 yang dapat makanan tuh tersenyum lebar. Hehe~Rezeki tuhan bagi di share beramai2.

Hopefully one day, saya pun mampu begitu!! [Sekarang miskin lagi..derma pun seringgit - dua ringgit je]

----------------------------------------------------------------------------------------------

Best gak naik public transport, hehe..ley tengok ragam manusia.



Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

0 WishingStar: