Nota saya:

Tak tau nak tuleh pasal apa dah~~ T___T..

Lompat si katak lompat~ =)

Wednesday, January 21, 2009

Slumdog Millionaire - Worth to watch!

Satu lagi muvi yang saya berjaya abiskan. Hehe. Quite epi coz plot cerita amat menarik. Saya jarang berjaya menonton muvi sampai abis. Coz bile ade sum1 pm thru gtalk or ym saya tempted melayan~..Bad habit!! Hoho..tapi cerita ni tengok dengan abang so xley pause. Hasilnya saya success!!! A big applause~~

Orait..cerita ini berkisar tentang seorang laki yang berjaya masuk ke satu competition ala2 Who wants to be a millionaire. Tapi sebab die neh xde qualification or senang cite x educated so orang suspicious camne die ley jawab soklan sampai ke Final Question.

Story begins, He is one question away from winning 20 million rupees.

How did he do it?

A. He cheated.
B. He's lucky.
C. He's a genius.
D. It's written.

Hehe. So kat cni la secara kreatif, plot cerita untuk menjawab soklan ini terhasil. Gambaran kehidupan penduduk daif di India dapat dilihat dengan jelas. Cerita kreatif hasil gabungan Hollywood & Bollywood. Character menarik. Setting sangat menarik. Plot & ending sangat memuaskan hati!

Rate : 9/10. <<<--Personal rating k!
I highly recommend diz movie!!




Alamak ada LIKE je..DISLIKE tak ada laaa..=p

4 WishingStar:

Husna said...

first of all..
*clap*x3 hehe:P

wahh~~ nk tgok! cm best... huuu~

KhairunNadiah said...

best2..hehe..mari2 tgk~~

yap said...

ades...da dlete da cte neh

KhairunNadiah said...

err..dh del mean lum tgk ag ke??heee~~dnlod blik!